Sarımsakçı güven tazeledi

Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneğinin 3. olağan genel kurulu Bolu Solmaz Ahmet Baysal Öğretmen Evinde gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen genel kurulda İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı yeniden başkanlığa seçildi.

Sarımsakçı güven tazeledi
31.03.2019 - 17:36

Genel kurulda bir konuşma yapan Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı “Vakfımız, değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılması amacıyla, yeryüzünde adaletin ve iyiliğin hâkim olması için mücadele etmektedir. Biz İHH olarak, savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü ülkelerdeyiz. Biz İHH olarak, afet bölgelerindeyiz. Biz İHH olarak, mazlumun, mağdurun ve muhtacın olduğu her yerdeyiz! Bosna’dayız, Çeçenistan’dayız, Gazze’deyiz! Biz, karanlığa terk edilmiş gözlere “ışık olmak” ve kuraklığa terk edilmiş dudaklara “bir damla su” olabilmek için Afrika’dayız! Biz, açık hava hapishanesine çevrilen Halep’e Yol Açmak için Suriye’deyiz! Biz, zulüm altında inleyen, Ümmetin Unutulan Coğrafyasını hatırlatmak için Doğu Türkistan’dayız! Biz, zindandaki mazlumlara Güneş Olmak için yola çıkan Vicdan Hareketiyiz! Biz, Gazze nefes alsın diye son nefesini veren Furkan Doğan’ın ta kendisiyiz! Biz, yetimi bizi Cennet’e götürecek emanet olarak görürüz ve “Yetim Gülerse Dünya Güler” inancıyla durmadan çalışırız. Biz İHH’ yız. Derdimiz sadece Allah rızası için hizmet etmek. Biz İHH’ yız.

Derdimiz dil, din, ırk, nesep ayrımı yapmadan yardım etmek. Biz İHH’ yız. Derdimiz hayır işlerinde öncü olmak. Biz İHH’ yız. Derdimiz markayı ya da ismi değil; hizmeti öne çıkarmak. Biz İHH’ yız. Derdimiz sömürünün olmadığı adil bir dünyanın yeniden inşasına katkıda bulunmak. Biz İHH’ yız. Aslında bizim derdimiz, sadece insanı yaşatmak” ifadelerini kullandı. İHH Bolu Şube Başkanı Fethi Sarımsakcı’nın ardından İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Reşat Başer “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Her şeye rağmen, dünyada en çok yardım yapan ülke konumundayız” dedi.


Editör: E. Candan