Seben’de Organize Tarım Bölgesi İçin İnceleme Yapıldı

Bolu İli Seben ilçesine bağlı Kesenözü Köyünde atıl durumda bulunan jeotermal sıcak su kaynağında inceleme yapıldı.

Seben’de Organize Tarım Bölgesi İçin İnceleme Yapıldı
8.03.2019 - 17:25

Bolu İli Seben ilçesine bağlı Kesenözü Köyünde atıl durumda bulunan jeotermal sıcak su kaynağında Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz ORUÇ, Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet MURAT, İlgili Şube Müdürü Tarık GÜLER, İlçe Müdürü Selçuk GÜÇBİLMEZ ve yerel yöneticiler eşliğinde inceleme ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyaret esnasında sıcak su kaynağının durumu, debisi ve sıcaklığı hakkında bilgiler alınırken örnek sera ve saha incelemesi de gerçekleştirildi. Bunun yanında seralara su sağlayacak kaynakta da incelemelerde bulunuldu.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT;

“Bolu’nun Akdenizi misali ılıman bir iklime sahip olan Seben ilçemizde birim alandan maksimum verim elde edilen örtü altı üretimin en büyük maliyetlerinden biri hepimizin bildiği gibi ısıtmadır. Isıtma sorununa çözüm amaçlı Kesenözü köyünde atıl durumda bulunan sıcak su kaynağını faal duruma getirerek inşallah bu sorunun çözüm noktasında büyük bir adım atmış olacağız. Bölgedeki sıcak su kaynağı ile organize bir tarımsal üretim alanı oluşturmanın da önü açılmış olacaktır. Buda bölge halkı için artı bir gelir olmasının yanında ilimiz için de artı bir katma değer olacaktır” dedi.

Yapılan inceleme çalışmalarından sonra izlenecek yol haritası ve olabilirliği açısından karşılıklı görüş alışverişinde bulunulurken çalışmalar çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Ayrıntılı bilgi, teknik destek, dilek, şikayet talep ve görüşleriniz için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.


Editör: E. Candan