Ercoşkun Baraj 1 aya kadar su tutmaya başlayacak

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “DSİ yatırımıyla Göynük’e kazandırılacak Gökçesaray Barajı 1 ay içinde tamamlanacak ve baraj su tutmaya başlayacak."dedi

Ercoşkun Baraj 1 aya kadar su tutmaya başlayacak
2.10.2017 - 10:27

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “DSİ yatırımıyla Göynük’e kazandırılacak Gökçesaray Barajı 1 ay içinde tamamlanacak ve baraj su tutmaya başlayacak. Yatırımın hizmetin en iyisini hak eden Göynük ve Bolu halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkemiz için çalışıyor, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe emin adımlarla yürüyoruz” dedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Göynük İlçesi’nde hayata geçmesine artık sadece sayılı günler kalan dev bir projenin ayrıntılarını kamuoyuna açıkladı.

Milletvekili Ercoşkun, Göynük İlçesi’ne yaptığı ziyaret sonrası açıklamalarında, “Göynük İlçemize bağlı Gökçesaray’da, Dereiçi olarak tabir ettiğimiz bölge de, Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün (DSİ) bir yatırımı var. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun çok ciddi desteğiyle hayata geçen bir proje. Bu projemiz Allah’ın izniyle son aşamaya geldi. Yaklaşıl 1 ay sonra baraj çalışması tamamlanacak ve baraj su tutmaya başlayacak” dedi.

“GÖKÇESARAY BARAJI İLE BÖLGEDE TARIMSAL SULAMA İMKANLARI ARTACAK, ARAZİLERDE ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ SAĞLANACAK”

Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarının devamında, barajın tarımsal üretime büyük katkı sağlayacağını, artacak sulama imkanlarıyla bölgede tarımsal üretimde ürün çeşitliliğinin yaşanacağını belirtti. Milletvekili Ercoşkun, “Barajın faaliyete geçişi, çiftçimizin daha çok gelir elde etmesine yönelik önemli bir adım olacak. Zaten verimli bir toprak yapısına sahip bölgedeki tüm arazilerin sulama imkanları artacak. Bu sayede bölge farklı ürün gruplarının yetişmesine de ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ ÖNDERLİĞİNDE GELECEĞE GÜÇLÜ ADIMLARLA YÜRÜYORUZ”

Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarında ayrıca, şu ifadelere yer verdi:

“Baraj yatırımımızın hizmetin en iyisini hak eden Göynük ve Bolu halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Yatırım sürecindeki destek ve katkılarından dolayı İl Genel Meclisi’mize, İl Genel Meclisi’nin Göynük Üyeleri Mümtaz Altınbaş ve Mustafa Bayraktar’a, Mehmet Demiröz başkanlığındaki değerli teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Devletimizin ve milletimizin imkanları arttıkça bu imkanları bölgemize, Bolu’muzun her köşesine hizmet olarak getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Allah’ın izniyle, Cumhurbaşkanımız önderliğinde, Başbakanımızla, bakanlarımızla ve teşkilatımızla birlikte bu tür çalışmaları ortaya koymaya devam edeceğiz. Yeter ki birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza edelim. Ve buradan aldığımız güçle geleceğe doğru emin adımlarla yürüyelim.”


Editör: E. Candan