Coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

31.08.2018 - 11:42

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Tanju Özcan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Baro Başkanı Avukat Ferit Atalay, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir Çelik, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, Siyasi Parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen tören Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Metin Eştürk ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın  vatandaşların, öğrencilerin ve askerlerin bayramını kutlaması ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardındanCumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.

Garnizon Komutanlığı adına Öğretmen Albay Hasan İmrağ’ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasının ardından Bolu Anadolu Lisesi öğrencisi Ferhat Akbaş “Bayrak” adlı şiirini okudu. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunların oynanmasının ardından Bolu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Şevval Töngü “Akıncı” adlı şiirini okudu.

Bolu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun gerçekleştirdiği dans gösterileri ile devam eden törende Bolu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Emirhan Güngör’ün günün anlam ve önemini belirten şiirini okumasının ardından tören geçişi yapıldı.

Kıbrıs Barış Harekatı ve PKK terör örgütüne karşı sınır ötesi operasyonlardaki başarıları nedeniyle 'Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası' ile ödüllendirilen 2'nci Komando Tugay Komutanlığı bünyesindeki komandolar geçiş yaptı. 

Törenin sonunda Bolu Valisi Aydın Baruş ve diğer protokol üyeleri töreni düzenleyen öğretmen ve öğrencileri kutladı, onlarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafının çekilmesi ile tören programı sona erdi.

Düzenlenen törenin ardından Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından İzzet Baysal Turizm Otelcilik ve Uygulama Otelinin bahçesinde Şehitlerimizin yakınlarına, Gazilerimize ve diğer davetlilere resepsiyon verildi.


Editör: E. Candan