Uyuşturucu ile mücadele ödül getirdi

AİBÜ Bolu Ruh Sağlığı Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hülya Ensari, “uyuşturucu ile mücadelede etkin rol oynayan kişi” ödülüne layık görüldü.

Uyuşturucu ile mücadele ödül getirdi
3.07.2017 - 17:26

AİBÜ Bolu Ruh Sağlığı Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Hülya Ensari, “uyuşturucu ile mücadelede etkin rol oynayan kişi” ödülüne layık görüldü. Dr. Ensari, açıklamalarında, “AMATEM ile uyuşturucuyla mücadelemizi sadece Bolu’da değil, bölge çapında sürdürüyoruz” dedi.

 

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda geçtiğimiz günlerde düzenlenen "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" kapsamındaki programda, uyuşturucu ile mücadelede etkin rol oynayan kişiler teşekkür plaketiyle ödüllendirildi.

Sağlık camiasından ise, Bolu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı AİBÜ Bolu Ruh Sağlığı Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Başhekim Uzm. Dr. Hülya Ensari, Uzm. Dr. Ayşegül Koç, Doç. Dr. Mehmet Hamid Boztaş, Psikiyatri Asistanı Dr. Derya Aslan ile hemşireler Arzu Yıldırım ve Özden Esen’e ödül takdim edildi.

Dr. Ensari, ödül dağıtım töreninde yaptığı teşekkür konuşmasında, uyuşturucu ile mücadelenin Bolu’da ulaştığı boyutları açıklayarak, şöyle konuştu:

 

“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEMİZ KESİNTİSİZ SÜRECEK”

“Uyuşturucu ile mücadelede ülkemizde son zamanların en önemli gündemlerden birisi olmuş ve 2014 yılında da Sağlık Bakanlığı’nda geliştirilen Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Eylem Planı ile ilgili ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Biz sağlık boyutunda uyuşturucu ile mücadelede 3 ayaktan söz ediyoruz. Bunlardan ilki uyuşturucu önlemeye, toplumu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar. İkinci ayağını ise, tedavi oluşturuyor. Bağımlıları tedavi kapsamında bizler Bolu’da 1 buçuk yıldır ayaktan bu hizmeti vermiş durumdayız. Bunun için profesyonel bir ekiple mücadele veriyoruz. Bunun dışında biz uzun süredir yataklı ünite olarak tescil için başvurmuş durumdaydık. Bayram öncesinde bu tescil işlemlerimiz de tamamlanmış durumda ve 19 yataklı Ayakta Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (AMATEM) hizmeti de verebileceğiz. Sadece Bolu’ya değil, tüm bölgeye hizmet vereceğiz. Bunun için de bir eğitim ve araştırma hastanesi olarak bu mücadeleyi elimizden geldiğince yapmaya devam edeceğiz. Son ayak ise rehabilitasyon ayağı. Bağımlılık başladıktan sonra bu bağımlığı bir ömür boyunca rehabilite etmek zorundayız.”


Editör: E. Candan