Bolu milli iradesine sahip çıkacak

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Bolu’da yapılacak etkinlikleri basın toplantısı düzenleyerek duyurdu.

Bolu milli iradesine sahip çıkacak
10.07.2017 - 19:55

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde Bolu’da yapılacak etkinlikleri basın toplantısı düzenleyerek duyurdu. Milli birlik ve demokrasinin önemine vurgu yapan Vali Baruş, genciyle, yaşlısıyla tüm Boluluları hafta boyunca düzenlenecek etkinliklere davet etti.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Bolu’da yapılacak olan programları aktaran Vali Baruş, tüm Boluluların geçen yıl 15 Temmuz’da olduğu gibi yine milli iradesine ve demokrasisine sahip çıkacağına inandığını ifade ederek, bu programlarda sadece Türk Bayrakları ile etkinliklere katılım olacağının altını çizdi.

Bolu Valiliği Abant Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve basın mensupları katıldı.

PROGRAM 81 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bundan tam 1 yıl önce FETÖ terör örgütü tarafından Türk milletine, demokrasiye ve milli iradeye karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıldönümünde Bolu’da düzenlenecek olan programları aktaran Bolu Valisi Aydın Baruş, “Türk Milletine, Türk Demokrasisi ve Milli İradeye karşı gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıldönümünde milli birliği ve demokrasiyi tüm diriliği ile ayakta tuttuğumuzu göstermek ve gelecekte De böyle hain teşebbüslere fırsat vermemek amacıyla milletimizin aynı 1 yıl önce göstermiş olduğu şuurlu davranışı devam ettirmek, geçen yıl demokrasi ve milli irade uğrunda canını teslim eden şehitlerimiz anmak maksadıyla Cumhurbaşkanlığımızın talimatları ve Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde81 ilimizde gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Milli Birlik ve Demokrasi Günü etkinlikleri kapsamında ilimizde yapılacak olan program hakkında sizleri bilgilendirmek için bir araya geldik” dedi.

“YÜREKLERİMİZİN DEMOKRASİ İÇİN, MİLLİ İRADE İÇİN VURMASI ÇOK ÖNEMLİ”

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine genciyle yaşlısıyla tüm Boluluları davet eden ve aynı geçen yıl 15 Temmuz’da olduğu gibi tüm Boluluların geleceğine inandığını kaydeden Vali Baruş,“Bu program kapsamında yapılacak olan etkinliklere tüm sivil toplum kuruluşlarımızın, basınımızın, vatandaşlarımızın gerekli duyarlılığı göstereceklerine inanıyorum. Aynı 15 Temmuz’daki gibi tek yürek olarak tüm vatandaşlarımızın bu etkinliğimize katılacaklarına inanıyorum, davet ediyorum. Bizi zor duruma düşürmek isteyen, milli iradeye ve demokrasiye kasteden odaklara karşı bu birliğimizi gösterme günüdür. O Gece merhum Mehmet Akif’in ifade ettiği gibi “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez.  Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” mısralarının gerçekleştirileceği bir ortam oluşacağına inanıyorum. Yüreklerimizin demokrasi için, milli irade için vurması çok önemli. Bunu herkese, dış dünyaya karşı göstermemiz çok önemli. Bolu 15 Temmuz şehitlerine sahip çıkacaktır, onların anısını en iyi şekilde yaşatacaktır, buna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bu özel gün ile ilgili bir de anı defteri oluşturulduğunu ve bunu vatandaşlarımızın kullanımına açılacağını da belirten Vali Baruş, “Anı Defterimizi de vatandaşlarımızın imzasına açacağız. Herkes düşüncesini burada paylaşabilir. Daha sonra bu defterdekiler tarihi birer anı olarak muhafaza edilecek. Umarım önümüzdeki yıllarda da bu gelenek devam ettirilir. Bu sayede 15 Temmuz’la ilgili ciddi bir birikim oluşacak. Gelecek nesillerimize de bu düşüncelerimiz, duygularımız miras kalacak. Dolayısıyla bu anı defteri uygulamasının da yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

ETKİNLİKLERDE YALNIZCA TÜRK BAYRAĞIMIZ YER ALACAK

Sivil toplum kuruluşlarından da etkinlik gerçekleştirmek isteyenlere de kapılarının açık olduğunu belirten Vali Baruş, etkinliklerde yalnızca birliğimizin ve beraberliğimizin sembolü ay yıldızlı bayrağımızın yer alacağını söyleyerek, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Etkinlik gerçekleştirmek isteyen sivil toplum kuruluşlarımız da başvurularını Valiliğimize yapsınlar. Biz gerekli izinleri vereceğiz ve toplumumuzun tüm kesimleri de bu etkinliklere katkıda bulunabilirler. Bu sadece bizim hazırladığımız program olmayacak ve aynı zamanda her kesimin katkıları ile topyekûn bir şuurun göstergesi olacak. Bütün sivil toplum kuruluşlarımızın da canı gönülden katkılarını bekliyorum. Demokrasimize sahip çıkmak hepimizin boyun borcu ama özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın bu konuda şuur sahibi olabilmesi için bu törenlere katılımlarını sağlamak da çok önemli.”

 

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜETKİNLİĞİ PROGRAMI

 

11  TEMMUZ 2017           SALI

15 TEMMUZ ANI DEFTERLERİNİN İMZAYA AÇILMASI

YER: DEMOKRASİ MEYDANI VE KENT MEYDANI

11:00     ŞEHİTLİK ZİYARETİ

12.00    ŞEHİTLERİMİZ İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF PROGRAMI

                YER: Siteler  Camii

13:30     MEVLİD PROGRAMINA KATILAN VATANDAŞLARIMIZA YEMEK İKRAMI

YER: Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli Bahçesi

 

13 TEMMUZ 2017            PERŞEMBE

14.30     15 TEMMUZ KONULU KONFERANS

                YER: A. İ.B.Ü.  Kültür Merkezi

18.00     ŞEHİT AİLELERİ ZİYARETLERİ

 

14 TEMMUZ 2017            CUMA

13:00     ŞEHİTLERİMİZ İÇİN HATM-İ ŞERİF DUASININ YAPILMASI

                ( Hatm-i Şerif Duası tüm camilerde yapılacaktır)

14:00     15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ TEMALI FOTOĞRAF SERGİSİ

                YER: Kent Meydanı

 19.30    ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZ ONURUNA VERİLECEK YEMEK PROGRAMI

                YER: Solmaz-Ahmet Baysal Öğretmenevi

 

 

15 TEMMUZ 2017            CUMARTESİ

21.00     MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ

                Güzargah: Kent Meydanı (Valilik önü) – İzzet Baysal Caddesi – Demokrasi Meydanı

21:30     DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMI

                YER: Demokrasi Meydanı

00:13     TÜM CAMİLERDEN SELA OKUNARAK DEMOKRASİ NÖBETİNE BAŞLANMASI

                (Sayın Cumhurbaşkanımızın Belirlediği Süre Boyunca Nöbetlere Devam Edilecektir)


Editör: E. Candan