2017 KÖYDES yatırımları değerlendirildi

2017 yılı KÖYDES değerlendirme toplantısı Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında yapıldı.

2017 KÖYDES yatırımları değerlendirildi
2.10.2017 - 11:03

2017 yılı KÖYDES değerlendirme toplantısı Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlığında yapıldı. Toplantıda KÖYDES kapsamında yapımı biten ve devam eden projeler hakkında bilgiler alan Vali Baruş, yapımı devam eden yatırımların biran önce bitirebilmesi için her türlü kaynağın seferber edilmesini istedi.

İl Özel İdaresi’nde yapılan 2017 yılı KÖYDES değerlendirme toplantısına Bolu Valisi Aydın Baruş başkanlık yaparken, Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, İlçe Kaymakamları ve birim müdürleri katıldı.

“YATIRIMLARI BİTİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”

Toplantı öncesinde konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş,  “KÖYDES yatırımlarını değerlendireceğimiz bu toplantının hayırlı olmasını ve verimli geçmesini temenni ediyorum. 29 Eylül itibariyle artık çalışma mevsiminin sonlarına yaklaşıyoruz. Özellikle yol konusundaki çalışılmalarımız artık bitme aşamasında, mevsim şartları el verdiği takdirde diğer çalışmalarımız kış koşullarına kadar devam edecek. Devam eden yatırımları da biran önce bitirebilmek için elimizdeki her türlü kaynağı seferber edeceğiz. KÖYDES yatırımlarının son tamamlanma durumlarını hep birlikte ele alacağız. Yaşanan eksiklikleri de değerlendirip çalışmaları biran önce sona erdirilmesi, vatandaşımızın hizmetine sunulması konusunda da elimizden gelen her türlü gayreti göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

2017 YATIRIMLARI İLE İLGİLİ SUNUM YAPILDI

Toplantının devamında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, 2017 yılı KÖYDES yatırımları ile ilgili ödenekler ve yapılan projelerin son durumları ile ilgili bir sunum yaptı. Köstereli yaptığı sunumda, 29 Eylül 2017 tarihi itibari ile 98 adet içme suyu projesinden 36’sının bittiğini, 62 projenin yapım çalışmalarının devam ettiğini, 2017 KÖYDES projesi kapsamında; 141 km 1. kat, 13 km 2. kat, 4,5 km sıcak asfalt yapımı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Köy yolu ve atık su projeleri ile ilgide bilgiler veren Köstereli, “95 köy yolu projesinden 93 projenin bittiğini, 1 projenin devam ettiğini ve 1 projenin 2018 yılına ertelendiğini belirtti. 33 adet atık su projesinden 16 projenin bittiğini, 17’sinin devam ettiğini belirtti.

Toplantının devamında ilçe Kaymakamları da ilçelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, yapılacak çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundular. 


Editör: E. Candan