CHP Bolu İl yönetimine kayyum atandı

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl yönetimine Bolu 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından kayyum atandı.

CHP Bolu İl yönetimine kayyum atandı
12.05.2017 - 13:46

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl yönetimine Bolu 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından kayyum atandı.

Geçtiğimiz yıl delegelerden İlker Karaoğulları, başkanlığındaki bir grup 212 delegeden, 148’inin imzasını alarak CHP Bolu İl yönetimini olağanüstü kongreye çağırmış fakat il yönetimi Genel Merkezin desteğini alarak kongreyi gerçekleştirmemişti.

Geçtiğimiz gün bylock kullandığı iddiası ile 2 yöneticinin FETÖ/PYD soruşturması kapsamında gözaltına alınmış bu yöneticilerden 1’i tutuklanarak ceza evine gönderilirken, diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

CHP güne bu haberle başlarken, 2’inci son dakika haberi yine adliye’den geldi. 2015 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen CHP Bolu İl Kongresi öncesi ve sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP İl Yönetimi arasında sert tartışmalara sahne olmuş, Bolu Merkez İlçe ve Seben delegelerinin katılmadığı İl Başkanlığı kongresi gerçekleşmişti. İl Kongresinden sonra bir türlü yapılamayan Merkez İlçe Kongresi’nde 2016 yılının Mayıs ayında gerçekleşmiş ve hemen ardından bu kongrede seçilen delegelerin yoğunlukta olduğu İl delegeleri, İl yönetimini topladıkları imzayla olağanüstü kongreye davet etmişlerdi.

212 delegeden, 148’inin imzasının bulunduğu Noter kanalıyla toplanan imzalara rağmen İl yönetimi Genel Merkez’inde desteğini alarak olağanüstü kongreye gitmeye reddetmiş ve konu mahkemeye taşınmıştı. Eski Parti Meclis Üyesi Bolu Delegelerinden İlker Karaoğulları, topladıkları imzalarla birlikte Bolu 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak olağanüstü kongre taleplerinin gerçekleşmesini istemişti.

Aylar süren Mahkeme sürecinin ardından karar verildi ve mahkeme 3 kişiden oluşan CHP Bolu İl Yönetimi’ne kayyum atadı. Üyelerden İsmail Uludağ, Cemal Bakan ve Selma İşbilir kayyum olarak görevlendirilirken, kayyum’un en geç 30 gün içerisinde CHP Bolu İl Kongresini gerçekleştirmesi bekleniyor.

Haber Köroğlu


Editör: E. Candan