Uyurken bile yanımızdan ayıramıyoruz

Yapılan araştırmalara göre akıllı telefon sahiplerinin yüzde 59’u için akıllı telefonun hayatlarının vazgeçilmez ve önemli bir parçası olduğu ortaya çıktı.

Uyurken bile yanımızdan ayıramıyoruz
22.11.2017 - 10:07

Yapılan araştırmalara göre akıllı telefon sahiplerinin yüzde 59’u için akıllı telefonun hayatlarının vazgeçilmez ve önemli bir parçası olduğu ortaya çıktı.

Kullanıcıların yüzde 44’ünün gün içinde akıllı telefonlarına bakamadıklarında kendilerini huzursuz hissettiği, yüzde 38’inin ise sabah uyanınca ilk yaptıkları şeyin akıllı telefonlarından sosyal medya hesaplarını ve mesajlarını kontrol etmek olduğu tespit edildi. Interpress’in GfK ve DigitalTalks tarafından yapılan araştırmadan edindiği bilgilere göre, akıllı telefon sahiplerinin yüzde 28’inin gece telefona bakmak için uyandığı belirlenirken her iki kişiden birinin ise uyurken telefonunu yakınında tuttuğu saptandı. Medyaya yılbaşından bu yana akıllı telefonlarla ilgili 185 binden fazla haber yansıdığı tespit edildi.

Akıllı telefonda en çok Facebook var …

Araştırmaya göre akıllı telefon sahibi olanların büyük çoğunluğu  telefonlarında sosyal medya uygulaması olarak Facebook’u kullanırken telefonlarında Facebook kullanan erkeklerin oranının kadınlara göre daha yüksek olması dikkat çekti. Facebook’tan sonra telefonda en çok kullanılan uygulama Instagram olurken bu uygulamayı Twitter ve Snapchat’in  takip ettiği belirlendi. Akıllı telefonunda sosyal medya uygulamalarını kullanan yaklaşık her 4 kişiden üçünün bu uygulamaları sürekli veya sık sık kontrol ettiği görüldü.

Mesajlaşmak için tercihimiz WhatsApp …

Akıllı telefon kullananların neredeyse tamamının telefonlarında mesajlaşma uygulaması olarak WhatsApp kullandıkları ortaya çıkarken ülkemizde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ı Messenger’ın  takip ettiği görüldü. Her 3 akıllı telefon sahibinden ikisinin ise akıllı telefonları olmasına rağmen hala SMS kullanmaya devam ettikleri anlaşıldı.  Bu mesajlaşma uygulamalarını kullananların yaklaşık yüzde 72’sinin sürekli ya da sık sık telefonlarını kontrol ettiği tespit edildi.


Editör: E. Candan