Minik Güler Gökmen yardım bekliyor

3 yaşında Akut Miyeloid Lösemi (AML) hastası olan ve uygun ilik bulunamayan Güler Gökmen için ilik aranıyor.

Minik Güler Gökmen yardım bekliyor
1.06.2017 - 09:16

Coşkun ve Fatma Gökmen çiftinin 3 yaşındaki kızları Güler Gökmen, 2017 Ocak ayında rahatsızlandı. Bolu’da özel bir hastanede 2 ay tedavi gören Güler Gökmen’in hastalığını özel hastanede teşhis edilemedi. Daha sonra AİBÜ Tıp Fakültesine götürülen küçük kız aynı gün acil olarak Ankara Dışkapı Çocuk Hastanesine sevk edildi.

Güler Gökmen Mart 2017’den itibaren, Ankara Dışkapı Çocuk Hastanesinde Hemotoloji-Onkoloji bölümünde yatarak tedavi görüyor.Baba Coşkun Gökmen, “Tedavide yapılacak her şey yapıldı. Şu an tek çare İLİK NAKLİ olması. Kızım AML Ağır Lösemi olması sebebi ile Doktorlar 3 ay gibi bir zamanımız olduğu söylendi. Tek isteğim çocuğumun yaşaması. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum, çocuklarımız ölmesin. Herkes bir kibrit kutusu boyu kadar bir tüp kan versin. Kan gurubu farketmiyor. İlik tutarsa, İlik veren kişiye yaşamı boyunca en ufak bir engeli yok” dedi.

KGT Dernek Başkanı Mahmut ALAN, "Coşkun GÖKMEN isimli vatandaşımız beni buldu ve 3 yaşında ki kızının durumunu anlattı. Bu olay tıpkı 2 senedir mücadele verdiğimiz Zeynep GÜLCAN kızımızın durumuna benziyor. Bildiğiniz üzere son anda doğan kardeşi sayesinde ilik nakli yapıldı ama gözleri şu an görmüyor. Bu kızımızın Tıp açısından hiç vakti yok. Üç ay gibi bir süre var. Dışkapı Hastanesinde ki değerli hocalarımız ile görüştük, aynen bu kelimeyi kullandılar. Acil olarak kan bağışı ile ilik bulmamız gerek. Aile babası Coşkun GÖKMEN Bolu'da günlük işlere giderek geçimini sağliyor.

Ayda 15 kereye yakın Ankara Dışkapı Hastanesine gitmek zorunda ve maddi durumu kazandığı kadar. O da elinden geleni yapıyor. Bu kardeşimize destek olmak insanlık ve Müslümanlık görevimiz. Mübarek aylarda yardım etmek isteyen olursa aile ile görüştürürüz" dedi.

 

Bolu Bakış Haber


Editör: E. Candan