Kış tedbirleri konuşuldu

2017-2018 Boludağı Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı Boludağı Polisevi’nde yapıldı.

Kış tedbirleri konuşuldu
6.12.2017 - 15:46

2017-2018 Boludağı Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı Boludağı Polisevi’nde yapıldı.

Bolu Valisi Aydın Baruş ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı başkanlığında yapılan toplantıda, iki ilin kış boyunca koordineli bir şekilde çalışması ve Otoyol Boludağı geçişi, Boludağı Tüneli ile D-100 Karayolu Boludağı geçişinin kapanmaması için alınacak tedbirler görüşüldü.

Boludağı Polis Evinde düzenlenen toplantıya Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile Bolu ve Düzce Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanları, İl Emniyet Müdürleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreterleri, Karayolları ile diğer  kurumların yetkilileri katıldı.

Toplantı öncesinde gazetecilere Boludağı Polisevi önünde açıklamada bulunan Bolu Valisi Baruş, Anadolu Otoyolu ile D-100 Karayolu'nun Bolu geçişlerinin ulaşım bakımından Türkiye'nin atardamarlarını oluşturan yollar olduğunu ifade etti.

VATANDAŞLARIMIZIN ULAŞIMDA SORUN YAŞAMAMALARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Bu yolların Ankara ve İstanbul arasında şehirlerarası ulaşımı sağlayan çok önemli arterler üzerinde yer aldığını belirten Vali Baruş, "D-100 Karayolu ve Anadolu Otoyolu'nun kış koşullarında açık tutulması gerekiyor çünkü buralardaki bir tıkanma ulaşımda ciddi aksaklıklara, ekonomik ve sosyal kayıplara neden oluyor. Yoğun kar yağışı ve kış koşullarında iki ana yolumuzu açık tutmak için alabileceğimiz tedbirleri kapsamlı bir şekilde değerlendireceğiz. Vatandaşlarımızın ulaşımda sorun yaşamamaları için elimizden geleni yapacağız." şeklinde konuştu.

SÜRÜCÜLERİMİZ KIŞ KOŞULLARINA HAZIRLIKLI OLARAK YOLA ÇIKSIN

Vali Baruş, sürücülerin kış koşullarında hazırlıklı olarak yola çıkmaları gerektiğini dile getirerek, "Kış lastikleri olmadan bu geçişleri kullanmasınlar çünkü özellikle Bolu Dağı Tüneli çıkışındaki viyadüklerde ve Bolu Dağı D-100 Karayolu inişinde tır kaymaları sonucu yollarda kapanma durumuyla karşı karşıya geliyoruz. Bu kayan tırların kaldırılması uzun zaman aldığından vatandaşlarımız mağduriyete uğruyorlar." ifadelerini kullandı.

Özellikle tır sürücülerinin trafik ekiplerinin uyarılarına riayet etmesi gerektiğini vurgulayan Vali Baruş, "Tır ve kamyon sürücüleri, araçlarında gerekli tertibatı, kış lastiklerini bulundurmadan ve uyarılar üzerine zincirlerini takmadan Bolu Dağı geçişini ve tünel geçişini lütfen kullanmasınlar. Bu husus trafikte bulunan diğer sürücüler için de çok önem arz ediyor." dedi.

 "SÜRÜCÜLERİMİZ KURALLARA UYSUN"

Düzce Valisi Zülkif Dağlı da D-100 Karayolu'nun ile Anadolu Otoyolu'nun Türkiye'nin en önemli ana arteri olduğuna vurgu yaptı.

Kış mevsiminin bölgede kendisini göstermeye başlaması ile artık daha dikkatli olunması gerektiğini dile getiren Vali Dağlı, "Özellikle tır sürücülerimizin sol şeridi kesinlikle kapatmamalarını istiyoruz. Bizim buradaki en önemli sorunumuz bu. Kamyon ve tır sürücülerimiz sol şeridi kapattıkları zaman bizim yolu açmamız ve öndeki araçlara ulaşmamız mümkün olmuyor." diye konuştu.

Vali Dağlı, tır ve kamyon sürücülerinin yolları kullanırken kurallara uyması noktasında ısrarcı olduklarına dikkat çekerek, "Tır ve kamyon sürücülerimiz mutlaka çok dikkatli olsunlar. Karayolları ve trafik polislerimizin uyarı ve ihtarlarına uysunlar. Aksi takdirde kazalar olabiliyor. Biz bunları hiçbir zaman temenni etmiyoruz." dedi.

Bolu Dağı'nın kışa her zaman olduğu gibi bu yıl da hazır olduğunu aktaran Vali Dağlı, "Ağır kış koşulları olduğu zaman bu bölge buna da hazırlıklı. Gerek Kızılay, gerek valiliklerimiz, gerekse çevre bulunan akaryakıt istasyonları, dinlenme tesisleri buna hazırlıklı." ifadesini kullandı.

Basın mensuplarına yapılan açıklamaların ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ile Düzce Valisi Zülkif Dağlı Boludağı Polisevine geçerek toplantıya katıldılar.

BOLU VE DÜZCE’NİN KOORDİNELİ ÇALIŞMASI ÖNEMLİ”

Toplantının açılışında konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu ve Düzce illeri arasında kış tedbirlerinin değerlendirileceği bu toplantının hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmasında bu toplantının amacından bahseden Vali Baruş, şöyle konuştu: “Bugünkü toplantımızın amacı ülkemizin ana ulaşım kanallarını oluşturan E-80 Otoyolu ve D-100 karayolunun kış koşullarında ulaşıma açık tutulması için alınması gereken tedbirleri birlikte değerlendirmek ve kurumlar bazında yapılabilecek çalışmaları planlamak, koordinasyon halinde bu tedbirleri yürütmektir diyerek özetleyebiliriz. Bildiğiniz gibi her iki anayolumuz her gün on binlerce aracın geçtiği Ankara-İstanbul arasında ulaşımı sağlayan temel arterler. Bu noktada da bu yollarımızın ulaşıma açık tutulması çok büyük önem taşıyor. Çünkü her iki yolda meydana gelebilecek trafik aksamaları hem vatandaşlarımızın mağduriyetine hem de ülkemiz için ekonomik ve sosyal kayıplara neden oluyor. Bu noktada özellikle yoğun kar yağışı ve buzlanmanın olduğu zamanlarda Düzce ve Bolu illerimiz arasındaki işbirliğinin sağlanması çok büyük önem arz ediyor. Bu toplantıda kış koşullarında meydana gelebilecek kriz hallerinde kurumlarımızın üzerine düşen görevleri belirleyeceğiz ve kriz hallerinde de sağlıklı ve yoğun bir iletişim hâklinde bu sorunların çözümü noktasında yapılabilecekleri birlikte değerlendirmiş olacağız.

“KIŞ KOŞULLARI BURADA ÇOK ŞİDDETLİ OLUYOR”

Önceki yıllardaki yoğun kar yağışı ve kış koşullarında yapmış olduğumuz işbirliği sayesinde vatandaşlarımızı mağdur etmeden çok önemli tedbirler aldık ve çok şükür ki üzücü durumlara meydan vermeden kış koşullarını atlattık. Bu yıl da aynı tedbirleri devam ettirerek ve geçen yıllarda meydana gelen aksamaları da göz önünde bulundurarak bu tedbirleri tekrar gözden geçireceğiz. Bildiğiniz gibi Boludağı geçişi çok önemli bir nokta. Çünkü kış koşulları burada çok şiddetli oluyor. Hem Düzce merkezde hem de Bolu merkezde yağmur görülürken Bolu Dağı’nda sis ve yoğun kar yağışı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Dolayısıyla bu tedbirlerin bulunduğumuz yer ve noktadan yola çıkarak değil buranın koşullarını düşünerek planlanması lazım. Özellikle yollarda buzlanma nedeniyle kayan kamyon ve tır araçları ulaşımda ciddi aksamalara neden oluyor ve bu yolların Boludağı geçişinden önce belirli noktalarda trafik ekiplerimiz tarafından kesilmesi gerekiyor. Bu trafik kesilmesi ve yola çıkacak araçların kontrol edilerek, trafik ekiplerimiz, karayolları ekiplerimiz arasında birlikte planlama yapılarak ulaşımın açılması çok önem taşıyor. Bu toplantının amacına ulaşacağına inanıyorum.”

Yapılan konuşmanın ardından Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından daha önceki senelerde yapılan çalışmalar, alınan tedbirler, kurumlara düşen görevler ve öneriler ile ilgili sunum eşliğinde bilgiler verildi.

Toplantının devamında ise Boludağı Tüneli ile D-100 karayolu Boludağı geçişi için alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıda alınan kararlar İl Emniyet Müdürlüğü’nce gereği yapılmak üzere ilgili kurumlara iletilecek.


Editör: E. Candan