Öğrenciler karnelerini aldı

2016-2017 eğitim öğretim yılının son zili çaldı. Tüm yurtta karne heyecanı yaşanırken Bolu il genelinde de 43 bin 732 öğrenci karne aldı.

Öğrenciler karnelerini aldı
9.06.2017 - 15:36

2016-2017 eğitim öğretim yılının son zili çaldı. Tüm yurtta karne heyecanı yaşanırken Bolu il genelinde de 43 bin 732 öğrenci karne aldı.  Bolu Valisi Aydın Baruşda katıldığı Köroğlu İlkokulu ve Ortaokulunda gerçekleştirilen yıl sonu karne dağıtım töreninde öğrencilerin heyecanları görülmeye değerdi.

Köroğlu ilkokulu ve ortaokulunda düzenlenen karne töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye BaşkanıAlaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

Düzenlenen törende mezun olan öğrenciler adına konuşma yapan 8-B sınıfı öğrencisi Şevval Güneş, mezun olurken içinden geçenleri samimiyetle katılımcılara aktardı. Bu okulda 8 yıldan beri okuduğunu ve bu okulun ona bir yuva gibi geldiğini ifade etti. Başlangıçların güzel bitişlerin her zaman zor olduğunu söyleyen Şevval Güneş, “8 yıllık eğitim hayatım bitti. 8 yıl boyunca bu okuldaydım ve bana çok şey kattı. Burası benim yuvamdı ama artık yuvadan ayrılma vakti geldi. Bizlerin gelişmesinde çok büyük katkıları olan ve her zaman destek veren öğretmenlerime ve aileme sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Özkan ise konuşmasında okul hakkında genel bilgiler vererek bu yıl da 836 ilk ve ortaokul öğrencisini eğitim verdiklerini aktardı.

“OKULLARIMIZINBİR AİLE ORTAMINDA BİR YUVA ORTAMINDA OLMASI LAZIM”

Son olarak kürsüye çıkan Bolu Valisi Aydın Baruş, eğitimin tek amacının sınavlarda başarılı insan yetiştirmek olmadığını söyledi. Öğrencilerin yaklaşık 8 aylık emeklerinin ardından karnelerini aldığını aktaran Vali Baruş, “Eğitimin esas amacı toplumumuz için, ülkemiz için, milletimiz için iyi, ahlaklı, erdemli, faziletli insanlar yetiştirmektir. Geleceğin nesilleri bu ülkeye hizmet edeceğinden gençlerin karakterleri sağlam olursa, aile için, ülkesi için fedakarlığın ne olduğunun bilincine varırlarsa okullardaki bu emeklerin sonuçsuz kalmadığını görürüz. Bunun içinde okullarımızın bir aile ortamında, bir yuva ortamında olması, öğretmen, öğrenci ve ailelerimizin birlik olması çok önemli. Biraz önce konuşan kızımız Şevval, böyle bir aile ortamında eğitim görmenin kendisini ne kadar mutlu ettiğini ifade etti. Bundan gurur duydum. Tüm öğrencilerimiz okulda aynı ortamı bulurlarsa eğitimin esas amacı gerçekleşmiş olur” dedi.

TEOG VE ÜNİVERSİTE BAŞARI ORANLARI

Konuşmasına Bolu’nun TEOG ve YGS sınavlarının istatistiki bilgilerini vererek devam eden Vali Baruş, “Biz Bolu halkının eğitime ne kadar önem verdiğini çok iyi biliyoruz ve bunun için de okullarımızın başarı oranını her geçen yıl arttırmak için çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda TEOG birinci sınavda Bolu’da soruları tam yapan 8 öğrencimiz vardı.  İkinci sınavda bu sayı 57 öğrenciye çıktı. Her iki sınavda da 6 öğrencimiz 120 soruyu tam yaptı. 110 ve 120 net arasını yapan 763 öğrencimiz var. Bolu TEOG sınavındaki başarısı ile yıllar itibari ile ya ilk 10’da ya da hemen arkasında yer almakta. Bu yılda ilk 10’da yer alacağımızı düşünüyorum. Bu gurur verici bir tablodur. Bu tabloda emeği geçen tüm eğitimci arkadaşlarıma teşekkür ederim. Diğer tarafta zayıf olduğumuz nokta üniversite sınavlarıydı. Bu yılki YGS sonuçları belli oldu. Hafta sonu LYS sınavları var. YGS sınavında da barajı geçen öğrenci oranımız da % 80’in üzerinde. Geçmiş yıllara oranla önemli bir başarıdır bu. Hem çevre iller arasında hem de Türkiye’deki yerimiz bakımından bu önemli. İnşallah üniversite sınavlarında da arzulanan başarıyı yakalarız ve  Bolu çocukları hak ettiği başarıları yakalar. Umarım eğitimde başarılı olurlar ve aynı zamanda da sadece başarılı olmakla kalmazlar, ülkesine milletine hizmet eden çok değerli insanlar olurlar. Bunu hep beraber başaracağız” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZE HAFTA SONUNDA BAŞARILAR DİLİYORUM”

Haftasonunda yapılacak olan üniversite sınavı için de öğrencilere başarılar dileyen ve sınavın bir huzur ortamında geçmesi için vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Baruş, “Bu vesileyle hafta sonu üniversite sınavlarına girecek öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Vatandaşlarımızdan ricam, lütfen sınav saatlerinde sınav ortamını rahatsız edecek, öğrencilerimizin konsantrasyonunu bozacak gürültü, korna sesi veya inşaatlarda çalışma gibi aktivitelerden kaynaklanan gürültüye meydan vermeyelim. Çocuklarımız rahat bir ortamda sınavlarına girsinler ve başarılı olsunlar. Tüm vatandaşlarımızdan bunu rica ediyorum. Ayrıca, sınava girecek çocuklarımızdan kimliğine kaybeden veya kimliklerini unutanlar olabilir. Bunun içinde hafta sonları Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğümüz açık kalacak” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından programokul öğrencileri tarafından hazırlanan okul korosu ve folklor ekibinin hazırladığı Diyarbakır Yöresi halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Başarı ile sergilenen gösterilerin ardından okulda hem not ortalaması en yüksek öğrencilere hem sınıf birincilerine hem de sosyal aktivitelerde başarılı olan öğrencilere madalya, şeref belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ödül töreninin ardından yine okul öğrencilerinin hazırlamış olduğu ’Hadis ve Ayetler’  resim sergisinin açılışı yapıldı ve Vali Baruş ile beraberindekiler sergiyi gezdi.

Törenin devamında ise karne dağıtım törenine geçildi. Vali Baruş ve beraberindekiler ilk olarak okulun 5-A sınıfına giderek buradaki öğrencilere karnelerini dağıttılar. Karne dağıtımı sırasında öğrencilerle sohbet eden Vali Baruş, öğrencilere okul hayatlarında başarılar diledi. Vali Baruş, "Sizlere iyi tatiller diliyorum. Tatilde iyice dinlenin." dedi.

Vali Baruş ve beraberindekiler daha sonra ise okulun 1-A sınıfına girerek öğrencilere karnelerini dağıttılar. 


Editör: E. Candan