Kuba Camii’nin temeli dualarla atıldı

Çıkınlar Mahallesi’ne hayırseverler İskender Güzeloğlu tarafından yaptırılacak Kuba Camiinin temeli, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın katıldığı törenle atıldı.

Kuba Camii’nin temeli dualarla atıldı
21.02.2018 - 13:32

Çıkınlar Mahallesi’ne hayırseverler İskender Güzeloğlu tarafından yaptırılacak Kuba Camiinin temeli, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın katıldığı törenle atıldı.

Bolu’da, Bolu Belediyesi ve hayırseverler İskender Güzeloğlu’nun desteğiyle Çıkınlar Mahallesi’ne kazandırılacak ‘Kuba Camii’nin temeli dualarla atıldı.

Gerçekleşen temel atma törenine Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Müftüsü Orhan Genç, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, hayırsever İskender Güzeloğlu, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Muhtar Kaçar’dan Başkan Yılmaz’a teşekkür Protokol konuşmaları ile başlayan programda kürsüye ilk olarak Mahalle Muhtarı Mustafa Kaçar çıktı.

Caminin yapımı ve diğer yatırımlarla ilgili konuşan Mahalle Muhtarı Mustafa Kaçar, “Sayın başkanımıza cami ihtiyacımızın olduğunu iletmiştim. Sağ olsun caminin yerini kendileri tahsis ettiler.

Bundan önce de ‘semt pazarımız yok’ dedim yapıldı. ‘Parkımız yok’ dedim, yapıldı. Başkanımızdan Allah razı olsun. Ben kendilerine mahallem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftüsü Genç: “Binlerce şükür olsun ki mükemmel bir topluluğuz” Türk milletinin eşsiz bir millet olduğuna vurgu yapan İl Müftüsü Orhan Genç ise “Cenab-ı hakka binlerce şükür olsun ki mükemmel bir topluluğuz. Çok iyi insanlarımız, çok iyi hayırseverlerimiz var. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir durum söz konusu değildir. Bugün ülkemizde bütün camileri yapanlar vatandaşlarımızdır. Bu başka bir toplumda yoktur. Devlet yapıyorsa vardır, yapmıyorsa yoktur. Sayın Belediye Başkanımız ve Hacı İskender Güzeloğlu başta olmak üzere tüm katkı verenlerden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Yılmaz: “Buraları imar etmeye çalışıyoruz” Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da konuşmasında Bolu’da yaşanan değişime işaret ederek, “Bolu’muz gelişiyor, güzelleşiyor. Bunu da hep birlikte yapıyoruz. Sağ olsun muhtarlarımız ve belediyemiz müşterek hareket ediyor, buraları imar etmeye çalışıyoruz. Buraları imar ederken de Allah hep yanımızda oluyor. Öbür camiyi sanırım 11 ayda bitirdik. Nasıl bitti? Bismillah deyip yürürsen yaradan desteğini esirgemiyor. Bu camimizde de daha başlamadan yaradan destek oldu” dedi. Yılmaz, temelleri atılan camiyle ilgili bilgiler de vererek “İskender Bey ağabeyimiz geldi ve ‘Ben cami yapmak istiyorum’ dedi. Birkaç yerle müzakere ettik, sonunda buraya karar kıldık. Şimdi de altına kuran kursu yapalım diyor. Biz bir tane isterken Allah birden fazlasını veriyor. O nedenle ne kadar şükretsek azdır” ifadelerini kullandı.

“Hayırlı nesiller yetişmesinde önemli rol oynayacaktır”

Yılmaz, son olarak şunları söyledi: “Bismillah deyip başladığımız her işin sonunu görmeyi bize nasip eden Rabbime hamd ediyorum. Temellerini attığımız bu cami inşallah hayırlı nesiller yetişmesinde önemli rol oynayacaktır. İskender Bey ağabeyimize teşekkür ediyor, camimizi en kısa sürede açmayı temenni ediyorum.” Protokol butona birlikte bastı Protokol konuşmaların ardından okunan dua sonrası Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Müftüsü Orhan Genç, hayırsever İskender Güzeloğlu ve protokol üyeleri birlikte butona basarak, temele beton dökümü gerçekleştirdi.


Editör: E. Candan