Taş Bolu tavukçuluk sektöründe lokomotif konumda

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 8.Tavukçuluk ve Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarın da yerini alarak İl Müdürlüğü ve İlin öne çıkan yöresel ürünlerini tanıttı.

Taş Bolu tavukçuluk sektöründe lokomotif konumda
10.07.2017 - 19:59

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 8.Tavukçuluk ve Teknolojileri Uluslararası İhtisas Fuarın da yerini alarak İl Müdürlüğü ve İlin öne çıkan yöresel ürünlerini tanıttı.

“Dünya Fuar Endüstrisi Birliği - UFI” Onaylı Fuar Sertifikası’na sahip olmasının yanı sıra “Avrupa Tarım Fuarları Federasyonu EURASCO”ya da üye bir etkinlik olan VIV TÜRKİYE, düzenlenmeye başladığı tarihten beri Türk kanatlı sektörünün beyaz et, yumurta, ekipman ve teknolojileri konusunda söz sahibi firmalarını bir araya getirerek sektörün ihracat potansiyelini arttırmaya yönelik önemli katkılar sağlamaktadır. Merkezi Hollanda’da bulunan VNU Exhibitions Europe konsorsiyumuna ait uluslararası tescilli marka olan VIV fuarlarının Türkiye ayağı olan VIV TÜRKİYE, hem Türkiye’deki hem de bölgedeki en büyük ve tek, dolayısıyla da tavukçuluk ve teknolojileri alanının vazgeçilmez fuarı olmayı başarmıştır.

Bilindiği üzere Fuar; Ticaretle ilgili ürün ya da hizmetlerin, teknolojik gelişmelerin, bilgi ve yeniliklerin tanıtımı, pazar bulunabilmesi ve satın alınabilmesi, teknik işbirliği, geleceğe yönelik ticari ilişki kurulması ve geliştirilmesi için belirli bir takvime bağlı olarak, düzenli aralıklarla, genellikle de aynı yerlerde gerçekleştirilen bir tanıtım etkinliğidir. Bu tür etkinliklerde, alıcı ve satıcılar, çeşitli iş anlaşmaları gerçekleştirmek üzere bir araya gelir. Fuarlar, zaman açısından sınırlandırılmış etkinliklerdir. 

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail TAŞ yaptığı açıklamada;

“Yoğun yaşanan rekabet ortamında kurumlar, çok dinamik, esnek, yaratıcı, uyumlu ve dünyayı takip ediyor olmak zorundalar. Bugünün iş ortamında, hantal, yavaş, atalet içindeki kurumların yaşama şansı bulunmamaktadır.Bilindiği üzere Bolu tavukçuluk sektöründe lokomotif bir konumda, lakin bu sektör dışında katma değer sağlayacak yöresel değerleri de azımsanamayacak kadar fazla.  Bizde kurum olarak gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurarak ilimizde üretilen ürünleri tanıtıp üretici ve tüketici arasında köprü olmayı, dolayısıyla da hem yerel hem de milli ekonomimize katkı sağlamayı hedefledik. Ayrıca İlimizin doğal güzelliklerini ve kurumumuzun çalışmalarını, yayın faaliyetlerini de standımıza taşıyarak ziyaretçilerimize güzel bir kompozisyon hazırladığımızı düşünüyorum.

6-8 Temmuz 2017 tarihleri arasında CNR Expo Fuar alanında ziyaretçilere açık olan fuara 200’ün üzerinde yabancı ve 100’ün üzerinde yerli firma katılmış olup İlimizden de fuara dört otobüs 170 üretici ile katılım sağlanmış olup, yine yaklaşık olarak 200’e yakın üretici de kendi imkanları ile fuarı ziyaret etmişlerdir.

VİV Türkiye fuarını organize eden HKF Fuarcılık A.Ş.’ye kurumumuza göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür eder diğer fuarlarda da kendileri ile bir araya gelmeyi ümit ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi organizasyonuyla hazırlanan stant alanında Bolu’nun yöresel firmaları ürünleri ile katılım sağlayarak ulusal alanda tanınma imkanı buldu. Ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Bolu ürünleri rekabet ortamının yoğun yaşandığı sektörde bir adım öne geçme fırsatı buldu. 


Editör: E. Candan