Yılmaz "şehri birlikte planlıyoruz"

Kasım ayı merkez mahalle muhtarları toplantısı gerçekleşti. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Sandallar Mahallesi sosyal tesisinde bir araya geldi

Yılmaz
13.11.2017 - 10:31

Kasım ayı merkez mahalle muhtarları toplantısı gerçekleşti. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Sandallar Mahallesi sosyal tesisinde bir araya geldiği muhtarlarla merkeze bağlı 43 mahallelerin tüm sorunlarını masaya yatırdı. Toplantıda ayrıca muhtarlar için de övgü dolu sözler sarf eden Yılmaz “Unutmayın ki bu şehri birlikte planlıyoruz. Sizler yeni şehrin inşasında görev alanlardansınız. Bu şehri birlikte geleceğe taşıyoruz. O nedenle hepinizden Allah razı olsun.” sözleriyle muhtarlara teşekkür etti.

Bolu merkeze bağlı tüm mahallelerinin talep ve ihtiyaçlarının görüşüldüğü Kasım ayı muhtarlar toplantısı Sandallar Mahallesi sosyal tesisinde gerçekleşti. Sandallar Mahallesi Muhtarının ev sahipliğinde ve merkeze bağlı 43 mahalle muhtarının katılımlarıyla gerçekleşen toplantıya Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz başkanlık etti. Toplantıya ayrıca Belediye Başkan Yardımcıları İhsan Ağcan, Emine Davarcıoğlu, Zerrin Biçen ve Necmi Arman ile Belediye Meclis Üyeleri ve bazı daire müdürleri katıldı.

Başkan Yılmaz muhtarları bilgilendirdi

Bu ay 17’ncisi gerçekleşen toplantıda bir konuşma yaparak muhtarı bilgilendiren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, belediye çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunarak, ardından soruları yanıtladı.

“Yeni mahallelerimizin altyapısını yeniliyoruz”

Muhtarlara hitaben konuşmasında ilk olarak yeni mahallelerle ilgili bilgiler veren Yılmaz, “Şu an yeni mahalle köylerimizin tamamının altyapısını yeniliyoruz. Hem suyunu ve kanalizasyonunu hem de yağmur suyu hattını çekmek durumundayız. Bu işleri de bahara kadar tamamlamamız lazım ki kışın iyice yere otursun gelecek sene ise tamamının kaldırımlarını ve asfaltlarını tamamlayabilelim” dedi.

“Çalışmalara daha da hız vereceğiz”

Yılmaz, yol yapım çalışmaları hakkında da “Tabii yol genişleme çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Önümüzdeki süreçte çalışmalara daha da hız vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bu yıl ki hedeflerimize yaklaştık”

Planlı altyapı ve üstyapı çalışmaları ile ilgi de konuşan Yılmaz “Bu konuda iddiamız şuydu: Bu yılsonu itibariyle merkezde altyapı tamamen bitecek, üstyapıda kaldırımları ve asfaltları tamamlayacağız. Gelecek sene itibariyle de yeni mahalle olan yerlerde altyapı ve üstyapı çalışmalarını bitireceğiz. Allaha şükürler olsun bu yıl ki hedeflerimize yaklaştık. Eksiklikler elbette olacak ancak havalar biraz daha müsaade ederse asfalt konusunu tamamlayacağız.” Değerlendirmesinde bulundu.

“Bu şehri birlikte geleceğe taşıyoruz”

Muhtarların çalışmalara önemli destekleri olduğunu belirten Yılmaz, “Tabii bunları yaparken de muhtarlarımızın bizlere büyük desteği oluyor. Unutmayın ki bu şehri birlikte planlıyoruz. Sizler yeni şehrin inşasında görev alanlardansınız. Bu şehri birlikte geleceğe taşıyoruz. O nedenle hepinizden Allah razı olsun.” dedi.

“Yaptığımız her yol bir bütünün parçası”

Bolu Belediye Başkanlığı görevine geldiği ilk günden beri yoğun bir çalışma yürüttüğünü de sözlerine ekleyen Yılmaz, “Ben dünyanın en güzel şehrini oluşturmayı hedefleyen bir belediye başkanıyım. Göreve geldiğimiz günden beri hep bu amaca yönelik çalışma yürüttük. Yaptığımız her yol bir bütünün parçasıdır. Yani yapılan hiçbir şey oraya has bir durum değildir. Bazen bir orda bir burada çalışıyoruz ama biliyoruz ki bunların hepsi bittiğinde ortaya bir şekil çıkacak. Bu da şehrin yeni şekli o şehir ise bir dünya kenti olacak.” diye konuştu.

Sandallar Mahallesi muhtarına teşekkür plaketi

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşmasından sonra ise soru ve görüşlerini dinlediği muhtarlarla merkeze bağlı 43 mahalle hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Muhtar Ersoy’dan Başkan Yılmaz’a teşekkür

Toplantıya ev sahipliği yapan Sandallar Mahallesi Muhtarı Ahmet Ersoy da toplantıda yaptığı konuşmada “Mahallemize yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz başta olmak üzere tüm belediye ekibine teşekkür ediyorum. Mahalle halkı olarak sizleri burada ağırlamaktan dolayı büyük onur duyuyoruz” dedi.

Alpteker ‘hipertansiyonu’ anlattı

Toplantıda ayrıca Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Hacer Alpteker “hipertansiyon” hakkında bir sunum yaparak muhtarları bilgilendi.

Kent rehberi ve Bolu adası sunumu yapıldı

Bunun yanı sıra Bolu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü personeli Tuğba Erol “Kent Rehberi uygulaması”, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli Sinem Hatipoğlu da “Bolu Adası” projesi ile ilgili sunum yaptılar.

Öte yandan Sandallar Mahallesi Muhtarı Ahmet Ersoy’a da toplantı sonunda “ev sahipliği” nedeniyle Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından teşekkür plaketi verildi.

Haber/Fotoğraf: Hakan KAPUCU


Editör: E. Candan