Doğanay Bolu Sağlıkta Türkiyeyi şampiyonlar ligine taşıyor

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Dünya ülkeleri arasında sağlık alanında Türkiye Sayın Bakanımızın dediği gibi Süper Ligde mücadele etmektedir ama Bolu'muz ise hasta memnuniyeti, personel ve fiziki şartların kalitesi bakımından Türkiye'yi Şampiyonlar Liginde temsil etmektedir" dedi.

Doğanay Bolu Sağlıkta Türkiyeyi şampiyonlar ligine taşıyor
12.07.2017 - 15:39

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Bolu'da bu yıl Sağlık alanında 17 adet yeni yatırım, 30 adet Sağlık Evi genel tamirat ve tadilatı, 10 adet Merkez ve İlçeler Toplum Sağlığı Merkezi binası genel tamirat ve tadilatı, 3 adet lojman genel tamirat ve tadilatı yapılacak. Bolu'da bu başarılı çalışmalara imza atan Sağlığımızı emanet ettiğimiz yönetici ve personelini kutuluyorum" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından açıklanan "Türkiye, Sağlıkta Süper Ligde" açıklamasının ardından Bolu'daki durumu değerlendiren AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Dünya ülkeleri arasında sağlık alanında Türkiye Sayın Bakanımızın dediği gibi Süper Ligde mücadele etmektedir ama Bolu'muz ise hasta memnuniyeti, personel ve fiziki şartların kalitesi bakımından Türkiye'yi Şampiyonlar Liginde temsil etmektedir" dedi.

2017 yılında Bolu'da sağlık alanında ciddi yatırımların yapılacağını belirten AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Sağlık alanında ilimizde yaşanan değişim ve dönüşüm başarılı bir şekilde meyvelerini vermeye başlamıştır. Milletvekillerimizin gayretleri ve Merkezi Hükümetimizin desteğiyle Bolu, sağlık alanında hak ettiği yatırımları almaktadır. Bunun en güzel örneği ise; ilimizde bu yıl Sağlık alanında 17 adet yeni yatırım, 30 adet Sağlık Evi genel tamirat ve tadilatı, 10 adet Merkez ve İlçeler Toplum Sağlığı Merkezi binası genel tamirat ve tadilatı, 3 adet lojman genel tamirat ve tadilatının yapılacak olmasıdır. Bu kapsamda bu yıl; Paşaköy Mahallesine Sağlık Yaşam Merkezi, Beşkavaklar Mahallesine 7 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi, Çaydurt'a 3 Hekimli lojmanlı Aile Sağlığı Merkezi, Doğancı Köyüne  2 Hekimli lojmanlı Aile Sağlığı Merkezi, Karacasu Beldesine 2 Hekimli lojmanlı Aile Sağlığı Merkezi, Yukarı Soku Mahallesine 2 Hekimli lojmanlı Aile Sağlığı Merkezi,Borazanlar Mahallesine kiralanan yere 3 Aile Sağlığı Merkezi, Sümer Mahallesinde kiralanan yere Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi açılacaktır. Yine bunun yanında ilçelerimizden; Gerede'de inşaat ve güçlendirmesi devam eden 75 yataklı Gerede Devlet Hastanesi 2018 yılında açılacak, Demirciler Mahallesine yeni bir 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon Binası ile Dayıoğlu Mahallesine yeni bir Toplum Sağlığı Merkezi, 8 hekimli Aile Sağlığı Merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon binası yapılacaktır. Yine Mudurnu'muza 20 yataklı ilçe devlet hastanesi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon binası yapılacaktır. Taşkesti beldemize 3 Hekimli lojmanlı Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyon binası yapım işine de 2017 yılında başlanacaktır. Göynük'te de Dedeler Köyüne lojmanlı 1 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi, 12 Daire lojman ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu yapımı gerçekleştirilecektir. Dörtdivan, Seben ve de Kıbrıscık'a da Toplum Sağlığı Merkezi binaları yapılacaktır. Görüldüğü üzere Bolu'muzun merkez ve ilçeleri 2017 yılında sağlık alanında ciddi yatırımlara kavuşacaklar" dedi.

Bahse konu yatırımların Bolu'ya gelmesinde Merkezi Hükümetin, Sağlık Bakanlığının verdiği desteğin etkili olması yanında AK Parti Bolu teşkilatının birlik ve beraberliğinin de en önemli unsur olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Sağlık Bakanımız Sayın Recep Akdağ geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin, Sağlıkta Süper Ligde olduğunu açıklamıştı. Dünya ülkeleri arasında sağlık alanında Türkiye Sayın Bakanımızın dediği gibi Süper Ligde mücadele etmektedir ama Bolu'muz ise 81 il arasında hasta memnuniyeti, personel ve fiziki şartların kalitesi bakımından Türkiye'yi Şampiyonlar Liginde temsil etmektedir. Artık Bolu, çevre illerin hastalarına hizmet vermektedir. Çevre illeri ziyaretlerimizde bunlara bizzat kulaklarımızla şahit olmaktayız ve bu da bizi gururlandırmakta. Bu gururu bizlere yaşatan başta Sağlık İl Müdürümüz Sayın Seracettin Çom'a, Bolu ili Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Şevki Erdal'a, Sağlık İl Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği bünyesindeki tüm yöneticilerimize,  Başhekimlerimize ve sağlık çalışanlarına en kalbi teşekkürlerimi sunarım. Ayrıca bir teşekkürü de bundan önce çalışarak bu hizmet kalitesinin oluşmasında katkısı bulunan eski sağlık çalışanlarına da etmek isterim. Tabi ki bu yatırımların gelmesinde AK Parti Bolu Teşkilatlarının Milletvekillerinden Kademe Başkanlarımıza, Belediye Başkanlarımızdan İlçe Teşkilatlarımıza kadar uyum içerisinde, birlikteliğimiz en önemli etkendir. Bolu'ya AK Parti Ailesi olarak hizmetlerimiz her geçen gün daha da artarak devam edecektir" diye konuştu. 


Editör: E. Candan