Vali Ümit başkanlığında toplandılar

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla 5442 Sayılı İller İdaresi Kanununun 24’ncü ve 25’nci maddeleri gereğince bir araya geldi.

Vali Ümit başkanlığında toplandılar
14.02.2019 - 15:38

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlarla 5442 Sayılı İller İdaresi Kanununun 24’ncü ve 25’nci maddeleri gereğince bir araya geldi. İlimizin ekonomik, sosyal, kültürel ve diğer yönlerden kalkınmasına yönelik görüş ve önerilerini istedi.

Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonundaki toplantıya Bolu Valisi Ahmet Ümit, Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar katıldı.

Düzenlenen toplantıda ilin genel kalkınması, ekonomik ve sosyal gelişimi, il merkezi ve ilçelerde yapılan, yapılması düşünülen projeler ile ilçelerin kalkınması için yapılması gereken faaliyetler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu.

“ESAS OLAN VATANDAŞIMIZIN MEMNUNİYETİDİR”

Mülki İdare Amirlerinin meslek gereği halkla iç içe ve yakın olması gerektiğinin altını çizen Sayın Valimiz Ahmet Ümit, “Yaptığınız iş zahmetli ve çok fedakârlıklar isteyen bir meslek. Ancak esas olan vatandaşımızın memnuniyetidir. Bizleri bu mevkilere getiren milletimize en güzel şekilde hizmet ederek borcumuzu ödeme gayretinde olmalıyız. Her zaman vatandaşlarımızla görüşüp, halkın her kademesiyle yakın temas halinde olmalıyız. Bizler halkımızın hizmetkârlarıyız. Elinizdeki imkânları garibin, yetimin, öksüzün, gazilerimizin ve aziz şehitlerimizin bizlere emanet bıraktıkları ailelerinin sorunlarını çözmekte öncelik kullanmalıyız" dedi.

“BÂKÎ KALAN BU KUBBEDE BİR HOŞ SADÂ İMİŞ”

Halkın gönlüne dokunacak çalışmalar yapılmasının önemine değinen ve bu konuda talimatlar veren Vali Ümit, “Bolu’yu daha da ileriye götürecek her türlü çalışmada, ilçelerimizin kalkınmasında, öncelik turizm potansiyelinin değerlendirilmesi önem arz etmektedir. Diğer yandan Türkiye’nin 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için Bolu olarak hep birlikte ne gerekiyorsa yapmalıyız. İlçelerimizin kalkınmasına yönelik her türlü projeler değerlendirilerek desteklenecektir. Görev yaptığımız yerlerde hizmet sürelerimiz bittiğinde, güzel eserler ve gönüllerde hoş bir sadâ bırakarak ayrılmak çok önemli. Gece-gündüz, tatil, bayram, izin ve mesai kavramlarının olmadığı bir mesleğin mensuplarıyız. Her zaman iletişim kanallarımız açık olmalı, ulaşabilir olmalıyız. Bu bağlamda sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum " ifadelerine de yer verdi.


Editör: E. Candan