Okullardaki güvenlik tedbirleri konuşuldu

Bolu Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda okul güvenliği toplantısı yapıldı.

Okullardaki  güvenlik tedbirleri konuşuldu
8.03.2019 - 17:21

Bolu Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda okul güvenliği toplantısı yapıldı.

Toplantıya Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, tüm okul müdürleri ve müdür yardımcıları, okul aile birlikleri başkanları ve başkan yardımcıları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda kurum amirleri okulların güvenliklerinin sağlanması konusunda yapılan çalışmaları sundu.

KURUM AMİRLERİ SUNUM YAPTI

Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe; eğitim öğretim istatistikleri, okulların güvenliği, güvenlik kameraları ve Kent Güvenlik Yönetim Sistemi entegrasyonu verilerini davetlilerle paylaştı.

İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol; bağımlılıkla mücadele ve halkı bilinçlendirme, AMATEM çalışmaları ve sigara bırakma danışmanlık merkezleri konularında bilgi sunumu yaptı.

İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik; okullarda alınan güvenlik tedbirleri, akran ve mahremiyet eğitimi ve okul önü servis uygulama çalışmalarını anlattı.

İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan; okullarda alınan tedbirleri, risk analiz değerlendirmeleri, denetimler ve okul geçit görevlileri eğitimleri çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.

“BİR DEVLETİN EN KIYMETLİ DEĞERİ MADDEN VE MANEN İYİ YETİŞMİŞ SAĞLIKLI GENÇLERİDİR”

Kurum amirlerinin sunumlarının akabinde konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Bir devletin en kıymetli değeri madden ve manen iyi yetişmiş sağlıklı gençleridir. Anne babaların da en değerli varlığı evladıdır. Ne yazık ki bazen içten ama çoğu zaman dıştan oynanan oyunlarla milletler ve gençleri üzerinde yıkıcı planlar yapılmaktadır. Tarih boyunca cephelerde bizleri yenemeyenler nasıl tarihten silebiliriz diye çalışmışlardır. Edebimizle, ahlakımızla, manevi ve maddi değerlerimizle, kültürel değerlerimizle uğraştıktan sonra böl, parçala, yut noktasına getirmişlerdir. Ne yazık ki bunun karşısında bizim de içimizde onlara çanak tutan onlara ilgi alaka duyanlar olmuştur. Oysa biz her türlü müskiratı ve uyuşturucu özelliği olan maddeyi hayatından uzak tutan, sevgi ve saygıyı esas alan bir milletin, derin bir kültürün, büyük bir inancın insanlarıyız. Bizim inancımıza göre ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’. Ama ne yazık ki eşini döven, sevdiğini öldüren ne olduğu belirsiz insanlar oluştu içimizde.

“ÇOCUKLAR BİZE MİLLETİMİZİN EMANETİDİR”

Sevdiğini öldüren, ne olduğu belli olmayan insanlar oluştu içimizde. Birçok dünya ülkesi gibi bağımlılık en büyük bela oldu başımıza. Fakat devletimiz bunu gördü. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, İçişleri Bakanlığımız öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız ile birlikte okullarımızın daha güvenli olması için kararlar alındı. İçişleri Bakanlığımız yayınladığı genelgeler doğrultusunda bütün illerde olduğu gibi ilimiz genelinde de güvenli okul çalışmaları yapılmaktadır. Konuyla ilgili çalışmaları ilgili arkadaşlarımızdan dinledik. Bağımlılık ve diğer belalardan gelecek nesillerimizi uzak tutabilmek için öncelikle bizim değerlerimize saldıranları ve ne için saldırdıklarını bilmemiz ve kadim geleneklerimize sahip çıkmamız gerekmektedir. Çocuklarımız bize milletimizin emanetidir. Emanete ihanet değil riayet etmemiz gerekiyor. İnsana dokunacağız, çocuğa dokunacağız. Sizden ricam hepiniz aile birlikleri ve velilerle toplantı yapın ve analardan babalardan çocuklarıyla oynamalarını, ilgilenmelerini, kaynaşmalarını isteyin. Aksi takdirde çocuğun ruhuna giremiyoruz.

“HER ŞEYDEN ÖNCE ÇOCUKLARIMIZLA İLGİLENELİM, GERÇEKTEN SAMİMİ OLALIM”

Nefret eden değil seven, somurtan değil gülen, sorun değil çözüm üreten, kavga eden değil uzlaşan, doyumsuz değil kanaatkar olan, günü kurtaran değil, kaliteye önem veren, tembellikle değil çalışarak kazanan, nankör değil teşekkür edebilen, küstah değil özür dileyebilen, sadece iyi bir gelecek için değil, geçmişine ve milletine karşı borcunu ödemek için bütün gücüyle çalışan bir nesil yetiştirmeye çalışalım. Kendisiyle toplumuyla, kültürüyle, tarihiyle, milli ve manevi değerleriyle barışık, huzurlu, azimli ve nitelikli kişilikler yetiştirmeye gayret edelim.” dedi.

Program katılımcıların hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.


Editör: E. Candan