Akşemseddin Hz.Göynükte anıldı

Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri bu yıl 31’incisi düzenlenen etkinlikle anıldı.

Akşemseddin Hz.Göynükte anıldı
28.05.2018 - 12:53

Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri bu yıl 31’incisi düzenlenen etkinlikle anıldı. Göynük ilçesinde yapılan anma programına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 31. Geleneksel Akşemseddin Hz. Anma günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Anma etkinliklerinin Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle binlerce vatandaş iftar sofralarında bir araya geldi.

Düzenlenen iftar programına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Alişarlı, Göynük Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, daire müdürleri,    ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hamam Önü Meydanı’nda düzenlenen iftar öncesi konuşma yapan Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, “Bu yıl 31’ncisini düzenlediğimiz Geleneksel Akşemseddin Hz. Anma etkinliklerine hoşgeldiniz. Akşemseddin Hz. Anma etkinliklerini 1988 yılından buyana düzenliyoruz. Her yıl artan deneyimimizle Akşemseddin Hazretlerinin ruhuna uygun bir etkinlik düzenlemeye çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Ramazan ayının Cenab-ı Hak’tan ülkemize ve milletimize bereket getirmesini diliyorum” diyerek konuşmasına başlayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü “Bu güzel bereket sofrasını tertip eden, emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bundan 558 yıl önce ahirete intikal eden Akşemseddin Hazretleri'nin manevi huzurunda bulunmaktan büyük bir heyecan duyuyorum. İstanbul'un manevi fatihi olan Akşemseddin Hazretleri, gerek yaşamıyla, gerek manevi önderliğiyle gerekse de bizlere verdiği nasihatlerle manevi hayatımıza rehber olmuştur, ışık tutmuştur. Hacı Bayram-ı Veli'nin talebesi, Fatih Sultan Mehmet'in hocası olan Akşemseddin Hazretleri sonsuza kadar bizi etkilemeye, bizlere rehberlik etmeye devam edecektir. Akşemseddin Hazretleri her işinize besmeleyle başlayın, her koşulda mütevazi ve cömert olun demiştir. Bizler bu güzel nasihatlere uymakla görevliyiz. İşlerimize besmeleyle başlamak, her koşulda mütevazi, ahlaklı, yoksulları koruyup kollamak durumundayız” ifadelerine yer verdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim bütün gayretimiz milletimizin topyekûn mutluluğuna katkı sunmaktır. Ülkemizi bölgesel bir güç, küresel bir oyuncu yapmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Hedeflerimizi sadece kendi coğrafyamızla sınırlı tutmuyoruz. Tam aksine dünyanın bütün mazlumlarının sesi oluyoruz. Güçlü ve büyük Türkiye hedefine ulaşmak için bütün kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Bilimde, teknolojide, sanayide, eğitimde, ulaştırmada, sosyal dayanışmada, savunmada, enerjide ve sağlıkta sayısız projelere imza atıyoruz. 16 sene boyunca ne söylemişsek, neyin sözünü vermişsek aynı çizgimizde devam ediyoruz. Tüm bunları elbette sizlerden aldığımız ve destekle yapıyoruz. Sizlerin desteği ve duasıyla güçlü bir biçimde geleceğe yürüyoruz. Bugün Göynük’te kurulan bu bereketli iftar sofrası toplumsal dayanışmamızın ve kardeşliğimizin nişanesidir. Bu güzel sofraların, muhabbetlerin ve mutluluğun devamını diliyorum. Akşemseddin Hz. manevi huzurunda gerçekleşen bu güzel iftar sofrası vesilesiyle sizlere şükranlarımı sunuyorum. Bereketli bir Ramazan Ayı geçirmeniz dileğiyle sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi. 

Bakan Özlü’nün konuşmasının ardından Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ziyaret anısına tablo hediye etti.

Konuşmaların ardından okunan ezanla, iftar programına katılan yaklaşık 5 bin kişi iftarını yaptı.

İftarın ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bolu Valisi Aydın Baruş ve beraberindekilerle birlikte  Akşemseddin Hz. Türbesini ziyaret ederek dua etti.

Bu yıl 31’incisi düzenlenen Geleneksel Akşemseddin Hz. anma etkinlikleri, ilahi konseri ve semazen gösterisi ile sona erdi.

Programın ardından Göynük Zafer Kulesi’ni de ziyaret eden Bakan Özlü daha sonra ilçeden ayrıldı.


Editör: E. Candan