Vali Ümite Mısır Çarşısı esnafından ziyaret

Tarihi Mısır Çarşısı esnaflarından oluşan heyet Bolu Valisi Ahmet Ümit’i ziyaret etti.

Vali Ümite Mısır Çarşısı esnafından ziyaret
29.01.2019 - 14:32

Tarihi Mısır Çarşısı esnaflarından oluşan heyet Bolu Valisi Ahmet Ümit’i ziyaret etti.

Mısır Çarşısı Esnafları Yardımlaşma ve Koruma Derneği Başkanı Ömer Başıbüyük ve Yönetim Kurulu Üyeleri Rıza Luş, Nuri Huri ve Ruhi Tuncer, Bolu Valisi Ahmet Ümit’i ziyaret ettiler.

1973 yılında kurulan derneğin bugünkü başkanı Ömer Başıbüyük, Sayın Valimize hayırlı olsun dileklerini iletirken, “Sizlerle İstanbul’da görev yaparken tanıştık, birlikte çalışma şansı bulduk ve bizlere büyük yardımlarınız oldu. Hizmetleriniz için teşekkür ediyoruz. Bolu Valisi olduğunuzu öğrendiğimizde çok büyük mutluluk duyduk. Buraya bizler dört kişi geldik ama Mısır Çarşısı’nda bulunan bütün arkadaşlarımızın da selamlarını ve başarı dileklerini getirdik. Allah utandırmasın” dedi.

Ziyaretleri için misafirlerine teşekkür eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, tarihi Mısır Çarşısı’nın bir tarih, bir marka, bir kültür bir medeniyet olduğunu dile getirerek, “Burada sizleri görmekten çok mutlu oldum. Mısır Çarşısı yaklaşık 360 yıllık geçmişi ile dünyada farklı bir yere ve üne sahip, İstanbul’un mistik sembollerinden olan önemli bir eserdir. Sizler orada 90 değerli esnafımızsınız. Ancak sizler orada sadece esnaf değil, her biriniz âziz İstanbulumuzun ve ülkemizin mümtaz birer diplomatı ve vitrinisiniz. Bende bizleri unutmayan esnaf arkadaşlarımıza sizlerin aracılığıyla selamlarımı ve muhabbetlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Mısır Çarşısı Esnafları Yardımlaşma ve Koruma Derneği Başkanı ve Üyelerinin ziyaretleri çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.


Editör: E. Candan