Kış rallisi Boluda yapılacak

Tabiatın Kalbi Bolu, 24-25 Şubat tarihleri arasında Türkiye’de bir ilke imza atarak 40 yıldır yapılmayan ‘Kış Rallisi’ne ev sahipliği yapacak. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kış Rallisi için en uygun şehrin Bolu olduğunu belirterek “Organizasyonun kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli hazırlıklar devam ediyor” dedi.

Kış rallisi Boluda yapılacak
25.01.2018 - 11:44

Bolu’da, 24-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından ‘Kış Rallisi’ düzenlenecek.

Uzun yıllar sonra ilk kez Bolu’da düzenlenecek Kış Rallisi, Bolu Belediyesi, Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü’nün (BOLOFF) katkılarıyla, Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından organize edilecek.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı’nın ortak girişimleri ile hayata geçecek dev organizasyon, 24 Şubat Cumartesi günü teknik kontrol ve sembolik start ile başlayacak.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen tecrübeli yarışmacılar, 25 Şubat Pazar günü Seben Gölü çevresi ve Kızık yaylası arasında oluşturulan zorlu parkurda birincilik mücadelesi verecek.

Yazıcı: “Bolu’nun tanıtımına ve ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır”

TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, Kış Rallisi ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’de çok uzun yıllardır karda yarış düzenlenmediğini belirterek “Kış Rallisi ile alışılagelmişin dışında bir sezon açılışına hazırlanıyoruz. Bu sporcularımız için de çok farklı ve bir o kadar da keyifli bir deneyim olacak. Benim en büyük hayallerimden birisi, bu yarışın seneye Türkiye Ralli Şampiyonası açılış yarışı olması ve 2020’de de Avrupa Ralli Şampiyonası’na dâhil olarak düzenlenmesi… Bu organizasyon ülkemizin ve Bolu’nun hem tanıtımına hem de ekonomisine çok büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.

Yılmaz: “Hazırlıklar devam ediyor”

Kış rallisine ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bolu Belediye Başkanı Yılmaz da organizasyonla ilgili çalışmaların devam ettiğini bildirerek, “Bolu turizm, spor, sağlık ve spor şehri olması için çalışıyoruz ve sporun her branşının merkezi Bolu olsun istiyoruz. Kış Rallisi için de coğrafi yapısı ve jeopolitik konumu gereği en uygun şehir, Bolu’dur. Organizasyonun kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi için gerekli hazırlıklar devam ediyor.” diye konuştu.

Haber: Hakan KAPUCU


Editör: E. Candan