Akşemseddin Hz Göynükte anıldı

Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri bu yıl 30'uncusu düzenlenen etkinlikle anıldı.

Akşemseddin Hz Göynükte anıldı
23.05.2017 - 10:35

Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri bu yıl 30'uncusu düzenlenen etkinlikle anıldı. Göynük ilçesinde yapılan anma programına çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma Programına Bolu Valisi Aydın Baruş ile eşi Nagihan Baruş, Göynük Kaymakam Vekili Efecan Şahin, Göynük Belediye Başkan Yardımcısı Günay Can, Akşemseddin Hazretleri Vakfı 2. Başkanı Mehmet Akmeşe, Mütevelli Heyeti üyeleri vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen etkinlik Göynük Belediyesi yemek çadırında yapılan duanın ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ile eşi Nagihan Baruş ve beraberindekilerin etkinliğe katılanlara yemek dağıtımı ile başladı. Bu yıl davetlilere dağıtılmak üzere Göynük Belediyesi’nce hazırlanan yemek için 5 ton bulgur ve 5 ton et kullanıldığı öğrenildi.

30'ncu Akşemseddin Hazretleri Anma töreni etkinlikleri, İstanbul Belediyesi Mehteran Takımı eşliğindeki kortej yürüyüşü ile devam etti. Düzenlenen kortej yürüyüşü, Ömer Sikkin Türbesi ve Akşemseddin Türbesi'nde edilen duaların ardından Göynük Belediyesi önünde sona erdi.

Anma Günü Programı Gazi Süleyman Paşa Caminde gerçekleşen mevlid programının ardından sona erdi.

ŞEHİT AİLESİ ZİYARET EDİLDİ

Programın ardından Bolu Valisi Aydın Baruş eşi Nagihan Baruş ile birlikte Hakkari’nın Şemdinli İlçesinde 28 Temmuz 2015 tarihinde haince düzenlenen terör saldırısı neticelinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Şehit Ziya Sarpkaya’nın ailesini ziyaret etti. Ziyarette Göynük Kaymakam Vekili Efecan Şahin de hazır bulundu.

Şehit ailesi ziyaret sonrası Vali Baruş, şehidin babası Salim Sarpkaya ile birlikte Akşemseddin Türbesi'ni ziyaret etti.


Editör: E. Candan