İl Genel Meclisi yoğun gündemini tamamladı

İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantıları sona erdi. Toplantıların son oturumunda İl Encümeni’ne ile birlikte İhtisas Komisyonlarının üye seçimleri yapılırken, 7 madde görüşülerek karara bağlandı.

İl Genel Meclisi yoğun gündemini tamamladı
10.04.2017 - 12:26

İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantıları sona erdi. Toplantıların son oturumunda İl Encümeni’ne ile birlikte İhtisas Komisyonlarının üye seçimleri yapılırken, 7 madde görüşülerek karara bağlandı.

Yaşar Yüceer Başkanlığında 3 Nisan Pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisi Nisan Ayı toplantıları Cuma günü gerçekleşen oturumla sona erdi. Hafta boyunca önemli kararların alındığı toplantının son oturumunda gizli oylama ile İl Encümenine üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucu Ömer Sezgin, Zeki Ozulluoğlu ve Mustafa Bayraktar Encümen üyeliğine seçilirken, İhtisas Komisyonları üye isimleri de şu şekilde oluştu;

Plan ve Bütçe Komisyonu;Erol Özak, Mümtaz Altınbaş, Yusuf Gökçe, Fehmi Çınar, Ömer Sezgin, Eyüp Beşli.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu;İlhan Serçe, Vedat Özkan, Metin Demirbilek, İsmail Akman, Erhan Çiftçi, Yaşar Yüceer, İbrahim Ayhan.

Çevre ve Sağlık Komisyonu;Zeki Ozulluoğlu, Ahmet Uzun, Emine Erdal, Erdoğan Yetkin, Bedri Pehlivan.

Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu;Mustafa Bayraktar, Osman Cabgu, Dursun Fidan, Üzeyir Ercivan, Hasan Hüseyin Arslan.

Seçimlerin ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesi ile toplantı devam etti. Buna göre; Göynük İlçe köylerinin muhtelif ihtiyaçları için gerekli olan 300.000 TL. ödeneğin, Göynük Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına, Gerede Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına da 270.955 TL. aktarılmasına karar verildi. İl Özel İdare hizmetlerinde kullanılmak üzere İller Bankasından kredi kullanılarak iş makinesi alınmasını kabul eden meclis üyeleri, Mudurnu ilçesi Sarıyar Köyü hudutlarında 689 parsel nolu taşınmaz için hazırlanan tarım ve hayvancılık tesis alanı amaçlı imar planının onanması, Mudurnu ilçesi Ilıca köyünde termal turizm tesis alanı amaçlı imar planının onanması talebi oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Mudurnu ilçesi Kaygana Mahallesinde 7284 parsel nolu taşınmazın ilçe devlet hastanesi yapılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesi talebinin Plan ve Bütçe komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildiği toplantı, Mayıs Ayı toplantılarının 2 Mayıs Salı günü başlamasının kararlaştırılması ile sona erdi. 


Editör: E. Candan