Iğdırdan gelen öğrenciler Boludan ayrıldı

‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Iğdır’dan Bolu’ya gelen 78 öğrenci, 3 günlük ziyaretlerinin ardından Bolu’dan ayrıldılar.

Iğdırdan gelen öğrenciler Boludan ayrıldı
27.11.2017 - 14:18

‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Iğdır’dan Bolu’ya gelen 78 öğrenci, 3 günlük ziyaretlerinin ardından Bolu’dan ayrıldılar.

Öğrencileri uğurlayan ve “Kardeşliğinizi asla unutmayın” diye öğrencilere seslenen Vali Baruş, Iğdırlı öğrencilere Bolu’dan Iğdırdaki aile ve arkadaşlarına selam götürmelerini istedi.

‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Bolu’ya gelen öğrenciler 3 gün kaldıkları Bolu’dan Bolu Valisi Aydın Baruş’un da katılımı ile uğurlandılar. Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi okulunda gerçekleşen uğurlamaya Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkan Vekili Arzu Aydın, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, İl Milli eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, öğrencileri kendi evlerinde ağırlayan aileler, öğretmenler ile Iğdırlı ve Bolulu çocuklar katıldı.

Düzenlenen uğurlama öncesi Iğdırlı öğrencilerin kafile Başkanı Orhan Çelik, “Cennet vatanımızın bir köşesinden başka bir köşesine geldik. Bu proje ile daha önce birçoğu Iğdır dışına dahi çıkmamış olan öğrencilerimiz farklı insanlarla, ailelerle, şehirlerle tanıştılar. İlk defa uçağa bindiler, gökyüzünden aşağıya baktılar. Misafir oldukları evlerde farklı aile yaşantılarını gördüler, onların kültürlerini, sevinçlerini, ekmeklerini paylaştılar. Burada gördüklerini ailelerine, arkadaşlarına anlatacaklar. Böylelikle sadece o çocuk değil, onun hikayesini dinleyen herkes o eve misafir olacak. Öğrencilerimiz burada gezip gördükleri yerler sayesinde vatanımızın her bir karışının ne kadar güzel olduğunu gördüler. İşin özü Anadolu Selçuklularından beri her daim gözde olan bu güzide şehri ve bizi ziyadesiyle ağırlayan siz değerli büyüklerimiz de asla unutmayacaklar” şeklinde konuştu.

“BİZ TÜRKİYE OLARAK ÇOK BÜYÜK BİR ÜLKEYİZ”

Bolu’ya gelen Iğdırlı çocukları ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade eden Bolu Valisi Aydın Baruş, burada görülen kardeşliğin bir ömür boyu devam etmesi temennisinde bulundu. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hazmedemeyen kişiler ve çevreler olduğunu söyleyen Vali Baruş, buna ülke olarak hiçbir zaman fırsat vermediklerini dile getirdi ve şöyle konuştu: “İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen bu projenin amacı, ülkemizin dört bir yanındaki gençlerimizi, çocuklarımızı birbiriyle tanıştırmak, kalplerinde var olan sevgiyi, birlik beraberlik ruhunu daha da güçlendirmek ve topyekûn ülkemizin beraberliğine katkıda bulunmaktır. Bizler yaklaşık bin yıldır Anadolu topraklarında kardeşçe birlikte yaşıyoruz. Ne zaman ülkemize karşı başkaları tarafından bir saldırı olsa, düşmanlar ne zaman ülkemizi işgal etmek istese bizim atalarımız hep birlikte kol kola yürek yüreğe mücadele verdiler. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Bugün de ülkemizi sevmeyen insanlar var. Ülkemizin bu birlik beraberliğini hazmedemeyen kişiler var, çevreler var. Onlar çocuklarımızın, gençlerimizin düşüncelerine, kalplerine ayrılık tohumları ekmek istiyorlar. Biz buna hiçbir zaman fırsat vermedik, bugün de vermiyoruz. İşte buradaki manzara bunun açık bir şekilde ispatıdır. Bu ülkenin dört bir tarafında yaşayan insanlar birbirlerini kalpten seviyorlar. Her ne kadar yaşamlarının bazı aşamalarında değişik anlayışlar, değişik kültürler söz konusu olsa bile biz bir araya geldiğimizde birbirimize hiç çekinmeden, ön yargısız bir şekilde yaklaşıyoruz, birbirimizi çok kolay sevebiliyoruz. İşte sevgili Iğdırlı kardeşlerimizi de Bolulu ailelerimiz birer evlat gibi, birer kardeş gibi ağırladılar, misafir ettiler. O ailelerdeki kardeşleriyle birlikte olan Iğdırlı öğrencilerimiz bundan sonra da bu kardeşliği devam ettirecekler. Arzum odur ki bundan sonraki aşamalarda da Bolulu öğrencilerimiz Iğdır’a gitsinler, orada tekrar bu kardeşlik bağını tesis ettikleri Iğdırlı öğrencilerimizle de birlikte olsunlar. Böylece biz birbirimizi çok sevdiğimizin farkına varalım. Unutmayalım, biz Türkiye olarak çok büyük bir ülkeyiz ve bugün dünyanın en önemli güçlerinden biriyiz.

 

“BU ÜLKENİN HER BİR KARIŞ TOPRAĞI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”

Öğrencilere, “Siz bu ülke için gerçekten çok çok değerlisiniz. Her biriniz bu ülkenin geleceğisiniz. Bunu hiçbir zaman unutmayın” diyen Vali Baruş, “Siz okullarınızda derslerinize iyi çalışır, emek sarf ederseniz gelecekte Türkiye çok daha güçlü olacak ve bizler bu büyük ülkede yaşamanın onurunu, gururunu hep içimizde hissedeceğiz. Sizleri yarın Türkiye’nin dört bir tarafında çalışan mühendisler, doktorlar, idareciler olarak görmek en büyük arzumuz ve hepiniz bunu hak ediyorsunuz. Çünkü hepinizin dedelerinin bu toprağın üzerinde hakları var. Bir Iğdırlı çocuk Bolu üzerinde ne kadar bir hakka sahipse, Bolu’daki bir çocuk da Iğdır üzerinde o kadar hakka sahip. Dolayısıyla bu ülkenin her bir karış toprağı bizim için çok değerli. Bu değeri unutmadan kendi değerimizi de devamlı yükselterek, güçlü kişiler olarak yarının büyük Türkiye’sinde hep birlikte, omuz omuza çalışacağız ve Türkiye’yi çok daha ilerilere taşıyacağız. Bu projede emeği geçen bütün arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Başta Iğdır Valimiz olmak üzere, projede görev alan yönetici arkadaşlarımıza, oradan gelen öğretmen arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu kafile ilk kafilemizdi ve bundan sonra tekrar öğrencilerimiz gelecek. Onları da misafir etmenin onur ve gururunu yaşayacağız.

AİLELERE TEŞEKKÜR ETTİ

Yine bu projeye en önemli katkı sağlayanlardan biri de ailelerimiz. Bu projenin amacı, daha önce tanışmadığımız ama acısını, sevincini hep yüreğimizde hissettiğimiz ülkemizin değişik yörelerinden gelen çocuklarımızın tanışmasını, kaynaşmasını sağlamak.. Siz onlara ev sahipliği yaptınız. Bir insana ev sahipliği yapmak aynı zamanda kardeşliğin en büyük göstergesidir. Ekmeğinizi, aşınızı onlarla paylaştınız. Ben Bolu’daki ailelerimize de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Sevgili çocuklarımız lütfen bundan sonra bu kardeşlik ilişkisini devam ettirin, birbirinizle irtibat halinde olun. Yarın belki tahsil amacıyla, gezmek amacıyla birbirinizin illerine, evlerine gideceksiniz. Dolayısıyla bu kardeşlik ömür boyu sürecek. Ben tüm öğrenci kardeşlerimize de bu güzel manzarayı bize gösterdikleri için tekrar teşekkür ediyorum ve Iğdırlı öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında bir ömür boyu mutluluklar, başarılar temenni ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin, sağ salim aileleriniz yanına varın. Bizlerden ailelerinize kucak dolusu selam ve sevgilerimizi götürün. Onları çok çok sevdiğimizi buradan  kendilerine mesaj olarak  iletin” ifadelerini kullandı.  

 

Vali Baruş’un konuşmasının ardından Iğdır’dan gelen 78 çocuk ve öğretmenler uğurlandı. 


Editör: E. Candan