Bolu Kızılaydan Arakan için yardım köprüsü

Kızılay Haftası kapsamında, Bolu Kızılay şubesi tarafından ‘Arakan’la Gönül Köprüsü’ adıyla bir yemek düzenlendi.

Bolu Kızılaydan Arakan için yardım köprüsü
4.11.2017 - 19:27

Kızılay Haftası kapsamında, Bolu Kızılay şubesi tarafından ‘Arakan’la Gönül Köprüsü’ adıyla bir yemek düzenlendi.

Hampton by Hilton’da düzenlenen yemeğe Bolu Valisi Aydın Baruş, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Boluspor Kulüp Başkanı Necip Çarıkcı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Arakanlı Müslümanlara yardım amacıyla düzenlenen yemek, Kuran tilaveti ile başladı. Ardından, yemeğin düzenlenmesini sağlayan Bolu Kızılay Kadın Kolları Başkanı Fatma Özer bir konuşma yaptı.

Özer yaptığı konuşmada Müslümanların birbirine yardım eli uzattığından bahsederek, “Kahraman milletimizin kurtuluş mücadelesi verdiği yıllarda, Anadolu insanının elinde ne silah, ne erzak ne de giysi vardı.

Bu çetin mücadele devam ederken, Hint kıtasındaki Müslümanlar Lahor meydanında toplandı. Çünkü onlar Müslümandı. Müslümanlar bir vücudun azaları gibidir. O meydanda, ellerindeki tüm maddi değerleri Anadolu insanına bağışladılar. Erkekler ceplerindeki paraları, kadınlar ziynetlerini verdiler. Bu yardımlar biz o dönem moral ve motivasyon sağladı. Şimdi bizde Arakan’da yaşanan drama el uzatıyoruz.” dedi.

Kızılay Bolu Şube Başkan Yardımcısı Muhsin Kınacı ise Arakanlı Müslümanlar için başlatılan yardım kampanyasını aktardı. Kınacı, “Kızılay haftası etkinlikleri kapsamında Kızılay Bolu Şubesi, Arakan’la gönül köprüsü adıyla bir yemek organize ettik. Arakan’da büyük bir dram yaşanıyor ve biz de bu drama Türkiye olarak kayıtsız kalmadık.

Arakan’da yaşayan Müslümanlara yardım etmek amacıyla ‘Arakan kan ağlıyor, Türkiye yardım elini uzatıyor’ sloganıyla başlatılan kampanya, dünya çapında başlatılan en önemli kampanya. Bu kampanyaya AFAD ve Türk Diyanet Vakfı’da destek verdi.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, dünyada kan ve gözyaşının sadece Müslüman ülkelerde yaşanmasının tesadüf olamayacağını belirtti.

Ercoşkun konuşmasında; “Kızılay hepimizin gurur duyduğu, sadece Türkiye için değil dünyanın neresinde kan ve gözyaşı varsa el uzatan, milletimizin sesi olan bir kuruluş. Bolu Kızılay Şubesi de hem bugün hem geçmişte oldukça başarılı işlere imza attılar. Şu anda da önemli bir toplantıda birlikteyiz. Dünyada yaşan hiçbir trajediye duyarsız kalmayan bir milletin fertleriyiz. Dünyada 1,8 milyar Müslüman var. Tüm dünyada kan ve gözyaşı nerede diye bakarsanız, hep Müslüman coğrafyalarda bunlar. Bunun bir tesadüf olması mümkün değil. Kurulan düzen ve getirdiği süreçler bu. Cumhurbaşkanımızın her platformda söyledi ‘Dünya 5’ten büyüktür’ sözünün altında bu gerçek yatıyor.” ifadelerine yer verdi.

Yardım yemeğinde son olarak Bolu Valisi Aydın Baruş konuştu. Vali Baruş konuşmasına; Necip Fazıl Kısakürek’in sözleriyle başlayarak, “Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim / Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!” sözleri bizim medeniyet anlayışımızın güzel bir yansıması. Biz sahip olduğumuz inanç gereği, dünyanın neresinde bir zulüm görsek, onun acısını, üzüntüsünü yüreğimizde hisseden, din-dil-ırk ayrımı gözetmeksizin yardıma koşan bir milletiz. Biz tarih boyunca hep Hakkın, adaletin, merhametin temsilcisi olduk.” dedi.

Konuşmaların ardından tasavvuf musikisi eşliğinde yemek devam etti.

Haber Koroglu


Editör: E. Candan