Ersoy "trafik kazalarında önemli bir artış olmadı"

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ,Paşaköy Mevkii’nde Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan trafik uygulama noktasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Ersoy
28.08.2018 - 11:26

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Bolu’ya gelerek İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Kırmızı Düdük” ve “Emniyet Kemeri” uygulamasının yapıldığı yerde incelemelerde bulundu. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Alınan önlemler sayesinde trafik kazalarında önemli bir artış olmadı” dedi.

Paşaköy Mevkii’nde Bolu Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan trafik uygulama noktasını ziyaret eden İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un incelemelerinde Bolu Valisi Aydın Baruş, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Aydın Aksoy da hazır bulundu.

“Kırmızı Düdük” ve “Emniyet Kemeri” uygulama noktasını ziyaret ederek uygulamada görev alan polis memurlarının da bayramlarını kutlayan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Bolu Valisi Aydın Baruş ve İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan’dan bayram süresince düzenlenen uygulamalar hakkında bilgiler aldı.

İçişleri Bakanlığı olarak bayramın huzurlu ve güven ortamında geçmesi için bir dizi tedbir aldıklarını belirten İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Trafiğe çıkan araç sayısının çoğalmış olmasına, bayramın uzun bir tatil dönemine denk gelmesine ve seyahat eden yolcu sayısının çok artmasına rağmen alınan önlemler sayesinde trafik kazalarında önemli bir artış olmadı. Hem asayiş ve güvenlik açısından, hem de trafik terörüne karşı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatlarıyla yoğun tedbirler aldık. Özellikle 'kırmızı düdük' kampanyamıza milletimizin gösterdiği teveccüh, basınımızın gösterdiği ilgi, aldığımız önlemlerin ülke gündemine oturmasına da vesile oldu. Bütün amacımız halkımızın duyarlılığını ve farkındalığını arttırmaktı" ifadelerine yer verdi.

Yollardaki altyapı ve üst yapı çalışmaları, trafik ekiplerinin çalışmaları ve araçlardaki kalite artışına rağmen halen trafik kazalarının olduğuna dikkati çeken İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy, "Kazaların çok büyük bir kısmının sürücü hatalarından kaynaklandığını görüyoruz. Ancak aldığımız önlemlerle, polis ve jandarma ekiplerimizin gayretli uygulamaları ile geçmiş yıllara oranla bu kadar sürücü artmasına, tatile çıkan yolcu sayısının artmasına rağmen kazaları geçmiş yıllarla aynı oranlarda tutabiliyoruz. Bu bir başarı. Ama sürücülerimizin duyarlılıklarının artmasıyla daha dikkatli araç kullanmalarını sağlamak, toplumsal bir duyarlılık oluşturmak amacıyla gerek Emniyet gerekse Jandarma teşkilatlarımızla hepimiz sahalardayız. Ben hepinize emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.


Editör: E. Candan