Ercoşkun Türkiyenin sesi oldu

Milletvekili Ercoşkun, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'daki 15 Temmuz mesaisini başarıyla tamamladı.

Ercoşkun Türkiyenin sesi oldu
14.07.2017 - 15:07

Milletvekili Ercoşkun, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'daki 15 Temmuz mesaisini başarıyla tamamladı.

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın özel talimatı üzerine, AİBPA Türk Komisyonu Başkanı sıfatıyla 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirdiği yurtdışı temaslarını, Orta Dogu'daki Ürdün'ün ardından Kuzey Afrika ülkesi Fas ziyaretiyle tamamladı.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın özel talimatı üzerine, AİBPA Türk Komisyonu Başkanı sıfatıyla gerçekleştirdiği yurtdışı temaslarını sürdürüyor. Ercoşkun, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, FETÖ'nün 15 Temmuz'da Türkiye'de gerçekleştirdiği katliamları anlatmak ve Türkiye'nin darbe karşıtı süreci nasıl yönettiğini uluslararası kamuoyunda Türkiye'nin sözcüsü olarak ortaya koymak üzere Ürdün'ün ardından Fas'a gitti.

AİBPA Komisyon Başkanı AK Partili Ercoşkun'a, ziyaretlerde, Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Dışişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ile Dışişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti eşlik etti.

ERCOŞKUN VE HEYETİNİN FAS PROGRAMLARI YOĞUN GEÇTİ

İki gün süren Fas temaslarının ilk gününde heyetiyle birlikte Fas Hükümeti Başkanı Othmani'nin evine konuk olan Ercoşkun'un onuruna akşam yemeği düzenlendi. Ercoşkun heyetiyle birlikte ikinci gün programında ise, Fas İnsan Haklarından Sorumlu Devlet Bakanı Mustapha Ramis (Adalet ve Kalkınma Partisi PJD), Fas eski Hükümet Başkanı ve PJD Genel Sekreteri Abdelilah Benkirane, Fas Belediye Başkanı ve PJD Ulusal Konsey Başkanı Idris Azami El Idrissi ile bir araya geldi. Ercoşkun, ayrıca Fas Fahri Konsolosu Abdeslam Lahlou tarafından onuruna düzenlenen öğle yemeğine katıldı.

"FETÖ'NÜN KARALAMA KAMPANYALARINA KARŞI GERÇEKLERİ ANLATIYORUZ"

Milletvekili Ercoşkun, birbiri ardına gerçekleştirdiği temaslarında milletvekillerini tanıttı ve heyet adına açıklamalarda bulunarak, şöyle konuştu:

 "Yarın 15 Temmuz'un yıldönümü. Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da FETÖ tarafından Türkiye’de gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıldönümünde ülke olarak, gerek yurtiçinde, gerek yurtdışında çeşitli programlar gerçekleştiriyoruz. Temaslarımızda 1 yıllık süreci değerlendiriyoruz. Bu ziyaretlerimizin en önemlilerinden birini de Fas’a düzenledik.

 Maşa olarak kullanılan vatan hainleri 15 Temmuz'dan sonra da Türkiye aleyhine algı operasyonları düzenledi. Amacımız, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında, FETÖ'nün gerek Türkiye çapında, gerekse uluslararası arenada ülkemiz aleyhine gerçekleştirmeye çalıştığı karalama kampanyaları karşısında doğru bilgilendirmelerde bulunmak."

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN, BAŞBAKANIMIZIN VE MECLİS BAŞKANIMIZIN TALİMATIYLA, FASLI ŞEHİDİMİZ TÜRKİYE'DEKİ TÜM ŞEHİT HAKLARINDAN YARARLANACAK"

Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarında ayrıca, şu önemli gelişmeyi aktardı:

"Fas, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu tüm dünyaya ilan etmişti. Bunu Türk Halkı hiçbir zaman unutmaz. O gece şehadete yürüyen şehitlerimizden biri de Faslı Cevad Merrun'du. Faslı kardeşimiz şehit olarak Fas'ın Türkiye'ye desteğini tüm dünyaya gösterdi.

Geçtiğimiz yıl ki ziyaretimizde sayın büyükelçimiz şehidimizin ailesiyle bizleri buluşturdu. Bizde Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Sayın Meclis Başkanı talimatıyla Faslı şehit kardeşimizin Türkiye'deki tüm şehit haklarından yararlanmasını sağladık."

"TÜRKİYE'NİN ELDE ETTİĞİ SONUÇLARDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

Milletvekili Ercoşkun, Fas Hükümeti nezdindeki temaslarında, "Fas olarak, Türkiye'deki darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı memnunuz. Ülke olarak istikrarara inanıyoruz. Sizin (Türkiye'nin) bu süreçte elde ettiğiniz sonuçlardan memnuniyet duyuyoruz. Ülkeniz de istikrarı yeniden tesis etmenizde bir başka önemli gelişme" sözlerinden oluşan yanıtlarla karşılandı.

Milletvekili Ercoşkun'un 15 Temmuz hain darbe girişimi gündemiyle Fas'taki hükümeti temsilcileriyle ve sivil toplum kuruluşlarıyla yapacağı temaslarını bugün tamamlayacağı ve yurda dönerek, 15 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenecek törenlerdeki yerini alacağı öğrenildi.


Editör: E. Candan