Doğanay ve Küpçü yangın yerinde incelemelerde bulundu

Göynük ilçesi İbrahimözü köyü Safranlar Mahallesi Doğanderesi mevkisinde Bayramın 3'ncü günü yol kenarında bulunan otlara atılan izmaritle başlayan orman yangın bölgesine giden AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, incelemelerde bulundular.

Doğanay ve Küpçü yangın yerinde incelemelerde bulundu
6.09.2017 - 16:03

Göynük ilçesi İbrahimözü köyü Safranlar Mahallesi Doğanderesi mevkisinde Bayramın 3'ncü günü yol kenarında bulunan otlara atılan izmaritle başlayan orman yangın bölgesine giden AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, incelemelerde bulundular.

Yangın ile ilgili kurulan Kriz Masasını ziyaret eden ve çalışmalar hakkında bilgi alan Doğanay ve Küpçü, ardından da yangın alanına giderek incelemelerde bulundular. Yangının kontrol altına alınması tekrar yangın başlamaması için yapılması gerek soğutma çalışma için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi ve Orman Genel Müdürlüğündeki yetkililerle telefonla istişarelerde bulunarak iki adet yangın söndürme uçağının çalışmalara katılmak için  Sapanca'da hazır bekletilmesini sağladılar. Burada yangın söndürmesi çalışmasına katılan görevliler ve Göynüklülerle de bir araya gelen Doğanay ve Küpçü, çalışmalara katılan herkese teşekkür ettiler.

Yangınla mücadelede yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; "Kurban Bayramı'nın 3'ncü günü öğleden sonra başlayan yangın halen devam ediyor. AK Parti İlçe Başkanımız Mehmet Demiröz ve Göynük Belediye Başkanımız Kemal Kazan da ilk dakikadan itibaren yangın bölgesinde söndürme çalışmalarına katılıyorlar. Devlette tüm imkanlarıyla, tüm gücüyle burada. Aslında ilk gün gecenin ilerleyen saatlerinde söndürülen yangın, ertesi gün sabahın ilk saatlerinde esen Günyeli rüzgarı ile yeniden alevlendi. Çünkü bulunduğumuz alan tamamıyla Sarıçam'ların yoğun olduğu bir alan ve bu ağaçların kozalakları da yangın esnasında 1 kilometre gibi bir uzaklığa fırlıyorlar. Ve bu yüzden yangın yeniden başladı.İlk andan itibaren Sayın Bakanımız ve Bakan Yardımcımızla sürekli irtibat halindeyiz. Yangına dönüşümlü çalışan 5 helikopter, Bolu'daki Belediyelerimizin dışında Ankara, İstanbul, Yalova, Düzce ve daha bir çok ilden itfaiye aracımız burada ve onlarca  arasözümüz, dozerimiz alanda çalışıyor. Şu an yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları yapılacak. Olası bir duruma karşılık da 2 adet yangın söndürme uçağı sabah alana müdahale için hazır bekletiliyor. Sonuç olarak Devletimizle, milletimizle tüm gücümüzle buradayız. Göynüklü hemşerilerimize geçmiş olsun. Allah daha büyük felaketlerden bizleri korusun" dedi.

Göynüklü hemşerileriyle bir araya gelmek, yapılan çalışmaları yakından görmek amacıyla bölgeye ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Tüm Göynüklü hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangın çıktığı ilk andan itibaren sürekli buradaki kriz masasıyla, İlçe Başkanımla, Belediye Başkanımla iletişim halindeydik. İlk gün sönen yangın sonrası bu sabah saatlerinde yangın tekrar başlayınca Milletvekilimiz Sayın Fehmi Küpçü ile birlikte Göynüklü hemşerilerimizin yanında olmak için buraya geldik. Burada devlet millet işbirliğinin en güzel örneklerini yaşadık. Devletimiz tüm kurumlarıyla, tüm imkanlarıyla yangını söndürmek için seferber olurken, Göynük Halkının da yangın söndürme çalışmasında nasıl canla başla çalıştıklarını gördük. Allah herkesten razı olsun. Ben ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu ve Bakan Yardımcımız Sayın Harun Tüfekçi'ye de özellikle teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsunlar ilk andan itibaren sürekli iletişim halindeyiz ve her isteğimize anında cevap verdiler. Bir teşekkürü de İlçe Başkanım Mehmet Demiröz'e, Belediye Başkanım Kemal Kazan'a, İ Şu saat itibariyle 150 hektarlık bir alanda ormanımız yandı. Çok üzücü bir durum. Bir izmaritle başladığı ifade edilen yangın sonucu ciğerlerimiz yandı. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyorum" diye konuştu.


Editör: E. Candan