Avşar köy camisi dualarla ibadete açıldı

Mahmudiye Vakfı ve hayırsever Dr. Kasım Sezen tarafından restore edilen ve tamiri yapılan Afşar Köyü Camii’nin açılışı dualar eşliğinde yapıldı.

Avşar köy camisi dualarla ibadete açıldı
10.07.2017 - 13:56

Bolu Valisi Aydın Baruş, Gerede ilçesi 2.Afşar Köyü’ne giderek, burada Mahmudiye Vakfı tarafından tamir ve restoresi yapılan köy camiinin açılışını yaptı.

Mahmudiye Vakfı ve hayırsever Dr. Kasım Sezen tarafından restore edilen ve tamiri yapılan Afşar Köyü Camii’nin açılışı dualar eşliğinde yapıldı. Bolu Valisi Aydın Baruş’un da katıldığı açılışa, Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Gerede Belediye Başkan Vekili İsmail Çetin, Mahmudiye Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Nurettin Sezen, Hayırsever Dr. Kasım Sezen, Bolulular Derneği Başkanı Yakup Evirgen ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan hayırsever Dr. Kasım Sezen, bugün bu açılış nedeniyle sevinçli ve heyecanlı olduklarını belirterek, “Buranın onarım ve tadilatında emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hayırseverlerimize ve devletimize bizlere yardımları olduğu için, her zaman yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

2. Afşar Köyü Muhtarı Mustafa Gün de böyle hayırlı bir eseri köylerine kazandıranlara teşekkür etti.

Mahmudiye Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi Nurettin Sezen de bu yapılan hizmetin köylerine hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

“KÖYLERİMİZİN EKSİKLİKLERİ İÇİN HER TÜRLÜ KATKIYI VERMEYE HAZIRIZ”

Konuşmasında mescitlerin önemine değinen Bolu Valisi Aydın Baruş, “Mescitler Allah’ın adının anıldığı yerler olduğu gibi aynı zamanda bizim medeniyetimizde, geleneğimizde ilim tahsil edilen ve içine girdiğimizde huzuru bulduğumuz, yüce rabbimizi andığımız ve kalplerimizi huşu ile doldurduğumuz müstesna yerlerdir. Bunun için Cenab-ı Hak “mescitleri imar edenleri” ayeti kerimesinde övmüştür. Hepimizin bildiği gibi Tevbe Suresi’nin 18. Ayetinde “Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yolu bulması umulan kişiler de bunlardır” buyrulmuştur. Milletimiz bu övgüye mazhar olmak için tarih boyunca camilerine, mescitlerine büyük önem vermiştir. Ecdadımız fethettiği yerlerde ilk önce bir cami inşa etmeye ve oraya islamın nişanesini dikmeye büyük önem göstermiştir. Süleymaniye gibi, Selimiye gibi, Sultan Ahmet gibi medeniyetimizin göstergesi olan, gözbebeği olan büyük camiler inşa etmişlerdir. Balkanlarda fethedilen yerlerde minareleri gördüğümüzde oraların daha önce atalarımızın medeniyet kurduğu yerler olduğunu hepimiz biliriz. İşte bunun için bu camileri inşa eden kişiler de hem insanlara hem de Allah’ın övgüsüne mazhar olmak için bu hizmeti gerçekleştirdiler. Bu camiyi inşa edenlerden Allah razı olsun diyorum. Hem dernek görevlilerimize hem Mahmudiye Vakfı Başkanı ve temsilcilerine 2. Afşar köyümüze böyle güzel ve içine girdiğimizde huzur bulacağımız bir mabedi inşa etmelerinden dolayı son derece teşekkür ediyorum. Biz köylerimizin kalkınması için, köylülerimizin refah içerisinde yaşaması için altyapı çalışmalarına da önem veriyoruz.  Köylerimizin eksiklikleri için her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bu caminin köyümüze gençlerimize, evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu tarafından yapılan dua ve ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ile 2. Afşar Köyü Camii’nin açılışı gerçekleşti.

15 TEMMUZ GAZİSİ

Diğer yandan Geredeli olan ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, Ankara’da Gazi olan Kazım Çakır da açılışta yer alırken, Vali Aydın Baruş Gazi ile yakından ilgilendi. Köyde 15 Temmuz Gazisi Çakır ile gezen Vali Baruş, gazinin evini de ziyaret etti. 


Editör: E. Candan