Temiz Okullar bayraklarını aldılar

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının birlikte yürüttüğü “Beyaz Bayrak Projesi ve Beslenme Dostu Okul Projesi” ödül töreni düzenlendi.

Temiz Okullar bayraklarını aldılar
6.07.2017 - 10:57

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının birlikte yürüttüğü “Beyaz Bayrak Projesi ve Beslenme Dostu Okul Projesi” ödül töreni düzenlendi.

İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen törene Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Cengiz, İl Halk Sağlığı Müdürü Seraceddin Çom, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü Şerefettin Çilkara, Şube Müdürlerimiz Mustafa Güldemir, Metin Kandiş, Muvafık Kılıç, Recai Yörük ve okul idarecileri katıldı.

2006 yılında iki bakanlığın imzaladığı protokolle uygulamaya konulan proje çalışmaları bu yıl ilimizde hız kazandı. 58 okulumuz daha yürüttüğü çalışmalarla Beyaz Bayrak almaya hak kazandı.

Beyaz Bayrak alan okullarımızın yanında Refikaana Anaokulu, 100. Yıl Ortaokulu ve Nimet Meto Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Beslenme Dostu Okul” ünvanı da kazandı.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, törende yaptığı konuşmada: “Beyaz Bayrak projesi çalışmaları 2006 yılından bu yana okullarımızda devam ediyor. Bu yıl da çalışmalarımızı Sağlık Müdürümüzün de bizi harekete geçirmesiyle arttırarak devam ettirdik. 11 kategoride değerlendirilen okullarımız arasında 58 okulumuz Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Beyaz Bayrakla birlikte okullarda obeziteyle mücadelede, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırma çalışmalarında 3 okulumuz ödül almaya hak kazandı. Türkiye genelinde okulların %20’si Beyaz Bayrak almaya hak kazanmışken, ilimizde yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda okullarımızın %31’i Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır.”dedi 

İl Sağlık Müdürü Dr. Seraceddin Çom ise yaptığı konuşmada: “Her şeyden önce okul yönetimlerimizin proje çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. 4 aylık bir çalışmayla ilimizi Türkiye ortalamasının üzerine çıkardık. Bakanlığımız okullarımızın %80’inin Beyaz Bayrak sahibi olmasını hedefliyor. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde biz bu hedefi aşacağız. Asıl amacımız öğrencilerimizin temizliği alışkanlık haline getirmesi ve obezitiye karşı bilinçlenmesidir.” dedi.

Bolu Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan ise  “Eğitim sistemimizin temel amacı milli ahlaki ve kültürel değerlerini benimsemiş, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, beden ve ruh sağlığı bakımında iyi yetişmiş bireyler eğitmektir. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı okul temizlik ve hijyeniyle, çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmesi, hareketli bir yaşama sahip olması için 2006 yılından bu yana iki projeyi yürütüyor. Gayret göstererek bu başarıyı hak eden idarecilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından yaptıkları çalışmalarıyla okullarını daha hijyenik bir hale getiren okul müdürlerine Beyaz Bayrak ve ödülleri verildi. Tören kokteylle son buldu.


Editör: E. Candan