Ercoşkun delillerle konuştu

Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, CHP, HDP, FETÖ ve PKK'nın oluşturduğu Türkiye'deki Hayır İttifakının Anayasa değişikliğine karşı ortaya koydukları birlikteliği kamuoyu önünde tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi.

Ercoşkun delillerle konuştu
14.04.2017 - 17:24
Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, CHP, HDP, FETÖ ve PKK'nın oluşturduğu Türkiye'deki Hayır İttifakının Anayasa değişikliğine karşı ortaya koydukları birlikteliği kamuoyu önünde tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. PKK yöneticisi Cemil Bayık'ın Kürt vatandaşları ırkçı söylemlerle Anayasa değişikliğine karşı kışkırtmaya yönelik sözlerini ve yine bir başka teröristin "Evet çıkarsa, PKK'nın sonu olur" şeklinde akıllara durgunluk veren açıklamalarını videolu şekilde ortaya koyan Ercoşkun, seçmenlere çağrıda bulunarak, "Şimdi sıra sizde! Gerçekten bu safta mı yer almak istiyorsunuz?" dedi ve 16 Nisan'da seçmenlerden vatan için, bayrak için, millet için Evet'i tercih etmelerini istedi.

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, katıldığı bir televizyon programında, 16 Nisan'daki halk oylamasında oylanacak Anayasa değişikliği karşıtı Hayır İttifakını katıldığı bir televizyon programında yayınladığı video görüntüleriyle kamuoyunun gözleri önüne serdi.

ERCOŞKUN, PKK'LI TERÖRİSTİN İTİRAF DOLU AÇIKLAMALARINI YAYINLADI

"EVET ÇIKARSA, PKK'NIN SONU OLUR!"

Milletvekili Ercoşkun, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hayır çağrısı açıklamalarını paylaştı ve sonrasında, PKK terör örgütü yöneticilerinden Cemil Bayık'ın, 'Hiçbir Kürdün, hiçbir aydının, yazarın, hiçbir kimsenin Erdoğan-Bahçeli politikalarına destek vermemeli. Destek verenlerin Kürtlüğünden, demokratlığından, aydınlığından şüphe etmek gerekir' şeklindeki ırkçı ve kışkırtıcı sözlerini izleyicilerle paylaştı. Ercoşkun, öte yandan, PKK'lı bir başka teröristin akıllara durgunluk veren, 'Sonuç Evet çıkarsa, bu Kürtlerin başına ölüm getirir, katliam getirir. Evet sonucu PKK'nın sonu olur' sözlerini görüntülü şekilde izleyicilerle paylaştı. Ercoşkun, ayrıca, Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu'nun Hollanda'da Anayasa değişikliği karşıtı çalışmalarının görüntülerini de ekranlar aracılığıyla aktardı.

ERCOŞKUN, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KARŞITI İTTİFAKI ORTAYA KOYDU, SEÇMENLERİ EVET'E DAVET ETTİ 
İzleyicileri ekranlara kilitleyen ve PKK'lı teröristlerin şok itiraflarını da içeren görüntüler sonrası, yaptığı açıklamalarda Ercoşkun, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ, Meral Akşener, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Sinan Ogan, Ümit Özdağ'ın oluşturduğu Türkiye'deki Hayır İttifakını hepiniz izlediniz" dedi ve videoların sonunda seçmenlere mesaj vererek, "Şimdi sıra sizde! Gerçekten bu safta mı yer almak istiyorsunuz?" diyerek, seçmenleri 16 Nisan'da Evet'i tercih etmeleri için birbirinden çarpıcı çok önemli gerekçeler ortaya koydu.

"VATAN HAİNLERİ KORKU İÇİNDE"
Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarında şöyle konuştu: "Vatanını ve milletini seven, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne inanmış her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının tercihine saygımız sonsuz. Vatandaşımız Evet dese de, demese de başımız üzerinde yer var. Önemli olan hak ve hukuk çerçevesinde bu süreci yürütmek. Kararı milletimiz verecek. Vatan hainlerinin ne büyük korku içinde olduklarını gördük. PKK'nın kendi organları 'Evet çıkarsa, PKK'nın sonu olur' diyor. Bu korkular boşuna değil. Bu millet en zor zamanlarda en doğruyu çekip çıkardı. Bu seferde en doğru kararı verecektir. Birliğimiz için, beraberliğimiz için, Büyük Türkiye için, istiklalimiz için, istikbalimiz için, istikrarımız için TABİ Kİ EVET diyoruz."

ERCOŞKUN, HOLLANDA'DAKİ IRKÇI SALDIRILARIN GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI
Milletvekili Ercoşkun, programın ilerleyen anlarında, Hollanda'nın köpekli ve atlı polislerinin Türk vatandaşlarına yönelik ırkçı saldırılarının görüntülerini izleyicilerle paylaştı ve saldırıları açıklamalarıyla bir kez daha kınadı. Sadece bu görüntülerin bile meselenin aslını, özünü amacını değerlendirmek için yeterli olduğunu ifade etti.

ERCOŞKUN'DAN TÜRKİYE'DEKİ HAYIR İTTİFAKI ORTAKLARI HDP, PKK VE FETÖ'DEN VİDEOLU PAYLAŞIMLAR
Milletvekili Ercoşkun, programda ayrıca, HDP eşbaşkanın 'Biz sırtımızı Kobani'ye, biz sırtımızı YPG'ye yaslıyoruz. Bunu söylemekten de hiçbir sakınca görmüyoruz' sözleri yanı sıra bir başka teröristin 'PKK'nın gücünü kimse test etmeye kalkışmasın, PKK sizi tükürüğüyle boğar' şeklindeki tehdit yüklü sözlerini aktardı. Ercoşkun, ayrıca, Fetullahçı Terör Örgütü lideri Fetullah Gülen'in AK Parti hükümetine yönelik beddualarda bulunduğu sözlerini ekranlar aracılığıyla paylaştı. Bu vatan hainlerinin HAYIR demesi rastlantımı ? diye sordu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ'NDE EYALET VE ÖZERKLİK YOK" 
Milletvekili Ercoşkun, programda kendisine yöneltilen sorularında yanıtladı. Ercoşkun, bir soru üzerine, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde eyalet ve özerklik yok. Eyalet sistemi olabilmesi için ABD'deki gibi senato olması gerek. Yeni hükümet sisteminde bu kesinlikle yok" dedi.

"SANDIKTAN ÇIKANA TEK ADAM DEMEK, ONA OY VEREN SEÇMENE SAYGISIZLIK" 
Milletvekili Ercoşkun, yeni hükümet sisteminde Cumhurbaşkanına yönelik tek adam nitelendirmelerine de sert çıkarak, "Belediye başkanı tek adam mı oluyor? Muhtar tek adam mı oluyor? Sandıktan çıkan birine tek adam demek, en başta ona oy veren seçmene bir saygısızlıktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde yüzde 50'den fazla oyla seçilecek birine tek adam demek haksızlıktır" diye konuştu.

"MECLİS'İN ÇIKARACAĞI KANUN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİNDEN ÜSTÜN OLACAK"
Milletvekili Ercoşkun, ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde Kanun Hükmünde Kararname yetkisinin kaldırılacağını, yerine Kararname yetkisi getirileceğini ve kararnamenin kanunla düzenlenmesi gereken konularda çıkmayacağını söyledi. Ercoşkun, kararnamenin kanunun altında ve icraatla ilgili bir düzenleme olduğunu açıklamalarıyla bildirdi.

SANDIKTAN ÇIKACAK EVET'LE CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ'NE 2019'DA GEÇİLECEK
Milletvekili Ercoşkun, kendisine yöneltilen bir başka soru üzerine, 16 Nisan'da sandıklardan çıkması hedeflenen Evet oylarıyla, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne 2019'da geçileceğini belirtti.

"HALA FETÖ İLE BİRLİKTELİĞİ OLANLAR BUNU İSTEYEREK, BİLEREK YAPIYOR"
Milletvekili Ercoşkun, açıklamalarının son bölümünde, şöyle konuştu: "Gizli tarikatlar vardır tarihte. Bu yapı gizli ajandası üzerinden dini motifler kullanmış, 80'li yıllardan sonra da iktidarlar ve iktidar ortaklarıyla ilişkileri hep iyi olmuş. Hatta Fetullah Gülen'in Ecevit'le ilişkilerini, 'Ahirette bir şefaat hakkım olsa, bunu Ecevit için kullanırım' dediğini biliyorsunuz. Bir istisna var rahmetli Erbakan Hoca. 28 Şubat'ın aktörü Fetullah Gülen olduğunu biliyoruz. Bundan sonra da gizlenerek, saklanarak, bu gizli ajandasını yürürlüğe koymak için kendine göre hareket eden bir yapıdan bahsediyoruz. O arkadaşı kandıramamışlar ama kandırılan birçok insana da şahidiz. Burada soru şu; İnsan hayatında hata olur mu? Olur. Ne hakimler, ne savcılar, kırmızı bültenlerle vatanından çok uzak yerlerde duruyor. Kandırılan insan çok fazla. Bilmeden yanlış yapıldı. Şu an da bunlarla birlikteliği olanlar, bunlarla kucak kucağa hareket edenler, bilerek, isteyerek, bunu yapıyorlar, mesele işte bu. Evet böyle bir hata yaşandı. Bunu düzeltmeye yönelik bir irade ortaya koymak, hayatını, canını, ortaya koymak çok önemli. İşte Cumhurbaşkanımızda, onun arkasındaki milletvekilleride bu bilinçle mücadele ediyor. Bu millette bunun farkında. Biz bilmeden yanılmış olabiliriz ama şuanda bu birlikteliği ortaya koyanlar, bilerek, isteyerek bunu yapıyorlar. Bu ihaneti bilerek bunlarla birlikte olanlar bunun hesabını veremezler."



Editör: E. Candan