Karate milli takımımız Avrupa şampiyonu oldu

4-7 Mayıs tarihlerinde Kocaeli'de düzenlenen Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası’nda Karate Milli Takımı 14 madalya kazanırken ülkeler sıralamasında da Türkiye'yi zirveye taşıdı.

Karate milli takımımız Avrupa şampiyonu oldu
9.05.2017 - 13:40

4-7 Mayıs tarihlerinde Kocaeli'de düzenlenen Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası’nda Karate Milli Takımı 14 madalya kazanırken ülkeler sıralamasında da Türkiye'yi zirveye taşıdı.

Türkiye’ye şampiyona tarihinde en fazla madalyayı kazandırdıkları için gururlu olduklarını belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “16 kategorinin 14'ünde madalya kazanmamız Avrupa'nın en iyisi olduğumuzu bir kez daha ortaya koydu. Bizleri destekleyen tüm halkımıza teşekkür ediyor ve bu şampiyonluğu onlara armağan ediyoruz.” diye konuştu.
Milli Takım’ın Kocaeli'de elde ettiği sonuçların olimpiyat oyunları açısından umut verici olduğunu vurgulayan Esat Delihasan, “Genç ve tecrübeli bir kadromuz var. Biz hem gençlerden hem tecrübelilerden bir takım ortaya çıkardık. Olimpiyat hazırlıklarına başladığımız bu dönemde gençlerimizin başarıları bizleri mutlu etti. Altyapı ve gençlere yaptığımız yatırımların karşılığını alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şampiyona öncesi aylarca kamp yaptıklarını hatırlatan Esat Delihasan, "Emeklerimizin karşılığını nihayet aldık. Organizasyonda mücadele eden tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan tebrik telefonu

Şampiyona sonunda elde ettiği başarılardan dolayı Karate Milli Takımı'yla telefon bağlantısı yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, madalya kazanan tüm sporcuları tebrik etti. Karate Milli Takımı'nı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne davet eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sporcularla birlikte Türkiye tezahüratı yaptı.

En yakın rakibe altı madalya farkı

Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen Avrupa Büyükler Karate Şampiyonasında 43 ülkeden 420 sporcu mücadele etti. 12 ferdi, dört takım olmak üzere toplamda 16 kategoride madalya sahiplerini buldu. Türkiye organizasyonda elde ettiği dört altın, dört gümüş ve altı bronz olmak üzere toplam 14 madalya ile ülkeler klasmanında Avrupa'nın zirvesine yerleşti. Listede Türkiye'ye en yakın ülke üç altın, üç gümüş, iki bronz toplam sekiz madalya toplayan İtalya olurken İspanya ise üç altın iki bronz toplam beş madalyada kaldı.

Türkiye’nin madalya dağılımı


Tuba Yakan (55kg)          Altın
Uğur Aktaş (84kg)           Altın 
Burak Uygur (67kg)         Altın
Bay Takım Kumite            Altın 
(Sporcular: Uğur Aktaş , Serkan Yağcı, Enes Erkan, Rıdvan Kaptan, Gökhan Gündüz, Alparslan Yamanoğlu ve Muhammet Ali Yılmaz)


Meltem Hocaoğlu (+68kg)          Gümüş
Enes Erkan +84kg)                    Gümüş
Ali Sofuoğlu (Ferdi kata)             Gümüş
Bayan Takım Kumite                   Gümüş 
(Sporcular: Serap Özçelik, Tuba Yakan, Merve Çoban, Buse Avcu)

Şeyda Burucu (68kg)                   Bronz
Merve Çoban (61kg)                    Bronz
Serap Özçelik (50kg)                   Bronz
Dilara Bozan (Ferdi Kata)             Bronz
Erman Eltemur (75kg)                  Bronz
Bayan Kata Takımı                        Bronz
(Sporcular: Dilara Bozan, Gizem Şahin, Rabia Küsmüş)


Editör: E. Candan