Alan " Gölcükü yok edersiniz "

Doğa mirası Gölcük Tabiat Parkının imara açılma çabalarına toplumun tüm kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ederken KGT Dernek Başkanı Mahmut Alan’dan da tepki geldi.

Alan
18.12.2017 - 11:28

Doğa mirası Gölcük Tabiat Parkının imara açılma çabalarına toplumun tüm kesimlerinden tepkiler gelmeye devam ederken KGT Dernek Başkanı Mahmut Alan’dan da tepki geldi.

Gölcük’te yapılaşmadan vaz geçilmesi gerektiğini dile getiren Alan, uygulamaya konulmak istenen projede onaylanabilecek kısımın sadece teleferik olduğunu dile getirdi.

GÖLCÜK’Ü YOK EDERSİNİZ

KGT Dernek Başkanı projeyi uzmanlara incelettiğini belirterek şu sözlere yer verdi; “Bolu kamuoyu, 19 Aralık ‘ ta yapılacak olan ihale sonucu Gölcük Tabiat Parkı doğasının olumsuz etkileneceğine ve geri dönülmesi imkansız sonuçlar doğuracağına dair tedirgin. Bu ihale sonucu yapılacak olan yapılaşmanın, Tabiat parkında araç yoğunluğunu artıracağı da tartışma götürmez bir gerçek. Şu anki durumda bile Tabiat Parkı yoğun araç trafiğini kaldıramamakta.

Yeni yapılaşma sonucu yeni araç park alanları yapımı da kaçınılmaz. Yapılması planlanan dağ köşkünün de çevreci tekniklerle yapılmaması durumunda Tabiat Parkında geri dönülmez yaralar açılacağı tartışma götürmez bir gerçek. Bölgenin il merkezine yakın olması ve çevresinde de birçok otel olmasına rağmen bungalovlar yapılması da çok sağlıklı değil.

Bu bungalov tipi yapıların gayri ahlaki amaçlarla kullanılabileceği ve sağlıklı bir şekilde denetlenmeyeceğiz de unutulmamalı. Ekolojik ve sosyolojik olarak olumsuz sonuçlar doğurabilecek bu projeden derhal vazgeçilmeli ve Tabiat parkı üzerinde taşıt trafiği yükünü azaltacak, çevreye ve toplum ahlakına zarar vermeyecek doğru projelerle yola çıkılmalıdır.

Halkın rahat ettiği bir mekanın özel kişilere verilerek tek ele düşürülmesi de kabul edilemez. Bu olayın bir başka yüzü de uzun senelerdir Bolu’ya gelmeyen Sayın Cumhurbaşkanımızın Bolu’yu ziyaret etmeden önce bu ihalenin duyurulmasıdır. Cumhurbaşkanımız Bolu’ya geldiğinde bir çok kesim olaya tepki için protesto gösterileri yapacaktır. Birkaç kişi olsa engellersiniz ama Bolu halkını nasıl engelleyeceksiniz. Cumhurbaşkanımızın Bolu ziyaretinin kusursuz geçmesi gerekiyor. Zaten Bolu’ya gelmeme sebebini az çok biliyoruz. Bu projeden vazgeçilmez ise sonuç Bolu’ya mal olacaktır.”

UYGUN OLAN SADECE TELEFERİK

Sözlerine çözüm önerileri ile devam eden KGT Dernek Başkanı Mahmut Alan, “Buraya en uygun proje Karacasu’da uygun bir yere park alanı oluşturup teleferik ile gölcük yolculuğu olacaktır. Hem Karacasu esnafı da bu sebeple iş yapacak ve istihdam sağlanacaktır. Araç girişleri Gölcük’te yasaklanmalı ve Teleferikle Gölcüğe çıkarılarak gelir elde edilmelidir” dedi.

Haber Bolu Havadis


Editör: E. Candan