AİBÜ ve Yunus Emre Enstitüsü İşbirliği Sürüyor

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ülkemizde misafir edilecek öğrencilerden bir grubu dört hafta boyunca misafir ederek Türkçe eğitimi verecek.

AİBÜ ve Yunus Emre Enstitüsü İşbirliği Sürüyor
12.05.2017 - 11:35

Yunus Emre Enstitüsü, 2017 Yaz Okulu Programı ile bu yıl dünyanın farklı ülkelerinden 685 öğrenciyi Türkiye’nin 24 üniversitesinde misafir edecek. 24 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’de bulunacak olan öğrenciler üniversitelerde hem Türkçelerini geliştirecek hem Türk kültürüne ait sanatları, yemekleri, gelenekleri, tarihi ve tabii yerleri tanıyacak.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ülkemizde misafir edilecek öğrencilerden bir grubu dört hafta boyunca misafir ederek Türkçe eğitimi verecek. Türkçe öğretim etkinliklerinin yanında, Türkçe Eğitimi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinin vereceği seminerler; Bolu ve ilçeleri, Bursa, Ankara ve İstanbul’a düzenlenecek kültürel ve tarihi geziler aracılığıyla Türkiye’yi, Türk kültürünü ve misafirperverliğini yakından tanıma imkânı bulacak.

Yunus Enstitüsü Strateji Geliştirme Birimi Müdürü Hasan Kocabıyık ve Enstitü heyeti,AİBÜ’nün sağladığı imkanlardan dolayı AİBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu’nu ziyaret ederek,  teşekkürlerini iletti. Misafir öğrencilerin konaklayacağı, ders göreceği yerleri ve sosyal olanakları yakından gören heyet ziyarette AİBÜTÖMER Müdürü Doç. Dr. Halit KARATAY’ada gösterdikleri ilgi ve katkılarından dolayı teşekkür etti. Ziyarette Kocabıyık, yeni görevinin hayırlı olmasını dileyerek Rektör Vekili Mollaibrahimoğlu ve TÖMER Müdürü Karatay’a Geleneksel Türk oyunu Mangala seti hediye etti. 


Editör: E. Candan