Muhtarlar derneğinden anlamlı bağış

Bolu Muhtarlar Derneği Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla topladıkları 55 bin lirayı Mehmetçik Vakfına bağışta bulundu. Yapılan bağışın ardından dernek yetkilileri banka dekontunu Bolu Valisi Aydın Baruş’a takdim ettiler.

Muhtarlar derneğinden anlamlı bağış
21.03.2018 - 10:55

Bolu Muhtarlar Derneği Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla topladıkları  55 bin lirayı Mehmetçik Vakfına bağışta bulundu. Yapılan bağışın ardından dernek yetkilileri banka dekontunu Bolu Valisi Aydın Baruş’a takdim ettiler.

Bolu Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen ve yönetim kurulu üyeleri, Bolu Valisi Aydın Baruş'u makamında ziyaret ederek, Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla Mehmetçik Vakfı adına bankaya yatırdıkları 55 bin liranın dekontunu teslim etti.

Yapılan destekle ilgili olarak Vali Baruş, tarih boyunca Türk milletinin geleceği için mücadele eden askere Mehmetçik unvanını vermiş bir millet olduğumuzu ifade ederek, " Mehmetçiğimizin verdiği mücadelede gerek yurt içinde gerek yurt dışında tüm millet olarak  askerimizin arkasında durmuş, dualarımız ile onlara güç vermiş bir milletiz." diye konuştu.

“BU MÜCADELEDE MEHMETÇİĞİMİZİN ARKASINDA HİSSETTİĞİ MANEVİ GÜÇ ÇOK ÖNEMLİ”

Mehmetçiğin yurdumuzun bütünlüğü ve milletin birliğine kasteden teröristlere karşı Afrin'de Zeytin Dalı Harekatında mücadele ettiğine dikkat çeken Vali Baruş, "Milletimizin verdiği güçle askerimiz Afrin'e Türk bayrağını dikmiş durumda. Bundan büyük bir gurur ve onur duyuyoruz. Bu mücadelede Mehmetçiğimizin arkasında hissettiği manevi güç çok önemli. Milletimizin her ferdi bu manevi gücü tüm toplum kesimleri ile her zaman hissettiriyor. Kadınlarımız düzenlediği kermeslere, çocuklarımız Mehmetçiğe hitaben yazdıkları mektuplara, esnafımız  bir araya gelerek düzenlediği kampanyalarla ve muhtarlarımız bir araya gelerek gönül birliği halinde Mehmetçiğimize olan şükranlarını, desteklerini ifade etmek üzere yardım kampanyaları düzenliyorlar." şeklinde konuştu.

VALİ BARUŞ MUHTARLAR DERNEĞİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Baruş, esas amacın Mehmetçiğe maddi yardımdan ziyade milletin tüm fertlerinin onların arkasında olduğunu, milletin yüreğinin onlarla birlikte attığını hissettirmek olduğunu, önemli olanın da bu olduğunu, askerin Afrin'de herhangi bir maddi olarak ihtiyacının olmadığını, devletin tüm imkanlarının kendileri için seferber edildiğini,  toplumun tüm kesimlerinin bu şekilde kampanyalar düzenleyerek Mehmetçiğe desteğini ifade etmesinin manen büyük bir anlam taşıdığını söyledi.

Mehmetçiğe destek anlamında Bolu Muhtaralar Derneğinin bir kampanya düzenlediğini belirten Vali Baruş, "Kampanya kapsamında Mehmetçik Vakfına bağışlanmak üzere kendi aralarında yardım toplamışlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

"MİLLET MEHMETÇİK İLE EL ELE"

Muhtarlar Derneği Başkanı Fikret Özen ise, dernek olarak "Millet Mehmetçik İle El Ele" kampanyası başlattıklarını, muhtarlarında bu kampanyaya destek verdiğini, 79 köy ve 2 mahallede 55 bin lira toplandığını, an itibariyle devletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerin böyle bir maddiyata ihtiyacının olmadığını bildiklerini kaydederek, "Bizim evlatlarımızdan oluşan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne gönlümüzün onlarla olduğunu ifade etmek üzere toplamış olduğumuz bu parayı Mehmetçik Vakfına yatırdık. Dekontunu da Sayın Valimize takdim ettik." dedi.


Editör: E. Candan