Vali Baruş Onların kıymetini bilmemek vatana ihanettir

Şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları arasındaki iletişim, dayanışma ve kaynaşmanın sağlanması amacıyla kurulan Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışı gerçekleşti.

Vali Baruş Onların kıymetini bilmemek vatana ihanettir
10.07.2017 - 20:06

Şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları arasındaki iletişim, dayanışma ve kaynaşmanın sağlanması amacıyla kurulan Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışı gerçekleşti.

İzzet Baysal Caddesi eski İl Özel İdaresi binasında açılan derneğin açılış törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Nuri Serkant Kara, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Timuçin Erem, Vatan Şehitleri Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı AytuluKirazaldı, daire müdürleri, Şehit yakınları, gazilerimiz ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış programı konuşmalarla devam etti.

İlk olarak konuşan Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Erol Akbaş, “Bugün burada Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğinin açılışı için bir araya geldik Aslında sadece bir derneğin değil Bolu ili ve ilçelerinde bulunan şehitlerimizin yakınlarını, gazi ve gazi yakınlarının bir araya gelebileceği bir çatının, bir yuvanın ve rehberlik merkezinin açılışı için burada toplandık.Türkiye genelindeki şehit aileleri ve gazilerimiz arasındaki iletişim, dayanışma ve kaynaşmanın sağlanması amacıyla bu derneğin kurulmuş olması Bolu ilimiz için çok büyük bir lütuf olacaktır. Yeni bir dernek olmamıza rağmen şu ana kadar Bolu'da bulunan bütün şehit aileleri, gazi ve gazilerimizin yakınlarına ulaşarak ailelerin tanışmasını sağlamış bulunmaktayız. Aziz şehitlerimizin aileleri, gazi ve gazi yakınlarımız bu gün tek çatı altında toplanmaları birlik olmaları sonucu aynı duyguları yaşadıklarını bu vatan ve millet için verdikleri bedelin ne kadar kutsal olduğunu ve gurur duyulacak bir şeref olduğunun bilincine varılmasını sağlamıştır” ifadelerine yer verdi.

Türkiye coğrafyasının şehit kanları ile sulanan bir coğrafya olduğunu belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Kurtuluş savaşıyla bu topraklar Anadolu haline dönüşmüş ve bizim anayurdumuz olmuştur. Buradan başka gidebilecek bir yerimiz yok. Tarih boyunca da kendi ülkelerinde sıkıntı yaşamış kim varsa Anadolu onları bağrına basmıştır. Şehitlik bizim inancımız gereği çok özel bir makam. Şehit yakınları ve gaziler bize emanet. Onlar için yapacağımız şeyler sınırlı değil. Ne gerekiyorsa yapma üzerine bütün devletimiz birimleri ile beraber hazır olduğumuzu ifade ediyorum. Şu an açılacak olan derneğin hem şehit yakınlarını, hem de gazilerimizi kucaklamış olması dolayısıyla hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İnşallah bir daha şehidimiz olmasın diye dua ediyoruz. Hepimiz bir şehit adayı ve gazi adayı olduğumuzu unutmuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bolu’da böyle bir derneğin kurulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper, “ Bolu’da göreve başladığımız günden itibaren hep şehit ailelerimiz ve gazilerimizle beraber olmaya gayret ettik ve bunu günlük hayatımızın bir parçası haline getirdik. Onların bizim manevi değerlerimiz, geçmişimiz, geleceğimiz, her şeyimiz olduğunu biliyoruz. İnşallah bu yolda hep beraber hem Bolumuzda, hem ülkemizde en güzel gayretleri beraber sarf edeceğiz. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİ OLAN AİLELERİNİN VE GAZİLERİMİZİN KIYMETİNİ BİLMEMEK BU VATANA İHANETTİR

Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin hem Bolu’ya, hem milletimize, hem de ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek sözlerine başlayan Vali Baruş, “Şehitlerimiz bu vatanın asıl sahipleri ve bu kutsal toprakları kanları ile sulayarak bizlere emanet eden ve yüce dinimizin övgüyle bahsettiği muhterem kişilerdir. Biz bu vatanı, Anadolu topraklarını vatan olarak bilmeyi, şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıklarına borçluyuz ve bunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Evlatlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi bu şuurda yetiştirmeye çalışıyoruz. Şehit ailelerimizle, gazilerimiz ve onların yakınları ile beraber olmaya her zaman özen gösteriyoruz. Tüm kamu kurumlarının her zaman onların emrinde olduğunu her konuşmamızda açıklıkla ifade ediyoruz. Çünkü şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerinin ve gazilerimizin kıymetini bilmemek, onlara gerekli saygıyı göstermemek, onlarla ilgilenmemek bu vatana ihanettir. Bugün bu güzel günleri birlik beraberlik halinde yaşayabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Bunu hiçbir zaman unutmayalım” ifadelerine yer verdi.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ KUTLANACAK”

Vali Baruş konuşmasına şöyle devam etti; “Tarih boyunca canlarını bu ülke için, bu millet için vermiş şehitlerimiz hiçbir şeyi düşünmeden, arkada bırakacaklarını düşünmeden kendilerini siperlere attılar. İstiklal Savaşımızda öyle oldu, Doğu’da terörle mücadelemizde de böyle oluyor. En son milletimizin iradesini gasp etmek isteyen, demokrasimizi ortadan kaldırmak isteyen hain FETÖ örgütüne karşı duran, uçaklara, helikopterlere göğsünü siper ederek ortaya atılan gençlerimizde de, askerimizde de polisimizde de bu şuur var ve bu şuur kıyamete kadar devam edecek. İşte içinde bulunduğumuz bu hafta 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletimizin uyanışını, başkaldırışını ifade eden çok önemli bir hafta. Bu hafta kapsamında da ilimizde etkinlikler gerçekleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve himayelerinde bu etkinliklerde tüm vatandaşlarımızı görmek istiyoruz”

“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE DESTEK VERMEK BU VATANIN EVLATLARI OLARAK BOYUN BORCUMUZ”

Muharip Gaziler Derneği’ne de yaptıkları önemli çalışmalar dolayısıyla teşekkür eden Vali Baruş, “Bolu’da şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için örgütlenmiş bir derneğimiz yoktu. Bunu Ömer kardeşimiz öncülüğünde gerçekleştirdiler. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bizler elimizden geldiğince kendilerine destek vermeye dikkat ediyoruz. Bu zaten devletin görevlileri olarak değil aynı zamanda bu vatanın evlatları olarak boyun borcumuz. Tüm vatandaşlarımızın bu derneğe destek olmasını, onların yapmış oldukları çalışmalarda onlara gerekli katkıyı vermelerini rica ediyorum.  İlimizde açılan bu dernekle birlikte şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakınları hep bir araya gelme fırsatı bulacaklar ve yaşamış oldukları sorunları bizlere  tek elden iletme fırsatı bulacaklar. Bu derneğin, ilimize, ülkemize, şehit ailelerimize, gazilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile de tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize de milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yapılan duanın ardından, Bolu Valisi Aydın Baruş, İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından açılışı gerçekleşen Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği bürosu davetliler tarafından gezildi.

Açılış programına katılan Vatan Şehitleri Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı AytuluKirazaldı da Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Erol Akbaş’aplaket verdi.

Açılış programına katılan Şehit yakınları, gaziler  ve davetlilerle sohbet ederek tek tek ilgilenen Vali Baruş, kendisinden bir istekleri olup olmadığını sordu.


Editör: E. Candan