Belediyenin kapısına siyah çelenk bıraktılar

İşten çıkarılan belediye işçilerine 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Eskişehir, Ankara ve Kastamonu’dan gelen sendika üyeleri destek verdi.

Belediyenin kapısına siyah çelenk bıraktılar
2.05.2019 - 09:53

İşten çıkarılan belediye işçilerine  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Eskişehir, Ankara ve Kastamonu’dan gelen sendika üyeleri destek verdi .

Hizmet-İş Sendikası Denetleme Kurulu Başkanı İdris Ersoy,yaptığı basın açıklamasında “Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikalı olduğu için işçilerin işten çıkarılmamasını istiyoruz. Kıdem tazminatı hakkımızın geriye götürülmemesini, aksine güçlendirilmesini, işsizlikle daha etkin mücadele edilmesini istiyoruz. Ücretlerdeki ağır vergi yüküne hayır diyoruz. 

Hak-Îş ve Hizmet-İş olarak, 2007 yılında taşeron şirketlerde çalışan tüm emekçiler için başlattığımız kadro mücadelemiz 1 milyona yakın taşeron emekçisinin kadrolu olmasıyla sonuçlandı. Bu mücadelemizi hep birlikte kazandık. Hak-İş ve Hizmet-İş’e inandınız, güvendiniz. Bizler de güveninizi boşa çıkarmadık. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Kadroya geçemeyen başta KIT’ler olmak üzere yemekhane çalışanları, HBYS çalışanları, joker çalışanları, kiralık araç şoförleri ve yüzde 70 kapsamına giremeyen bütün taşeron işçilerimizin haklarını elde etmesi ve sorunlarının çözümü yolunda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Kadroya geçen işçilerimizin geriye kalan sorunlarını da aynı kararlılıkla çözme mücadelemiz devam edecektir. Taşerondan kadroya geçen işçilerimize enflasyon farkını talep ediyoruz.

Bolu Belediyesi’nde üyemiz İşçilere yönelik İşyeri Değiştirme Baskısına dur demek için, Bolu Belediyesi’nde haksız ve sebepsiz işten çıkarmalara dur demek için, Bolu Belediyesi’nde işten çıkarılan 97 emekçinin işe geri alınması için buradayız. Bolu Belediyesinde haksız ve sebepsiz işten çıkarmalara ‘dur’ demek için, işten çıkartılan 97 emekçinin işe geri alınması için buradayız. Bugün 1 Mayıs’ta, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı noter huzurunda verdiği ‘Hiçbir emekçiyi işten çıkartmayacağım.’ şeklindeki taahhüdünü yerine getirmeye bir kez daha davet ediyoruz. Kendisini iş yeri barışını yeniden tesis etmeye çağırıyoruz. Sayın Özcan, gittiğiniz yol, yol değildir. Hiçbir emekçinin hakkını zalimlere yedirmemek için sonuna kadar mücadele etmek için çalışacağız. Mobbinge, kıyıma, zulme, adaletsizliğe ‘hayır’ diyoruz.”


Editör: E. Candan