Türkiyenin Ürdün ve Fas sözcüsü Ercoşkun oldu

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın özel talimatı üzerine, AİBPA Türk Komisyonu Başkanı sıfatıyla, Ürdün'e gitti.

Türkiyenin Ürdün ve Fas sözcüsü Ercoşkun oldu
12.07.2017 - 15:47

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın özel talimatı üzerine, AİBPA Türk Komisyonu Başkanı sıfatıyla, Ürdün'e gitti.

Bir diğer ziyaret durağı Kuzey Afrika ülkesi Fas olacak olan Milletvekili Ercoşkun, bu onur verici görevlendirme ile çalışmalarında FETÖ'nün 15 Temmuz'da Türkiye'de gerçekleştirdiği katliamları anlatacak ve Türkiye'nin darbe karşıtı süreci nasıl yönettiğini darbe girişiminin yıldönümünde uluslararası kamuoyunda Türkiye'nin sözcüsü olarak ortaya koyacak.

Ercoşkun TBMM'de gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz törenlerine katılmak için 14 Temmuz gecesi Ankara'ya dönecek.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, o gün bugündür Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine yaptığı ziyaretlerde, FETÖ'nün darbe girişimi ile Türkiye'de gerçekleştirdiği katliamları anlatan ve Türkiye'nin darbe karşıtı süreci nasıl yönettiğini ortaya koymaya yönelik siyasi kampanya çalışmaları için mesai yapan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 15 Temmuz ihanetinin yıldönümü öncesi yine yurtdışında.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ ile mücadele çalışmaları kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Ürdün ve Fas ülkelerinde sürdürülecek siyasi kampanya çalışmaları için AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un Komisyon Başkanlığını yaptığı Akdeniz İçin Birlik ve Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu'nu görevlendirildi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın bu talimatı üzerine harekete geçen AİBPA Türk Komisyonu Başkanı Başkanı ve Bolu Milletvekili Ercoşkun, beraberindeki AİBPA Türk Grubu üyesi milletvekilleri ile birlikte ilk ziyaretini Ürdün'e yaptı. 
Ürdün'ün başkenti Amman'da 2 gün sürecek uluslararası mesai de Komisyon Başkanı AK Partili Ercoşkun'a, Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Hüseyin Şahin, Dışişleri Komisyonu Başkan Yardımcısı ve AK Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ile Dışişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti eşlik ediyor.
Milletvekili Ercoşkun, komisyon başkanlığındaki AİBPA Türk Grubu'nun Ürdün'ün ardından Kuzey Afrika'daki bir diğer ziyaret ülkesinin Fas olacağı ve TBMM'de gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz törenlerine katılmak için 14 Temmuz gecesi Ankara'ya döneceği açıklandı.



Editör: E. Candan