Boluya proje okul uygulaması

Türkiye´nin farklı illerindeki 34 Anadolu imam hatip lisesinde ilk kez "Fen ve Sosyal Bilimler Projesi" uygulanacak. İlimizde eğitim öğretim faaliyetine devam eden Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi proje okul seçildi.

Boluya proje okul uygulaması
10.07.2017 - 14:19

Milli Eğitim Bakanlığınca, 13.06.2017 tarih ve 70160723-100E.8844912 sayılı makam onayıyla “Fen ve Sosyal Bilimler Programı/Projesi” uygulanmasına karar verildi. Türkiye´nin farklı illerindeki 34 Anadolu imam hatip lisesinde ilk kez "Fen ve Sosyal Bilimler Projesi" uygulanacak. İlimizde eğitim öğretim faaliyetine devam eden Altındağ Belediyesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi proje okul seçildi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemiyle Türkiye´nin her yerinden öğrencinin kaydı yapılabilen proje kapsamındaki Anadolu imam hatip liselerinde öğrenciler, derslerin yanı sıra seçtikleri alanlarla ilgili seminerler, konferanslar, söyleşiler, bilim atölyeleri, laboratuvar çalışmaları, bilimsel etkinlikler ve geziler ile araştırma ve inceleme etkinliklerine katılacak, ilgi gruplarına göre alan okumaları yapacak.

PROJE OKULDA OKUMAK ÖĞRENCİLERE NELER KAZANDIRACAK?

Yeni eğitim öğretim dönemine Altındağ Belediyesi Fen ve Sosyal Bilimler Programlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak başlayacak okulda neler değişecek?

Hem fen lisesinde hem sosyal bilimler lisesinde uygulanan müfredat uygulanacak. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken milli, manevi duyguları güçlü aynı zamanda kendini sayısal alanda geliştirip fen bilimleri eğitimi almak isteyenlere fen lisesi müfredatı, sosyal bilimler alanında geliştirmek isteyenlere ise sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulanacak.

İmam hatiplerde okutulan meslek dersleri müfredatı % 25, fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı % 75 uygulanacak. Fen ve sosyal bilimler alanında ders seçen öğrenciler, bu dersleri üniversitelerle iş birliği ile daha etkin bir şekilde alma imkanı bulacak.

Öğrenciler, İngilizcenin yanı sıra Arapça da öğrenerek iki yabancı dil ile mezun olacak, vizyon sahibi millî ve manevî yönden donanımlı insanlar olarak hayata hazırlanacaklar.

 Gelecek eğitim-öğretim yılında sınırlı sayıda öğrenci alacak proje okul, Abant İzzet Baysal Üniversitesiyle yapacağı iş birliği çerçevesinde akademik ortamlardan ve imkanlardan olabildiğince yararlanması planlanıyor. Öğrenciler, eğitim koçluğu uygulamaları ile danışman öğretmenlerinin rehberliğinde istedikleri alanda üniversiteye hazırlanacak.

 PROJE UYGULAMA SÜRECİ NASIL OLACAK?

Program/Proje kapsamına alınan öğrencilere bir yıl boyunca fen bilimlerinde ( matematik, fizik, kimya, astronomi, biyoloji vs.) insan ve toplum bilimlerinde, sosyal bilimlerde (sosyoloji, psikoloji, kamu yönetimi, siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, edebiyat coğrafya, tarih vs.) her hafta seminer ve konferanslar düzenlenecek.

 Proje kapsamına alınan öğrencilere Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce belirlenen kitaplar, makaleler veya derlemeler esas alınarak okuma programı uygulanacak olup, her ay için belirlenen eser, makale ya da derlemeler proje danışmanı öğretmen rehberliğinde okunarak ay sonunda müzakere ve değerlendirmeye tabi tutulacak.

Öğrenciler, 10,11. ve 12. sınıfta seçimlik dersleri ilgi alanlarına göre tercih edecek. 11. Sınıfta 19, 12.sınıfta ise 20 saat sosyal bilimler ve fen bilimleri alanındaki dersleri seçecek.

Bu sınıflara öğrenci seçimi yapılırken şu kriterler dikkate alınacak:

9. Sınıftaki yıl sonu ağırlıklı puan ortalamalarının aritmetik ortalamasının Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinin yılsonu ağırlıklı puan ortalamalarının, aritmetik ortalaması alınarak Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Proje sınıfları oluşturulacak.

PROJE OKULUN TERCİH KODU: 78138

Vereceği çok yönlü eğitimle tüm yüksek öğretim kurumlarını hedefleyen, devletin her kademesinde görev yapabilecek bilgi birikimi ve donanımda mezunlar vermeyi hedefleyenAnkara Altındağ Belediyesi Kız İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi; ailesine, çevresine, vatanına, milletine ve insanlığa hizmeti ibadet sayan, geleceğin dünyasına yön verebilecek, millî ve manevî değerleri güçlü bireyler yetiştirmek için, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde kapılarını öğrencilere açtı.

27 Derslik, Fen Laboratuvarı, Kütüphane, 4 Zümre odası, 12500 m2 Alana sahip yerleşke 
Okul Bahçesinden oluşan okul 78138 tercih koduyla öğrenci alacak.

Ankara Altındağ Belediyesi Fen ve Sosyal Programlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi proje faailiyetlerinin yanı sıra 10. sınıftan itibaren akademik kurumlarla sıkı bir işbirliği, yaz programları ( yabancı dil, meslekî uygulamalar…), proje danışmanlığı (Eğitim Koçluğu), okuma Programları, ilgi Grupları, seminer ve konferanslar, hafta içi ve hafta sonları  destekleme ve yetiştirme kurslarıyla öğrencilere daha iyi bir eğitim sunuyor.


Editör: E. Candan