Boluya masal parkı yapılıyor

Bolu Belediyesi’nin, çocuklara masal dünyası kadar güzel bir oyun alanı sunmak amacıyla başlattığı “Bolu Masal Parkı” projesi hızla ilerliyor

Boluya masal parkı yapılıyor
12.10.2017 - 11:09

Bolu Belediyesi’nin, çocuklara masal dünyası kadar güzel bir oyun alanı sunmak amacıyla başlattığı “Bolu Masal Parkı” projesi hızla ilerliyor.

Parkın ismine ilham veren 16 masal ve halk kahramanının heykellerinin yapımlarına başlanırken

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Masal Park’ın kurulacağı Kılıçaslan Mahallesi’ndeki 14 bin 370 metrekarelik alanı ziyaret ederek, sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yılmaz’a, “Taş Devri, Rapunzel, Hansel ve Gratel, Keloğlan, Hacivat ve Karagöz, Pamuk Prenses, Pinokyo ve Nuh’un Gemisi heykellerine başlandığı bilgisi verildi.

İncelemesinin ardından Bolu Masal Parkı’nın altyapı çalışmalarının ulaştığı noktadan mutluluk duyduğunu belirten Yılmaz, “Çocuklar, oynayarak öğreniyorlar. Hayal gücü ve doğru rol modelleri bir çocuğun gelişimindeki en önemli aşamaları oluşturuyor. Bu anlamda ülkemizin geleceği çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi açısından Masal Park’a büyük önem veriyorum” dedi.

“Çikolatadan ve makarnadan evler”

“Bolumuz, Bolu halkı ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız her şeyin en iyisini ve en güzelini hak ediyor” diyen Yılmaz, Masal Park’ın benzerine az rastlanır atmosferi ile yetişkinleri de çocukluklarına götüreceğini söyleyerek, şu bilgileri verdi:

“Amacımız, açılışı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yaparak, Masal Parkı çocuklarımıza armağan etmek. Masal Parkı’nda Nasrettin Hoca, Karagöz ve Hacivat, Keloğlan, Deli Dumrul, Pinokyo,  Rapunzel, Şirinler, Kül Kedisi, Taş Devri, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız, Bremen Mızıkacıları, Hansel ve Gretel gibi masal ve halk kahramanının heykeli yer alacak. Ayrıca parkın bir bölümüne, açık havada satranç oynamaya uygun bahçe satrancı kurulacak. Parkta, Nuh’un Gemisi için bir gölet de oluşturulacak. Masal Parkı’nda ayrıca Bolu’ya özgü simgeler de çikolata ev, makarna ev, tavuk ev gibi yapılarla temsil edilecek. Buz pisti, çim amfi, çim tepeleri, akülü araç yolu, yürüyüş yolları, kafeterya gibi sosyal alanlar da çocuklar kadar yetişkinlere de hitap edecek.

Masal Park’ın, Bolu’nun dünyanın yaşanabilir 10 kenti arasında yer alması hedefinin de bir parçası olduğunu kaydeden Yılmaz, “Tabiatın Kalbi, önümüzdeki dönemde Belediyemizin projelerinin tamamlanmasıyla bir dünya şehri olacak ve turizmde de adından sıkça söz ettirecek” diye konuştu. 


Editör: E. Candan