LİSE BİRİNCİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI

Her yıl lise birincilerine ödül dağıtmayı geleneksel hale getiren İzzet Baysal Vakfı, bu yıl da 31'incisi düzenlenen tören ile 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okullarından birincilikle mezun olan lise öğrencilerini ödüllendirdi.

LİSE BİRİNCİLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI
27.06.2018 - 12:50

    Her yıl lise birincilerine ödül dağıtmayı geleneksel hale getiren İzzet Baysal Vakfı, bu yıl da 31'incisi düzenlenen tören ile 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okullarından birincilikle mezun olan lise öğrencilerini ödüllendirdi.

Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz,  İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri, daire müdürleri, okul müdürleri, Bolu merkez ve ilçelerdeki liselerin birinci olan öğrencileri ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Bolulu büyük Hayırsever İzzet Baysal’ın ağzından hayatından kesitlerin sunulduğu bir video gösterimi yer aldı.

Törende ilk konuşmayı İzzet Baysal Vakfı adına İzzet Baysal Vakfı Genel Sekreteri Mustafa Yaman yaptı. Yaman konuşmasında, törene katılamayan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın mektubunu okudu. Ahmet Baysal’ın, mektubunda tüm okul birincilerini, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ettiğini söyleyen Yaman, Baysal’ın mektubunda öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dilediğini de ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ise konuşmasında liselerden birinci olarak mezun olan öğrenci, öğretmen ve ailelerini tebrik ederken, değerli hayırsever İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’a teşekkür etti ve bu hafta sonu üniversiteye giriş sınavına katılacak öğrencilere başarılar diledi. 

VALİ BARUŞ, İZZET BAYSAL’IN HAYATINA, DEĞERLERİNE VURGU YAPTI

İzzet Baysal isminin Bolu ile özdeşleşmiş bir isim olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Bolu Valisi Aydın Baruş,  “İzzet Baysal’ı Bolu insanının hafızasında ve kalbinde ölümsüz kılan, kazandıklarını bu insanlarla paylaşmasıdır” dedi.  İzzet Baysal’ın hayat yoluna çıkarken elinde birikmiş bir servet ya da mal varlığı ile yola çıkmadığını söyleyerek konuşmasına devam eden Vali Baruş,  “Kendisi azimle çalışarak ve hayat yolunda elde ettikleri kazançları biriktirerek bu memlekete daha fazla ne yapabilirim arzusu ile hareket etti ve sonuçta elde etmiş olduğu helal kazancıyla birlikte bunu çevresindeki insanlarla da paylaşarak çok önemli işler yaptı. Ben bu vesile ile Rahmetli İzzet Baysal’ı minnet ve şükranla anıyorum. Allah rahmet eylesin. O, büyük birisi. O’nun mirası Bolu insanının kalbinde yer alıyor ve O’nu hiçbir zaman unutmayacaklar. O’nun en önemli özelliklerinden birisi de kazandığını toplumla paylaşma olduğunu biliriz. O, iş adamı olduğu zaman elde ettiği kazancının bir kısmını o işyerinde çalıştırdığı işçileriyle paylaşırdı. Buradaki erdeme, buradaki ahlaka bakın. Bundan hepimizin çıkartması gereken şeyler var. İnsan bu dünyada kazandıklarını evlatlarına verme amacıyla çalışıyor. Ancak, şunu unutmayalım ki eğer sadece kendinizi ve ailemizi düşünürsek bu memlekette ihtiyaç sahibi olan ve ülkemizin geleceğine yön verecek olan gençler mağdurken bu imkanlara sahip olmamızın çok fazla anlamı yok. Dolayısıyla elde ettiğimiz kazancı ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak ve özellikle eğitim ve sağlık alanında insanımızın daha iyi koşullara kavuşması için paylaşmak hepimizin vatandaş olarak borcudur. Böylece birbirimize sevgiyle, saygıyla sarılabiliriz” şeklinde konuştu. 

VALİ BARUŞ GENÇLERE SESLENDİ

Gelecekte bu ülkeyi emanet alacak gençlere çok güvendiklerini de sözlerine ekleyen Vali Baruş, konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi: “Bugün Türkiye, yaklaşık bin yıldır bu topraklar üzerinde can veren atalarımızın bize emanet ettiği yolda ilerliyor ve gelecekte inşallah çok daha büyük hedeflere ulaşacak. Bu hedeflere ulaşmada en büyük itimat kaynağımız gençliğimizdir. Bugün de ilimizde 37 okulumuzdan 57 lise birincisi kardeşimizi aileleriyle birlikte burada ağırlıyoruz. Ben okulda başarı elde ederek birinci olan tüm gençlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Biz onların başarısıyla her zaman gurur duyuyoruz. Gelecek gençlerimizindir, biz geleceğimizi onlara emanet ediyoruz ve güveniyoruz ki böyle çalışkan gençler olduğu müddetçe Türkiye Cumhuriyeti kıyamete kadar dimdik ayakta kalacak ve dünyanın en güçlü ülkelerinden biri olmaya devam edecektir. Bu vesileyle eğitim ve sağlık alanında ilimize hayırları olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu değerleri örnek alarak İzzet Baysal ismini hiç unutmadan bize bıraktığı mirası sımsıkı tutarak geleceğe çok daha güçlü bir şekilde ulaşacağımızı düşünüyorum.

“İZZET BAYSAL’IN HAYATINDA ÇIKARACAĞINIZ ÇOK DEĞERLER VAR”

Sevgili gençler; İzzet Baysal’ın hayatında çıkaracağınız çok değerler var. Lütfen O’nun hayatını okuyunuz. Güçlükler karşısında yılmadan, azimle çalışmak, sabretmek, çevresindeki insanlarla birlikte hareket ederek onlara kazandıklarından vermek ve en önemlisi kendisini ve kazandıklarını ülkesinin geleceğine adamak gibi değerleri sizin unutmamanız gereken en önemli değerlerdendir. Ben bu yolda sizlerin de gelecekte çok başarılı bilim insanları olacağınıza ve aranızdan önemli iş adamları çıkacağına ve gelecekte sizin de elde ettiğiniz değerleri Bolu insanıyla, ülkemiz insanıyla paylaşacağınıza inanıyorum. Elde ettiğiniz başarının ömür boyu devam etmesini temenni ediyorum. Bu hafta sonu yapılacak üniversiteye giriş sınavında hepinize başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun. Allah zihin açıklığı versin ve tüm öğrencilerimizin ailelerini de canı gönülden tebrik ediyorum.”

Protokol konuşmalarından sonra ödül törenine geçildi. Bolu Valisi Aydın Baruş ve diğer protokol üyeleri merkez ve ilçelerdeki liselerden birincilikle mezun olan 57 öğrenciye  ödülleri verildi.

Öğrencilere İzzet Baysal Vakfı tarafından altın, takdirname, Türk Bayrağı, Nutuk ve Vakıf Yayınlarının yer aldığı çanta verildi.

2017-2018 ÖĞRETİM YILI BOLU İLİ LİSE VE DENGİ OKUL BİRİNCİLERİ (MERKEZ-İLÇELER)

Okul Adı

Öğrenci Adı Soyadı

BOLU FEN LİSESİ

NİLGÜN GÜMÜŞ

İZZET BAYSAL ANADOLU LİSESİ

DERYA YILMAZ

BOLU ATATÜRK ANADOLU LİSESİ

DUYGU KURT

MUSTAFA ÇİZMECİOĞLU ANADOLU LİSESİ

GİZEM NUR İNCE

BOLU ANADOLU LİSESİ

MERVE KILIÇ

EMİNE MEHMET BAYSAL ANADOLU LİSESİ

KADİR AKSU

CANİP BAYSAL ANADOLU LİSESİ

YASEMİN YÜKSEL

BOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ - MÜZİK

DİLEK ÇINGI

BOLU GÜZEL SANATLAR LİSESİ - RESİM

UFUK ATA ÖZTÜRK

BOLU SPOR LİSESİ

ÇAĞLA ALTUNDEMİR

ANKARA ALTINDAĞ BELEDİYESİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - AİHL

RUMEYSA NUR SEZER

ANKARA ALTINDAĞ BELEDİYESİ KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - İHL

AYŞEGÜL TEZEL

BOLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - AİHL

ERKAN ANAÇ

İZZET BAYSAL ABANT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - AMP

CEMAL AYDIN  ŞAHİN

İZZET BAYSAL GÖLYÜZÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - AMP

BEYZA ATAMAN

BOLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - AMP

CANAN ŞENTÜRK

İZZET BAYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - ATP

UMUT KUNAŞ

İZZET BAYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - AMP

ONUR YILDIZ

MİMAR İZZET BAYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - AMP

MÜCAHİT ALAYLI

MİMAR İZZET BAYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - ATP

OĞUZHAN HOLAT

MİMAR İZZET BAYSAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - EML

KENAN KAAN TURAN

TOBB ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - ATP

TUĞBA TİFTİKCİ

TOBB ZÜBEYDE HANIM MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - AMP

ÖZGE BAŞARAN

DÖRTDİVAN ANADOLU LİSESİ

MELİKE DURNA

DÖRTDİVAN  ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - AL

İLKYAZ ÇÖKELEZ

GEREDE FEN LİSESİ

FATMA AYGÜMÜŞ

GEREDE HACI SADIK ÖZTOSUN ANADOLU LİSESİ

CANSU EKEN

GEREDE ANADOLU LİSESİ

SIDIKA BOZYEL

İBRAHİM HİLMİ KOÇBEYOĞLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - AMP

SENA YALÇIN

ESENTEPE AŞÇILIK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - AMP

NİYAZİ CAN KARAOĞLU

NİMET METO MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - AMP

EZGİ YILDIZ

NİMET METO MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - ML

SÜMEYYE YOLDAŞ

GEREDE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - AMP

SAMET ARGUNŞAHİN

GEREDE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - EML

RAMAZAN YÜKSEL

GEREDE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - İHL

SEVGİ ARSLAN

GEREDE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - AİHL

YUSUF SERHAT ÖZGEN

GEREDE KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - AİHL

HACER LÜLLECİ

ORHAN ÇALIŞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - AL

NİLAY KODAR

ORHAN ÇALIŞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - AMP

BEKİR BOZDEMİR

AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - AİHL

SEFANUR MEŞE

AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - İHL

HÜSEYİN BURAK ÇİRAZ

ŞEHİT YILDIRIM OFLAZ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - AL

İLHANCAN AYDEMİR

ŞEHİT YILDIRIM OFLAZ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - AMP

ETHEM MEREY

ŞEHİT YILDIRIM OFLAZ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - ML

AYHAN TUNÇAY

MENGEN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - AİHL

ALPER DEDEOĞLU

MENGEN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - İHL

CANSU ÇALGAM

AŞÇILAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - AMP

ASRIN ALTINÖZ

GENTAŞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - AL

BİLGE ÖZER

GENTAŞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - AMP

PINAR GÜRER

MUDURNU ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - AL

BARIŞ ERTÜRK

MUDURNU ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - AMP

NURHAN KESKİN

TAŞKESTİ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - AL

TUĞÇE AYGÜN

TAŞKESTİ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - GL

DİLARA GÜRBÜZ

MUDURNU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - AİHL

UMUT DEMİR

MUDURNU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ - İHL

ENES KOCABACAK

SEBEN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ - AMP

AHMET FURKAN KARAKAYA

YENİÇAĞA AŞÇILAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ - AMP

AHMET RECEP YILDIRIM






Editör: E. Candan