Ak Partide kongre süreci başladı

AK Parti 6. Olağan Kongre süreci 3 Temmuz Pazartesi tarihi itibariyle resmen başlarken, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, 25 Şubat 2018 tarihine kadar sürecek süreçten AK Parti Bolu Teşkilatlarının daha da güçlenerek çıkacağını söyledi.

Ak Partide kongre süreci başladı
4.07.2017 - 14:40

AK Parti 6. Olağan Kongre süreci 3 Temmuz Pazartesi tarihi itibariyle resmen başlarken, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, 25 Şubat 2018 tarihine kadar sürecek süreçten AK Parti Bolu Teşkilatlarının daha da güçlenerek çıkacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 117. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında ilan edilen AK Parti 6. Olağan Kongre süreci netleşmeye başladı. Genel Merkez tarafından belirlenen kongre takvimi ile ilgili İlçe ve Belde Başkanlarının katılımıyla bir toplantı düzenleyen AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, kongre takvimi ile ilgili Başkanları bilgilendirdi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın, AK Parti İl gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel'in de hazır bulunduğu toplantıda açıklama yapan Doğanay; "3 Temmuz Pazartesi günü itibariyle Kongreler sürecimiz resmen başlamıştır. 4 Temmuz 2017 Salı günü delege dağılımı listeleri ilan edilecek. 8 Temmuz'da delege seçmen listeleri ilan edildikten sonra, 16 Temmuz'da kesinleşmiş delege listeleri ilan edilecek. 30 Temmuz tarihi itibariyle Belde Başkanlıklarımıza atamalarımız yapacağız. Genel Merkezimizin takvimine göre ilçe kongrelerimizi 19 Ağustos-12 Kasım 2017 tarihleri arsındaki 86 günlük periyotta yapacağız. Yine Genel Merkezimizin 18 Kasım-25 şubat tarihleri arasında bize bildireceği takvimde de İl Kongremizi yapacağız. AK Parti Bolu Teşkilatları olarak kongreler sürecinden birliğimizi, beraberliğimizi daha da kuvvetlendirerek çıkacağımıza inanıyorum. Bu süreci bir an önce tamamlayacağız ki Teşkilat olarak daha yapacak çok işimiz var. Bu kadrolar Bolu'da Yerel ve Genel Seçimlerde görev yapacaklar. Yani daha işimiz çok. Yapılacak kongrelerimizin başta ülkemiz olmak üzere ilkimize hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Basın Mensuplarının kendi adaylığı ile ilgili sorusuna ise AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay; "Ben şu an önceliğim İl Başkanı olarak teşkilatlarımızın kongre süreçlerini AK Parti Ailesine yakışır bir şekilde yapmak. Bu görev bana Genel merkez tarafından verildi. Şu an önceliğim Partimiz için hayati önem taşıyan 2019 seçimlerine gidecek kadroların oluşumunu tamamlamak. İl Kongresi öncesi de Başkanlık noktasında Genel Merkezimle de yapacağım istişareler sonrası karar veririm. Ben 14 yıldır AK parti'de her kademede çalıştım. Dün olduğu gibi yarın da ben bu davada bir Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmaktan onur duyarım" ifadelerini kullandı.


Editör: E. Candan