Köroğlu festivali spor müsabakaları ile başladı

Marka Şehir Bolu ve 6’ncı Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında düzenlenen “Köroğlu Kupası amatör spor müsabakaları”, bugün gerçekleşen açılış töreni ile start aldı.

Köroğlu festivali spor müsabakaları ile başladı
10.09.2018 - 20:24

Bolu’da, bu yıl 14-16 Eylül tarihleri arasında 6’ncısı gerçekleştirilecek Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Bolu Belediyespor işbirliğinde ‘Köroğlu Kupası amatör spor müsabakaları’ düzenlendi.

Futboldan voleybola, basketboldan, karate, tekvando, kick boks, güreşten, atletizm,  bisiklet, oryantring, jimnastik, tenis, masa tenisi ve satranca kadar 11 farklı spor dalında sporcuların 3 gün boyunca birincilik için ter dökeceği Köroğlu Kupası’nın startı, protokol üyeleri ve sporcuların katıldığı açılış töreni ile verildi.

Köroğlu Kupası açılış programı için saat 11’de Demokrasi Meydanı’nda buluşan protokol üyeleri ve sporcular, kortej eşliğinde İzzet Baysal Caddesi’nden etkinlik alanı olan Anıt Park’a kadar yürüdü.

Anıt Park’ta gerçekleşen etkinlikler ise saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Şahin Ertem, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, şehrin gelecek hedeflerinden bahsederek, “Bolu, gelecekte turizm, spor, üniversite ve sağlık kenti olacak. Ve sadece Türkiye’nin değil dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri olacak. Bu amaca yönelik olarak, beraber hareket ediyor, beraber çalışıyoruz. Bu konuda baya mesafe aldığımızı bilesiniz” dedi.

Bolu’nun 4 mevsimin doyasıya yaşandığı bir şehir olduğunu ve bunun için de ‘Tabiatın Kalbi’ dediklerini kaydeden Yılmaz, “Bu şehri gelecekte dünyada yaşanılabilir en güzel şehirler arasına sokabilmek ve bir spor şehri yapmak istiyoruz. Bu konuda desteğini esirgemeyen spor camiasına, başta Spor İl Müdürümüz olmak üzere hepinizden Allah razı olsun. Adım adım neticeye gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz ayrıca, bu yıl 6’ncısını düzenledikleri Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali’ne de değinerek, “Köroğlu Festivalleri ile de uluslararası alanda Türk dünyası ile müşterek bir hareketlilik sağlayacağız. Köroğlu, Adriyatik’ten Çin seddine kadar özel bir kahraman.  Bu kahraman Bolu ile özlemiş bir kahraman. Bizlerde Köroğlu ile şehrimizi markalaştırıp Türk dünyası ile kucaklaştıracağız. Bunlar Bolu’nun tanıtımında önemli katman olacak” diye konuştu.

Başkan Yılmaz’ın konuşmasının ardından spor müsabakalarına geçildi.  Etkinlikler kapsamında Muay Thai, karate ve satranç takımlarının gösteri müsabakaları oldu. Renkli anların yaşandığı gösteri maçlarında Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’da boks eldiveni giyerek mindere çıktı. Yılmaz, genç sporcularla kısa bir gösteri maçı yaparak, ardından rakiplerini tebrik ettikten sonra minderden indi.

Haber/Fotoğraf: Hakan KAPUCU


Editör: E. Candan