Çakı gibi asker oldular

Bolu’da engelli bireyler, Engeliler Haftası kapsamında bir gün temsili askerlik yaparak tezkere almanın mutluluğunu yaşadı.

Çakı gibi asker oldular
13.05.2017 - 12:00

Bolu’da engelli bireyler, Engeliler Haftası kapsamında bir gün temsili askerlik yaparak tezkere almanın mutluluğunu yaşadı.

Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'nda Engelliler Haftası nedeniyle temsili askerlik töreni düzenlendi. Törene Bolu ValisiAydın Baruş, Bolu Komando Tugay Komutanı Kurmay Albay Muammer Alper, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma İsmail Güzel, daire müdürleri, davetliler ve engelli yakınları katıldı.

Diğer taraftan ise bu güzel etkinliğe 1974 yılında Bolu Komando Tugayından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne düzenlenen harekâtta görev alarak oraya inen ve orada görev yapan kahraman bölüğün askerleri de yer aldı.  1974 yılında Üst Teğmen rütbesiyle o dönemde görev alan ve Albay olarak emekli olan Mustafa Başel ve o zamanki askerleri de törene ayrı bir renk kattılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'na müracaatta bulunan engelli vatandaşların Türk Bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etmeleri ile devam etti.

Temsili Askerlik Uygulamasına katılan erler adına Ahmet Cengiz duygu ve düşüncelerini paylaştığı bir konuşma yaptı. Programda Engelli askerlerden Ahmet Cengiz Yaş Kütüğüne plaket çaktı.

Programda Bolu Komando Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Muammer Alper de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törene katılan ailelerin duygusal anlar yaşadığı program Temsili Askerlik Uygulamasına katılan erlerin KomandoAndı’nı hep birlikte söylemelerinin ardından yapılan tören geçişi ile sona erdi.

Bolu Valisi Aydın Baruş, yemin törenine katılan engelli askerleri ve ailelerini tebrik ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali Baruş ayrıca Bolu Tugayı’nın 1974 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne düzenlenen harekatta görev alan askerler ile de sohbet etti ve onlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.


Editör: E. Candan