3.Seben buluşması gerçekleştirildi

3. Seben Buluşmasında; Seben halkı hem birbiriyle hasret giderdi, hem eğlendi, hem çocuklarıyla oynadı, hem sağlığının farkına vardı hem de ulusal kano yarışları ile spora verdiği önemi gösterdi.

3.Seben buluşması gerçekleştirildi
10.07.2017 - 13:13

3. Seben Buluşmasında; Seben halkı hem birbiriyle hasret giderdi, hem eğlendi, hem çocuklarıyla oynadı, hem sağlığının farkına vardı hem de ulusal kano yarışları ile spora verdiği önemi gösterdi.

Etkinliğe Bolu Valisi, Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı, AB Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Bolu Belediye Başkanı, Bolu Tugay Komutanı, Seben Belediye Başkanı, Bolu İl Genel Meclisi Başkanı, Ak Parti Bolu İl Başkanı, Bolu Orman Bölge Müdürü, Milli Eğitim İl Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Türkiye Kano Federasyonu Başkanı ile Kano yarışmalarına katılan klüplerimizin yönetici ve sporcuları ile halkın yoğun katılımı sağlanmıştır.

8 Temmuz 2017 de; Seben Derneği önderliğinde, Seben Kaymakamlığı, Seben Belediye Başkanlığı, Bolu Belediye Başkanlığı, Türkiye Ulusal Kano Federasyonu Ve Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen etkinlik şölen havasında geçti.

Seben Derneği başkanı Doç.Dr. Selami Eryılmaz yaptığı konuşmada Seben’i geliştirmek için şimdiye kadar yaptıkları projeler ile bundan sonrada tarım ve yöresel el sanatlarını geliştirmek için yapacakları projelerden bahsetti.

Türkiye'nin dört bir yanından kano yarışlarına katılan sporcular kano yarışlarında renkli görüntülere sahne oldu. Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğünün hazırladığı "yeşil (rahim ağzı kanseri), pembe (meme kanseri) uçan balonların (kanser tarama Programı farkındalığı amacıyla) Bolu Valisi, Seben Kaymakamı, Seben Belediye Başkanı, Seben Derneği Başkanı, protokol ve çocukların katılımıyla Seben Derneği Kadın Kolları Başkanı Hemşire Emine Özdoğan'ın yaptığı kanser tarama programları hakkındaki kısa konuşmasının ardından Bolu Belediye Bandosu eşliğinde balonların uçurulmasıyla start alan kano yarışları görülmeye değerdi.

Aile içi iletişimi güçlendirmek, çocukların sosyalleşmesine destek olmak, çocukları elektromanyetik alanların zararlı etkilerinden korumak, zamanlarını iyi değerlendirebilmelerini sağlamak, yöresel ve grup oyunlarını gün yüzüne çıkarmak, bağımlılık yapan maddelerin kullanımını en aza indirmek ve oyunlara yetişkinlerin katılımını da sağlayarak çocuklara davranışlarımızla örnek olmak amacıyla birçok oyun oynandı. Yöresel oyun olan "akdört" yetişkinler ve çocuklarla birlikte oynandı, ayrıca Bolu Valisi Sayın Aydın Baruş da bizzat "akdort" oyunu oynanırken izledi ve nasıl oynandığı ile ilgili bilgi alarak oyunun valilik sitesinde yayınlanmasını istedi. "Çuval yarışı"na katılanlar ve izleyenler ise çok eğlendiler, "halat çekme" ye babalar, çocuklar Bolu Belediye Bandosu ekibi, Seben Spor Hentbol Takımı katıldı güçlerini hep birlikte kullandılar. Gençlik Merkezinin desteği ile beyaz kumaşa çocuklarla "el baskısı" yapıldı. Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğünün hediye ettiği uçurtmaları; gençler, ebeveynler ve çocuklar birlikte hazırladılar birlikte uçurdular.

Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü etkinliğe, sağlıklı yaşam aracı ile de katılarak koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında birçok konuya dağıttığı broşür, şapka, balon, tişörtlerle dikkat çekti. Ayrıca Belediye Başkanlarımız, Seben Derneği Başkanı ve protokol;sağlıklı yaşam için yapılması gerekenler, hareketli yaşam, kanser tarama programları, organ bağışı hakkında bilgi aldılar. Halka akılcı ilaç kullanımı konusunda bilgilendirme yapıldı ve broşürler dağıtıldı. Ayrıca etkinlik alanına Bolu Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından asılan afişlerle birçok konuya dikkat çekildi. "Sigarayı Atalım Hayatımıza Tat Katalım", "HoşgeldinHareket, Elveda Kanser Ve Diyabet", "Meme Sağlığını Önemse Hayata Gülümse", "50-70 Yaş Aralığındaysanız Bağırsak Kanseri Taramanızı Aile Hekiminizde Ve KETEM De Ücretsiz Yaptırabilirsiniz", "GEBE EĞITIM SINIFI", "Kendime 10 dk Ayırıyorum Taramamı Yaptırarak Rahimağzı Kanserine Karşı Korunuyorum". Etkinlik sonunda da oyunlara ve spor faaliyetlerine katılan sporculara madalyaları ve hediyeleri verildi.


Editör: E. Candan