Ercoşkun Bu davanın takipcisi olmak boynumun borcu

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanığın hakim karşısına çıktığı Sincan'daki FETÖ davasının duruşmalarını AK Parti Grubu adına takip etmeye başladı.

Ercoşkun Bu davanın takipcisi olmak boynumun borcu
6.06.2017 - 09:58

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanığın hakim karşısına çıktığı Sincan'daki FETÖ davasının duruşmalarını AK Parti Grubu adına takip etmeye başladı. Ercoşkun, milli irade şehitlerinin aileleriyle katıldığı duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, "O gece bombalarla sarsılan Gazi Meclis'te bulunan bir milletvekili olarak, Bolu'muzun yiğit ve mert insanlarımızın temsilcisi olarak, 15 Temmuz ihanetini sergileyenlerin davasını takip etmek boynumun borcu. Bu davanın sonuna dek takipçisi olacağım. 15 Temmuz'daki büyük ihaneti unutmayacağız, unutturmayacağız!" dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ile gerçekleştirdiği katliamları yurtdışında anlatmak ve Türkiye’nin darbe karşıtı süreci nasıl yönettiğinin iyi bir şekilde anlaşılmasını sağlamak üzere bugüne dek uluslararası siyasi kampanya çalışmalarıyla gündeme gelen AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, FETÖ ile mücadelede önemli bir mesaiye daha başladı.

Milletvekili Ercoşkun, bu kez de, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan'da görülen ve Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanığın hakim karşısına çıktığı FETÖ davasının Haziran ayı duruşmalarını takip etmeye başladı.

MİLLETVEKİLİ ERCOŞKUN, BÜYÜK İHANETİN YARGILANDIĞI DURUŞMAYA MİLLİ İRADE ŞEHİTLERİNİN AİLELERİYLE KATILDI

2 Haziran'da Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde süren duruşmaya, 15 Temmuz gecesi milli iradeyi savunmak için hain namlular karşısında canlarını feda eden şehitlerin aileleriyle katılan Ercoşkun, gün boyu süren yargılamaların ardından açıklamalarda bulundu.

"15 TEMMUZ'DA BÜYÜK İHANETİ MİLLETİMİZLE BERTARAF ETTİK"

Ercoşkun, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü çıkışında yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

"15 Temmuz bu milletin medeniyet tarihinde gördüğü en büyük ihanete sahne oldu. Milletimizin asil duruşu, Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, milletimizin tümünün vatana, bayrağa sahip çıkmasıyla bu ihaneti şükürler olsun ki bertaraf ettik.

"15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ! BU DAVAYI BOLU'MUZUN YİĞİT VE MERT İNSANLARININ TEMSİLCİSİ OLARAK TAKİP ETMEK BOYNUMUN BORCU"

Bugün Sincan'da yapılan duruşmada bir kez daha gördük ki, 15 Temmuz'u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bunlar ne kadar çarpıtmaya çalışırlarsa çalışsınlar, ne kadar yalan yanlış bilgilerle kendilerini aklamaya çalışırlarsa çalışsınlar o gece Gazi Meclis'te yüce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunan bir milletvekili olarak, o bombaların altında olan bir milletvekili olarak, Bolu'muzun yiğit ve mert insanlarımızın temsilcisi olarak, 15 Temmuz ihanetini sergileyenlerin davasını takip etmek bizim boynumuzun borcu. Üzerimizdeki sorumluluğu sonuna dek yerine getireceğiz ve bu davanın sonuna dek takipçisi olacağız. Allah'ın izniyle hak ettikleri cezaları alıncaya kadar da bu süreci takip etmeye devam edeceğiz."

MİLLETVEKİLİ ERCOŞKUN MÜBAREK RAMAZAN AYI BOYUNCA SİNCAN'DA FETÖ DAVASI TAKİP EDECEK

Milletvekili Ercoşkun, açıklamaları sonrası yaptığı bilgilendirmede, yer aldığı AK Parti Grubu adına takip ettiği FETÖ davasının 5, 9, 12 ve 16 Haziran tarihlerindeki duruşmalarına da katılacağını, böylelikle hem milli irade şehidi yakınlarının destekçisi olacağını, hem de bu tarihi anlara tanıklık edeceğini söyledi.




Editör: E. Candan