Bakan Yılmaz Boluda toplantıya katıldı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Abant’ta Türkiye Maarif Vakfı’nın istişare toplantısına katıldı.

Bakan Yılmaz Boluda toplantıya katıldı
13.07.2017 - 21:08

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Abant’ta Türkiye Maarif Vakfı’nın istişare toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, "15 Temmuz gibi bir girişimin yaşanmaması için eğitimin ne kadar önemli olduğunun herkese bir kez daha hatırlatılması lazım" dedi.

Türkiye Maarif Vakfı'nın yıllık istişare toplantısı Bolu Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Büyük Abant Oteli'nde yapıldı. 3 gün sürecek toplantının açılışına Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi  Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Genel Başkanı Birol Akgün, vakıf mütevelli heyeti ve üyeler katıldı. 

Bolu Valisi Aydın Baruş ve beraberindeki heyet tarafından karşılanan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  toplantı salonuna geçmeden önce Türkiye Maarif Vakfı ve Anadolu Ajansı tarafından oluşturulan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisini gezdi.

Programın açılışı öncesinde tüm şehitlerimiz anısına Kuran-ı Kerim okundu.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program protokol konuşmaları ile devam etti.

Türkiye Maarif Vakfı İstişare toplantısında ilk konuşmayı yapan, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Genel Başkanı Birol Akgün, kısa sürede büyük işler başardıklarını belirterek kuruldukları günden bu yana yaptıkları çalışmaları aktardı.

“TÜM BOLU HALKI ADINA SİZLERE HOŞ GELDİNİZ DİYORUM”

Bolu Valisi Aydın Baruş, toplantıda bir selamla konuşması yaprak, tüm Bolu Halkı adına programa iştirak edenlere hoş geldiniz diyerek, “Sözlerimin başında 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi şükranla anıyorum. Akşemseddin Hazretlerinin ve Tokad-i Hayrettin Hazretlerinin ebedi istirahatgahı, nice evliyanın yattığı topraklara sahip olan ve tarihimize malolmuş kahramanlık timsali Köroğlu’nun mekânı Bolu’ya hoş geldiniz, şeref verdiniz. Bolu sahip olduğu doğal güzellikleri ile meşhur bir kent. 300’ün üzerinde yaylamız var. 160’ın üzerinde doğal göl ve göletimiz var. 1 Milli parkımız, 9 tabiat parkımız var. Her yıl insanlarımız buraya dinlenmek ve şu anda açılışını gerçekleştirmiş olduğumuz toplantılar gibi birçok toplantı için geliyorlar. Sağlıklı tartışma, tefekkür etme, analiz yapma ve bunun sonucunda da çok verimli yanıtlar elde etme imkanı buluyorlar. Ben bu toplantının da çok verimli geçeceğine inanıyorum. Yine inanıyorum ki Türkiye Maarif Vakfı gelecek Türkiye vizyonunda, Türkiye’nin çok çok önemli kurumlarından birisi olacak. Onların değerli fikirleri ile Türkiye gelecekte diğer ülkelerden, gönül coğrafyamızdan şimdiye kadar olumsuz olarak çalışanların zarar verdiği imajını çok hızlı bir şekilde düzeltecek ve inşallah medeniyet anlayışımızı layıkıyla dış dünyada anlatacak ve temsil edecektir. Ben katılımlarınızdan dolayı Bolu Halkı adına teşekkür ediyorum, istişare toplantısının ülkemiz için, milletimiz için ve tüm İslamalemi için hayırlılara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“DÜNYANIN DÖRT BİR KÖŞESİNDE SOYDAŞLARIMIZ VARDIR”

İstişare toplantısında konuşan  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “ "Bizim gibi kadim kültüre sahip ülkenin dünya sahnesinde bırakacağı en kalıcı iz insan yetiştirmekle mümkündür. Kültürümüzün ve eğitim birikimlerimizin eğitim vasıtasıyla başka ülkelere aktarılması ülkemizde medeniyet iddiamızı da güçlendirecektir. Yurtdışında yaklaşık 6 milyon vatandaşımız vardır. Dünyanın dört bir köşesinde soydaşlarımız vardır.  Avrupa'dan Orta  Asya'ya, Balkanlardan  Orta Doğu'ya kadar her coğrafyada ortak kültürü paylaştığımız insanlar var ve bunların her birisinin de eğitimle ilgili talepleri de var.  Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu talepleri bugüne kadar karşılaşamaya çalıştık. Yurt dışında eğitim hizmeti sunmak için okullar açtık. Bu okullarda bulunan ülkenin yasal taleplerini dikkate alarak milli eğitim müfredatına göre eğitim verdik" ifadelerini kullandı.

“ORTAK HEDEFİMİZ  TÜRKİYE VE  TÜRKİYE'Yİ DAHA İYİ TANITMAK"

Okulların açıldığı ülkelerin bu okullara ihtiyatla yaklaştığını, engeller çıkardığını ve vakıf kurmaya mecbur kaldıklarını belirten Bakan Yılmaz, "Okullarımızın bulunduğu pek çok ülke resmi bir devlet girişimi olarak açılan bu okullara ihtiyatla yaklaştı. Yeni okul yapma izni, mülkiyet edinme hakkı, öğrenci kabulü, resmi öğretmen görevlendirilmesi, çalışma izni ve vize muafiyeti gibi pek çok alanda engellerle karşılaştık. Zaman zaman bu engeller eğitimin aksamasına da yol açtı. Milletler arası medeniyet yarışının bilimsel, kültürel ve eğitim alanında devam ettiğinin farkında olarak da bu süreçte edindiğimiz tecrübeler bizi bir vakıf kurmaya mecbur kıldı. Ülkemizin yurt dışında hizmet vermek için kurduğu kuruluşlarla işbirliği içinde çalışacağız.  Türkiye Maarif Vakfı attığı her adımda Dışişleri Bakanlığı'nın mutlaka haberi olacak.  Dışişleri Bakanlığı'nın onayı olmayan hiçbir eylemi gerçekleştirmeyeceğiz. Yunus Emre Enstitüsü, TİKA ve Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Başkanlığı bizim hedefimize ulaşmamızda en büyük yardımcılarımız ve ortaklarımız olacaktır. Ortak hedefimiz  Türkiye ve  Türkiye'yi daha iyi tanıtmak" şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZ FETÖ GİBİ ZİHNİYETLER TARAFINDAN GASP EDİLMESİN"

Bakan Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümüne yaklaşıldığı bu günlerde benzer bir sıkıntının yaşanmaması için eğitimin ne kadar önemli olduğunun herkese bir kez daha hatırlatılması gerektiğini söyleyerek şunları kaydetti: "15 Temmuz, tarihin milletle birlikte yazıldığı gündür ve böyle bir direniş Türk demokrasi tarihinde bir ilktir. 15 Temmuz, uluslararası güçlerin piyonu bir yapının bu ülkeyi işgal için kalkıştığı hain girişime karşı milletin kendi iradesi sahip çıktığı eşsiz ve muhteşem bir günün adıdır. 15 Temmuz, bu ülkenin  Çanakkale'de olduğu gibi yedi düveli arkasına almış bir güce karşı canı ve kanı pahasına bedenini siper ederek verdiği destansı mücadelenin adıdır. 15 Temmuz, eğitimin ne kadar önemli olduğunun görüldüğü gündür. 15 Temmuz, eğitimle neler yapılacağının da görüldüğü gündür. Bizim 15 Temmuz şehitlerine karşı bir borcumuz var. O borcumuz,  Türkiye Maarif Vakfı'nı başarılı kılmaktır. Bizi biz yapan, kültürümüzü ve değerlerimizi barındıran ilmi çocuklarımıza vereceğiz ki evlatlarımız bir daha FETÖ gibi zihniyetler tarafından gasp edilmesin ve yitip gitmesin. Her zaman tarihine, kültürüne ve toplumsal değerlerine sahip çıksın." 

Yapılan konuşmaların ardından Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Siluetinde tüm şehitlerimizin isimlerinin yer aldığı Hüsn-i Hat sanatı ile yapılan bir tablo takdim edildi.

Bakan Yılmaz da bu özel tablo için Vali Baruş’a teşekkür ederek bu tabloyu Türkiye Maarif Vakfı Genel Merkezine asılacağını ve gelen tüm vatandaşların bu özel tabloyu göreceğini dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, toplantıdaki konuşmasının ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ve beraberindeki heyet ile birlikte bir süre sohbet ettikten sonra Bolu’dan ayrıldı.


Editör: E. Candan