Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’i’nci yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de Anıt Park’ta Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
30.10.2018 - 10:04

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’i’nci yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de Anıt Park’ta Atatürk Anıtı’na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Anıt Park’ta gerçekleşen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Milletvekilleri Arzu Aydın, Fehmi Küpçü ile Tanju Özcan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Baro Başkanı Avukat Sabri Erhendekçi, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir Çelik, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bolu Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenk sunumuyla başlayan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Daha sonra Bolu Valisi Aydın Baruş, Anıt Özel Defteri’ni imzalayarak yazmış olduğu metni okudu.

Bolu Valisi Aydın Baruş Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı: “Aziz Atatürk, Türk Milletine emanet ettiğiniz en büyük eseriniz olan Cumhuriyetimizin 95 inci kuruluş yıldönümünü kutlamanın mutluluk ve sevincini yaşıyoruz. Birinci Cihan Harbi sonunda imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşmasını bahane ederek yaklaşık bin yıldır yurt bildiğimiz topraklardan bizleri atmak ve irademizi esaret altına almak isteyen müstevli güçlere karşı Samsun'da yaktığınız bağımsızlık ateşi yurdumuzun dört bir tarafına yayılmış ve Yüce Milletimizin tarihte ender görülen eşsiz dirilişiyle başlayan İstiklal Mücadelesi tam ve kesin bir zaferle nihayete ermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 29 Ekim 1923 'te Türkiye Cumhuriyetini ilan ederek bu destansı zaferi taçlandırmıştır. Kurucusu olduğunuz Türkiye Cumhuriyeti Milletimizin tarihi boyunca karakter özellikleri ola gelmiş hürriyet ve bağımsızlık iradesinin tüm dünya tarafından bir kez daha kabulünü sağlamıştır. İstiklal Savaşımızda sizin ve silah arkadaşlarınız olan eşsiz kahramanların ortaya koyduğu bu mücadele ruhu zor günlerimizde bizlere güç veren ilham kaynağı olmuştur. Sahip olduğumuz değerler uğrunda, her türlü imkânsızlık içerisinde olsak dahi umudumuzu kaybetmeden fedakârca mücadele etme sorumluluğumuzu daima bizlere hatırlatan bu anlayış bundan sonra da milletimizin iradesini esaret altına almak isteyen şer güçlere karşı savaşımızda en önemli ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar Milletimizin bağımsızlığına kast eden iç ve dış düşmanlar karşısında bu vatan evlatlarının "Ya şehit olurum ya gazi” anlayışıyla verdiği mücadele, ülkemizin bütünlüğünü hedef alan terör örgütleri karşısında askerimizin, polisimizin ve jandarmamızın gösterdiği kahramanlıklar, 15 Temmuz 2016 tarihinde iradelerini başkalarına peşkeş çekmiş hainlerin darbe girişimi karşısında vatandaşlarımızın genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle hep beraber göğsünü ateşe siper ederek gösterdiği eşsiz duruş "Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir.' sözünüzün milletimizin ruhundaki akisleri olmuştur.

Sizlerin ve silah arkadaşlarınızın bin bir mihnet ve yokluk içerisinde kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetini yüceltmek ve şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu aziz vatan toprakları üzerinde özgür ve bağımsız olarak yaşamak için üzerimize düşen sorumluluğun ne kadar büyük olduğunun idrakindeyiz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Türkiye'yi dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri haline getirebilmek, gelecek nesillerimize gurur duyabilecekleri bir vatan emanet edebilmek amacıyla Bolu halkı olarak azimle çalışmaya devam edeceğiz.

Türkiye Cumhuriyetini, bizlere miras bırakarak bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan sizi ve vatanımızın bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun” Vali Baruş'un Anıt Özel Defteri’ni okumasının ardından Anıt Park’ta düzenlenen tören sona erdi.


Editör: E. Candan