“3. Bolu Kitap Fuarı” başladı

Bolu’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “Bolu Kitap Fuarı”, bugün Kent Meydanı’nda başladı. Bolulu kitapseverler ile Türkiye’nin seçkin yayınevlerini bir araya getirecek olan fuar, bir hafta boyunca açık kalacak.

“3. Bolu Kitap Fuarı” başladı
16.05.2018 - 11:53

Bolu Belediyesi ve Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) iş birliğinde bu yıl 3’üncüsü gerçekleşen Bolu Kitap Fuarı bugün başladı.

Kent Meydanı’nda kurulan dev çadırda bir hafta boyunca kitapseverleri ağırlayacak olan “3. Bolu Kitap Fuarı’nın açılış programına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu, İl Müftüsü Orhan Genç, MTTB Kitap Fuarı Koordinatörü Hayrettin Özden, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış program, Kur’an tilaveti ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Protokol konuşmalarında kürsüye ilk çıkan isim MTTB Kitap Fuarı Koordinatörü Hayrettin Özden oldu.

Fuarla ilgili bilgiler veren Hayrettin Özden, “15-21 Mayıs tarihleri arasında Bolu kent meydanında gerçekleştirilecek, birçok etkinlik ile üniversite öğrencileri ve Bolu halkımızın ilgilerine sunulacak olan fuarımız bugün itibari ile açılmıştır.” dedi. Geçtiğimiz yıllarda düzenlenen fuarların büyük ilgi gördüğüne değinen Özden, “Gösterilen yoğun ilgi ve alaka neticesinde, beklentilerin karşılanması amacıyla ve gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen fuarımızın; gerek üniversite öğrencilerimizin, gerek halkımızın ilgi ve alakalarına sunmuş olmaktan büyük bir memnuniyet ve heyecan duyuyoruz.” ifadelerin kullandı.

Başkan Yılmaz’dan öğrencilere: Bol bol kitap okuyun

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise konuşmasında, fuarın düzenlenmesine katkı sağlayan MTTB’ye teşekkür etti. Türkiye’de okuma alışkanlığının olmadığına değinen Yılmaz, kitap okumanın önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi.

Gençlerden çok kitap okumalarını isteyen Yılmaz, “İnşallah fuardan faydalanırsınız” dedi. Kitap almak isteyen ancak maddi durumu yetersiz olan gençlere de kendisinin destek olacağını söyleyen Yılmaz, daha sonra fuarın açılış kurdelesini keserek, protokol üyeleriyle birlikte stantları gezdi.

Öğrencilere kitap armağan etti

Stant gezisinde yayın evi yetkilileri ile sohbet ederek kendisi ve yakınları için kitaplar alan Yılmaz, ayrıca karşılaştığı bazı lise ve üniversite öğrencilerine de beğendikleri kitaplardan armağan etti. Hediye kitapları da imzalayan Yılmaz, daha sonra fuar alanından ayrıldı.

Haber/Fotoğraf: Hakan KAPUCU


Editör: E. Candan