Çapa Önümüzdeki maça bakacağız

Boluspor teknik diröktörü Fuat Çapa, Altınordu karşılaşmasının ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çapa Önümüzdeki maça bakacağız
20.04.2017 - 11:24

Boluspor teknik diröktörü Fuat Çapa, Altınordu karşılaşmasının ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çapa"Bu tür rakibe karşı golü ne kadar erken bulursanız işinizi o kadar kolaylaştırmış olursunuz. Gol geciktikçe de rakip takım o kadar özgüvenli olur. Zaten çok koşan ve genç bir takım. İlk devre onun dışında her iki takımında net pozisyonları yoktu. Son paslarda hem biz hem de rakibimiz tam olarak değerlendiremedi. Bugün bizim adımıza çok önemli bir karşılaşmaydı. Sadece 3 puan değil, ondan fazlası da vardı. Çünkü karşılaşmalara ve alınan sonuçlara bakıldığı zaman hanemize hanemize yazdıracağımız 3 puan sadece ilk 6 değil, ilk 2 içinde puan farkını sadece 4’e düşürecekti. Ondan sonraki fikstüre de baktığımız zaman kalan 6 karşılaşmanın 4 tanesi içerde, 2 tanesi de deplasmanda oynayacağız.

Bizim adımıza çok önemli bir şansı değerlendiremedik. Maçı değerlendirecek olursak, maça gayet iyi başladık. İlk dakikalarda Santos ile bulmuş olduğumuz pozisyonu değerlendiremedik. Bu tür rakibe karşı golü ne kadar erken bulursanız işinizi o kadar kolaylaştırmış olursunuz. Gol geciktikçe de rakip takım o kadar özgüvenli olur. Zaten çok koşan ve genç bir takım. İlk devre onun dışında her iki takımında net pozisyonları yoktu. Son paslarda hem biz hem de rakibimiz tam olarak değerlendiremedi. İkinci devreye biraz daha defansın arkasına koşu yapacak oyuncuları değerlendirerek bir değişiklik yaptık. Ama maalesef rakibimiz golü buldu.

Maçın 1’inci devresinde Santos’nun kaçırmış olduğu gol, 2’inci devre ise Guido’nun çok net bir pozisyonu değerlendiremeyişi bu iki pozisyon hem birinci devre, ikinci devrede yine aynı şekilde Altınordu’nun dönem noktalarıydı. Bugünü biran önce unutup, Pazar günü oynayacağımız maça konsantre olacağız.

Bu maçın saat 13.30’da oynanması gerekiyor muydu? Gerçekten bunu düşünmek lazım. Bolu’da 13.30’da oynarsınız anlarım ama burada 13.30’da 23–24 derece de sıcaklıkta oynamak zorunda mıyız? Bunu yapmak zorundalar mı? İstanbul- Ankara her saat başı uçak var. Bununla da alakası yok. Ama televizyon reytinglere göre veya başka şeylere göre program yapılıyorsa bu da üzücü. Biraz daha kulüplerin bulunmuş olduğu iklimlere göre programlar yapılırsa, daha güzel olur, daha göze hoş gelen futbol olur. Her iki taraftar sayısı az olur ama eğer taraftar sayısını çoğaltmak istiyorsak, iyi oynayan futbol oynayan takımları belirli saatlere verin ki taraftar daha çok gelsin.


Editör: E. Candan